閱讀是運(yùn)用語(yǔ)言文字來(lái)獲取信息、認(rèn)識(shí)世界、發(fā)展思維,并獲得審美體驗(yàn)與知識(shí)的活動(dòng)。它是從視覺(jué)材料中獲取信息的過(guò)程。視覺(jué)材料主要是文字和圖片,也包括符號(hào)、公式、圖表等。以下是整理的《四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案》相關(guān)資料,希望幫助到您。
1.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
Last week I went to the cinema. I had a good seat. The film was very interesting. But I didn’t enjoy it. A young man and a young woman were sitting behind me. They were talking loudly. I got very angry. I could not hear the film. I turned round. I looked at them angrily. But they didn’t see me. At last I could not hear it. I said to them.
“I couldn’t hear a word!”
“It’s none of your business(沒(méi)你的事),”the young man said rudely,“this is a private conversation(私人談話).”
判斷正誤。
( )1. Last Sunday I went to the cinema.
( )2. A young man and a young woman were sitting in front of me.
( )3. The film was very bad, so I didn’t enjoy it.
( )4. They weren’t watching the film.
( )5. The young man thought the author(作者) would like to listen to their private conversation.
( )6. From this story we can see that the two young people were polite.
答案:
FFFFTF
2.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
Mary, Nancy, Ron and Kate are good friends. Mary’s favourite number is 3 and her favourite country is France. 16 is Nancy’s number, and America is her favorite country. Ron likes Japan very much. 30 is his favourite number. Whose favourite number is 60? Oh, it is Kate. Kate’s father works in a restaurant. He likes Chinese food very much and they also like Chinese people. Kate’s lucky number is 6. All of them hope that one day they can travel the world together.
根據(jù)短文內(nèi)容判斷正(T)誤(F)
( )1. Mary’s favorite number is 13.
( )2. Nancy’s favorite country is America.
( )3. Ron likes Fance.
( )4. Kate’s father is a teacher.
( )5. Kate likes Chinese food.
參考答案:
1.F
2.T
3.F
4.F
5.T
3.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
How lucky the man is!這個(gè)人真幸運(yùn)
It is in summer. A young man comes to a forest (森林). He’s walking along the edge (邊緣) of the forest. On his right is a river. On his left is a forest. Suddenly he sees two green eyes looking at him from the trees. A wolf is getting ready to jump on him.
What does he do? He must jump into the river. In the river there is a crocodile (鱷魚(yú)). Its mouth is very big. The young man closes his eyes. And he hears the wolf jumps, but nothing happens to him. Then he opens his eyes and finds the wolf is now in the mouth of the crocodile.
根據(jù)短文內(nèi)容判斷正(T)誤(F)
( )1. There is a river on the right of the young man.
( )2. A young woman comes to a forest.
( )3. There is a wolf on the right of the young man.
( )4. The crocodile jumps on the young man .
( )5. The crocodile eats the wolf.
參考答案:
1.T
2.F
3.F
4.F
5.T
4.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
The Long and Short of It
Although I had never met him, I knew that my grandfather had been five feet, six inches tall, while my stately grandmother stood five feet, eleven inches. As a teen-ager leafing through old photographs with Grandma, I finally realized how unusual they must have looked together .
"Grandma, " I asked, "how could you have fallen in love with a man five inches shorter than you?"
She turned to me. "Honey," she said, "we fell in love sitting down, and when I stood up, it was too late."
根據(jù)短文選擇正確答案:
① The child had never met______ .
A. the grandfather
B. the grandmother
C. the father
D. the mother
② The grandmother was _______taller than the grandfather.
A. five feet
B. six inches
C. four inches
D. five inches
③ "Leafing through" in "leafing through old photographs" means______ .
A. to turn page by page
B. to put leaves in an album
C. to took for
D. to take out from
④ The child realized________ .
A. how strange they must have looked together
B. how wonderful they must have looked together
C. how shameful they must have looked together
D. how unusual they must have looked together
⑤ From the passage we can see that______ .
A. the grandmother loved her husband deeply
B. the grandmother regretted to have married her husband
C. the grandfather had been out for at least ten years
D. the grandfather had been dead for nearly eight years
練習(xí)參考答案:
①A②D③A④A⑤A
5.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
In the Classroom在教室里
This is a classroom. You can see some girls, a boy and a teacher in it. The boy is Tom. He has golden(金色的) hair and blue eyes. He is from America. He is a new pupil. The girls are Chinese. They can speak a little English. They are talking with Tom in English. Miss Li is writing something on the blackboard.
根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子的正誤,正確的寫(xiě)“T”,錯(cuò)誤的寫(xiě)“F”
( )1. There are some boys in the classroom.
( )2. Tom’s hair is black.
( )3. Tom is an American boy.
( )4. The girls are Chinese.
( )5. Miss Li is talking with her students.
參考答案:
1.F
2.F
3.T
4.T
5.F
1.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
Last week I went to the cinema. I had a good seat. The film was very interesting. But I didn’t enjoy it. A young man and a young woman were sitting behind me. They were talking loudly. I got very angry. I could not hear the film. I turned round. I looked at them angrily. But they didn’t see me. At last I could not hear it. I said to them.
“I couldn’t hear a word!”
“It’s none of your business(沒(méi)你的事),”the young man said rudely,“this is a private conversation(私人談話).”
判斷正誤。
( )1. Last Sunday I went to the cinema.
( )2. A young man and a young woman were sitting in front of me.
( )3. The film was very bad, so I didn’t enjoy it.
( )4. They weren’t watching the film.
( )5. The young man thought the author(作者) would like to listen to their private conversation.
( )6. From this story we can see that the two young people were polite.
答案:
FFFFTF
2.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
Mary, Nancy, Ron and Kate are good friends. Mary’s favourite number is 3 and her favourite country is France. 16 is Nancy’s number, and America is her favorite country. Ron likes Japan very much. 30 is his favourite number. Whose favourite number is 60? Oh, it is Kate. Kate’s father works in a restaurant. He likes Chinese food very much and they also like Chinese people. Kate’s lucky number is 6. All of them hope that one day they can travel the world together.
根據(jù)短文內(nèi)容判斷正(T)誤(F)
( )1. Mary’s favorite number is 13.
( )2. Nancy’s favorite country is America.
( )3. Ron likes Fance.
( )4. Kate’s father is a teacher.
( )5. Kate likes Chinese food.
參考答案:
1.F
2.T
3.F
4.F
5.T
3.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
How lucky the man is!這個(gè)人真幸運(yùn)
It is in summer. A young man comes to a forest (森林). He’s walking along the edge (邊緣) of the forest. On his right is a river. On his left is a forest. Suddenly he sees two green eyes looking at him from the trees. A wolf is getting ready to jump on him.
What does he do? He must jump into the river. In the river there is a crocodile (鱷魚(yú)). Its mouth is very big. The young man closes his eyes. And he hears the wolf jumps, but nothing happens to him. Then he opens his eyes and finds the wolf is now in the mouth of the crocodile.
根據(jù)短文內(nèi)容判斷正(T)誤(F)
( )1. There is a river on the right of the young man.
( )2. A young woman comes to a forest.
( )3. There is a wolf on the right of the young man.
( )4. The crocodile jumps on the young man .
( )5. The crocodile eats the wolf.
參考答案:
1.T
2.F
3.F
4.F
5.T
4.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
The Long and Short of It
Although I had never met him, I knew that my grandfather had been five feet, six inches tall, while my stately grandmother stood five feet, eleven inches. As a teen-ager leafing through old photographs with Grandma, I finally realized how unusual they must have looked together .
"Grandma, " I asked, "how could you have fallen in love with a man five inches shorter than you?"
She turned to me. "Honey," she said, "we fell in love sitting down, and when I stood up, it was too late."
根據(jù)短文選擇正確答案:
① The child had never met______ .
A. the grandfather
B. the grandmother
C. the father
D. the mother
② The grandmother was _______taller than the grandfather.
A. five feet
B. six inches
C. four inches
D. five inches
③ "Leafing through" in "leafing through old photographs" means______ .
A. to turn page by page
B. to put leaves in an album
C. to took for
D. to take out from
④ The child realized________ .
A. how strange they must have looked together
B. how wonderful they must have looked together
C. how shameful they must have looked together
D. how unusual they must have looked together
⑤ From the passage we can see that______ .
A. the grandmother loved her husband deeply
B. the grandmother regretted to have married her husband
C. the grandfather had been out for at least ten years
D. the grandfather had been dead for nearly eight years
練習(xí)參考答案:
①A②D③A④A⑤A
5.四年級(jí)小學(xué)生英語(yǔ)閱讀題及答案
In the Classroom在教室里
This is a classroom. You can see some girls, a boy and a teacher in it. The boy is Tom. He has golden(金色的) hair and blue eyes. He is from America. He is a new pupil. The girls are Chinese. They can speak a little English. They are talking with Tom in English. Miss Li is writing something on the blackboard.
根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子的正誤,正確的寫(xiě)“T”,錯(cuò)誤的寫(xiě)“F”
( )1. There are some boys in the classroom.
( )2. Tom’s hair is black.
( )3. Tom is an American boy.
( )4. The girls are Chinese.
( )5. Miss Li is talking with her students.
參考答案:
1.F
2.F
3.T
4.T
5.F

