2016年職稱英語(yǔ)綜合類C閱讀判斷練習(xí)(3)

字號(hào):

Look After Your Voice
    Often speakers at a meeting experience dry mouths and ask for a glass of water. You can solve the problem by activating the saliva in your mouth. First gently bite the edges of your tongue with your teeth. Or, press your entire tongue to the bottom of your mouth and hold it there until the saliva flow. Or you can imagine that you are slicing a big juicy lemon and sucking the juice.
    Before you begin your talk, be kind to your voice, Avoid milk or creamy drinks which coat your throat. Keen your throat wet by drinking a little sweetened warm tea or diluted fruit juice.
    If you sense that you are losing your voice, stop talking completely. Save your voice for your speech. You may feel foolish using paper to write notes, but the best thing you can do is to rest your voice. If you need to see a doctor, perhaps you can get some advice from a professional singer. In the meantime, do not even talk in a low voice.
    What about drinking alcohol to wet your throat? I advise you not to touch alcohol before speaking. The problem with alcohol is that one drink gives you a little confidence. The second drink gives you even more confidence. Finally you will feel all-powerful and you will feel you can do everything, but in fact your brain and your mouth do not work together properly. Save the alcohol until after you finish speaking.
    Perhaps you want to accept the advice, but you may wonder if you can ever change the habits of a lifetime. Of course you can. Goethe, who lived before indoor skating rinks or swimming pools, said, "We learn to skate in the summer and swim in the winter". Take this message to heart and give yourself time to develop your new habits. If you are willing to change, you will soon be able to say that you will never forget these techniques because they became a part of your body.
    1 To solve the problem of dry mouths, one is advised to take cool milk.
    A True B False C Not mentioned
    2 The first paragraph mentions three ways of activating the saliva in the mouth.
    A True B False C Not mentioned
    3 The writer suggests that you go to see a doctor when you feel you are losing your voice.
    A True B False C Not mentioned
    4 The writer advice about alcohol before you make a speech is to take one or two drinks so as to give yourself some confidence.
    A True B False C Not mentioned
    5 Due to the effect of alcohol, your thought and your mouth will not coordinate properly.
    A True B False C Not mentioned
    6 Goethe often did outdoor skating and swimming.
    A True B False C Not mentioned
    7 The writer cites Goethe to prove that one can change one's habits.
    A True B False C Not mentioned
    參考答案:B A B B A C A
    答案解析:
    1. B. 根據(jù)本文章的第一段第一句話“Often speakers at a meeting experience dry mouths and ask for a glass of water”,可以得知喝的是水(water),而不是奶(milk),所以答案選擇B.
    2. A. 在一段中,我們可以看到三個(gè)標(biāo)志性詞語(yǔ)“first,or,or”(第一,或者,或者),這說(shuō)明作者列舉了三種方式。所以答案選擇A.
    3. 對(duì)于第三題,我們可以通過(guò)自己的常識(shí)來(lái)判斷。這道題的意思是“作者建議當(dāng)你感覺完全失聲的時(shí)候,再去看醫(yī)生?!备鶕?jù)我們的常識(shí),這種做法是錯(cuò)誤的,所以答案選擇B.
    4. 在第四段中,作者提到,“I advise you not to touch alcohol before speaking”,意思是說(shuō)“我建議在演說(shuō)之前不要喝酒?!倍摇癟he problem with alcohol is that one drink gives you a little confidence. The second drink gives you even more confidence. Finally you will feel all-powerful and you will feel you can do everything, but in fact your brain and your mouth do not work together properly.”在這句話中,作者先是說(shuō)出了一些現(xiàn)象,喝酒能夠增強(qiáng)信心,但是在文中,作者用“but”否定了這種做法,綜上所述答案選擇B.
    5. 在第四段中,作者提到“but in fact your brain and your mouth do not work together properly.”,意思是“事實(shí)上,喝酒之后,你的大腦和嘴不能正常合作”,故答案選擇A.
    6. 從最后一段的這句話中,“Goethe, who lived before indoor skating rinks or swimming pools”我們可以了解到,作者只說(shuō)到Goethe進(jìn)行室內(nèi)滑雪和游泳,并沒有提及室外活動(dòng),所以答案選擇C。
    7. 從最后一段中,“Take this message to heart and give yourself time to develop your new habits. If you are willing to change, you will soon be able to say that you will never forget these techniques because they became a part of your body.”意思是“用心記住,給自己時(shí)間來(lái)發(fā)展新的愛好。如果你愿意改變,不久之后你會(huì)說(shuō),你永遠(yuǎn)不會(huì)忘記這些技術(shù),因?yàn)樗鼈冏兂闪四闵眢w的一部分。”從這句話中,我們可以判斷出,作者引用Goethe的例子,是要說(shuō)明人的愛好和習(xí)慣是可以改變的,所以答案選擇A.