2015-2016學(xué)年高二RX版·廣東專版第7期測試題參考答案及部分解析
第7期測試題參考答案
1-5 DABCC 6-10 DBACB
11-15 ACCCB 16-20 EAGDB
21-25 DCBDC 26-30 ABCDB
31-35 ACDBB 36-40 DCABD
41-50 (One possible version)
41. importance 42. to have 43. the
44. that 45. regularly 46. sent
47. enjoyable 48. doing
49. had graduated 50. Although
短文改錯(One possible version)
Last month, I together with my parents, were invited
was
to my uncle’s home in the United States. My uncle, who moved to America when I was five, has been lived there for nearly ten years. She met us in
living He
the airport. I was exciting, when I set my foot on the
excited
land of America. In the following days, we visited some place of interest and took photos in the front of
places
the Statue of Liberty. We all enjoyed visiting the Museum of Natural History so it enriched our because
knowledge great. For me, this is one of the most
greatly
rewarding trips which I have ever made in my
that
life and I look forward ∧ going there again.
to
書面表達 (One possible version)
Dear Lily,
Moving is hard, no matter where you move from — your old friends are suddenly far away, and you have to adjust to a new environment, especially to a new school. But moving also has a good side. You can meet new people, learn different kinds of cultures, and learn important life skills like adapting to a new life.
That no other people at your school are Chinese doesn’t mean they are so different from you that they can’t become your close friends. And you’ll probably meet many people who think it’s really cool to share so many new and different experiences with you. Good luck!
Julie
聽力練習(xí)答案7
第一節(jié)
1-5 ABCBB 6-10 CBBCC 11-15 BBCCC
第二節(jié)16-20 (One possible version)
16. March 2 17. oil company
18. middle name 19. 50 20. 44
第7期測試題部分答案解析
閱讀理解
A
本文向我們介紹了Carnival的一些旅游線。
1. D。細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的the ships feature water slides, casinos, and plenty of bars可知
A、B、C三項的內(nèi)容都有提到,但沒有提到D項的內(nèi)容,故選D。
2. A。推理判斷題。根據(jù)第二段的If you like the flash of Vegas mixed with a big dose of beach party, you’ll love Carnival’s brand of flamboyant fun.可推斷喜歡沙灘派對的人會選擇這條旅行線。
3. B。推理判斷題。根據(jù)第三段的Camp Carnival, one of the best family programs on the main stream lines, makes it easy for parents and grandparents to bring their kids and then let them go.可知這個方案適合一家人。
4. C。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的Heavily North America including the Caribbean and Bahamas, Alaska, Canada / New England, Mexico, Hawaii, and Bermuda, but also some cruises in Europe. One ship is based in Australia, and marketed to Australians.可知并不去格陵蘭島。
B
我們應(yīng)該活到老學(xué)到老,因為一直學(xué)習(xí)對我們非常有益。
5. C。推理判斷題。根據(jù)第一段的it’s what we do at school, and once we’ve got our college degree, the learning phase is over. This is totally wrong.可知作者的意思是我們應(yīng)該一直學(xué)習(xí)。
6. D。細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的For me, the major reason to keep learning new things is that I enjoy it.以及but I’m happier in the long run可知作者一直學(xué)習(xí)的主要原因是從長遠來說學(xué)習(xí)帶來快樂。
7. B。推理判斷題。根據(jù)第三段的But after that, the routine was the same day in and day out.可知作者覺得自己以前的工作很無趣。
8. A。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的內(nèi)容,可知作者舉了一些例子,表明學(xué)習(xí)可以幫助我們保持健康。
C
作者認為學(xué)習(xí)急救知識很重要,并給出了幾點理由。
9. C。推理判斷題。根據(jù)第一段的I immediately took my first-aid kit and ran downstairs.可推斷,作者立馬下去幫忙。
10. B。 詞義猜測題。本文主要是講為什么學(xué)習(xí)急救知識很重要,故選B項。
11. A。細節(jié)理解題。根據(jù)第三段的If you have the skills, you can act whenever you’re needed.可知有急救知識的話在任何有必要的時候都可以采取行動。
12. C。細節(jié)理解題。根據(jù)文章內(nèi)容,可知C選項未提到。
D
肥胖已經(jīng)成為了一個世界性的問題,并且在接下來的十年里會變得更嚴重。
13. C。細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的According to CDC, in the US more than one-third of adults are obese today.可知,在美國三分之一以上的成年人肥胖,故選C項。
14. C。 推理判斷題。根據(jù)第二段的The McKinsey Institute found, for example, that Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Mexico, and South Africa rounded out the top five biggest
nations in the world.可知,劃線部分是指肥胖不只是美國獨有的問題,故選C項。
15. B。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的the world’s obesity epidemic is predicted to continue to spread over the next decade. ... almost half the world’s population will be overweight or obese by 2030.可知肥胖會成為一個更嚴重的問題。
16-20 (略)
完形填空
小孩睡覺晚的習(xí)慣是可以慢慢調(diào)整過來的,父母需要在他們上學(xué)之前將這個習(xí)慣調(diào)整過來。
21. D。后面講到睡覺晚受基因、環(huán)境以及年齡的影響,故這里是指“原因”。
22. C。Mary Carskadon在對小孩的睡眠進行研究,故她會研究他們的“(睡覺)習(xí)慣”。
23. B。night owls是指睡覺“晚”的人。
24. D。這里是指他們有自己偏好的“作息表”,由下一句sleep patterns和第三段的former schedule也可推知。
25. C。這里需選一個跟late對立的詞,故選C項。
26. A。根據(jù)副詞besides和前文中的partly可知,睡眠習(xí)慣部分是由基因決定,此外,環(huán)境跟年齡“也”會對睡眠習(xí)慣造成影響。
27. B。后面列舉了兩個問題,故這里指“問”自己這些問題。
28. C。根據(jù)and cheerful可知需選C項,表示“充滿精力”和高興的時候。
29. D。根據(jù)下文中we want the boys可知,這里是指作者的“兒子們”。
30. B。該段前半部分講述孩子們上日托班的情況,后半部分則講述其中一個孩子開始上學(xué),故選“starts”。
31. A。作者的孩子上學(xué)后,跟之前上日托班會不同,故作者想“放棄”先前的作息安排。
32. C。作者想放棄之前的作息安排是為了能讓孩子有充足的“睡眠”。
33. D。根據(jù)后文的解釋可知,這里指越早改變“越好”。
34. B。前文講越早改變越好,這里進一步從反面講,越晚“改變”,面臨的困難就越大。
35. B。But表示轉(zhuǎn)折,前后文語義相反,前文建議越早改變越好,而后文則表示,只要堅持逐漸改變,“推遲”時間調(diào)整也沒關(guān)系,故選“put off”。
36. D。這里表假設(shè),故選if。
37. C。前面建議提早調(diào)整睡覺時間,故這里是指不要“等到”開學(xué)前最后一晚才要求改變睡覺時間。
38. A。這里是指他們開始早“起”。
39. B。孩子是在家里睡覺的,故這里指不要讓現(xiàn)代化的“家庭”生活影響他們的睡眠。
40. D。睡覺前需要關(guān)“燈”,這樣就不影響孩子的睡眠了。關(guān)掉water(水)、machines(機器)和gas(煤氣),不符合語境。故選lights。
語篇填空
作者每周五的老人護理中心之行,讓那些老人們感受到年輕人對他們的關(guān)懷。
41. importance。考查名詞。根據(jù)句意,我意識到我的行為的重要性。故用名詞形式。
42. to have。考查非謂語動詞。根據(jù)結(jié)構(gòu)invite sb to do sth,邀請某人去做某事。
43. the??疾楣谠~。根據(jù)結(jié)構(gòu),the same ... 故用定冠詞the。
44. that。考查定語從句。先行詞是不定代詞,并在定語從句中作主語,故用that引導(dǎo)。
45. regularly??疾楦痹~。修飾動詞visit,故要用副詞形式。
46. sent。考查非謂語動詞。send與postcard之間是動賓關(guān)系,故用過去分詞作后置定語。
第7期測試題參考答案
1-5 DABCC 6-10 DBACB
11-15 ACCCB 16-20 EAGDB
21-25 DCBDC 26-30 ABCDB
31-35 ACDBB 36-40 DCABD
41-50 (One possible version)
41. importance 42. to have 43. the
44. that 45. regularly 46. sent
47. enjoyable 48. doing
49. had graduated 50. Although
短文改錯(One possible version)
Last month, I together with my parents, were invited
was
to my uncle’s home in the United States. My uncle, who moved to America when I was five, has been lived there for nearly ten years. She met us in
living He
the airport. I was exciting, when I set my foot on the
excited
land of America. In the following days, we visited some place of interest and took photos in the front of
places
the Statue of Liberty. We all enjoyed visiting the Museum of Natural History so it enriched our because
knowledge great. For me, this is one of the most
greatly
rewarding trips which I have ever made in my
that
life and I look forward ∧ going there again.
to
書面表達 (One possible version)
Dear Lily,
Moving is hard, no matter where you move from — your old friends are suddenly far away, and you have to adjust to a new environment, especially to a new school. But moving also has a good side. You can meet new people, learn different kinds of cultures, and learn important life skills like adapting to a new life.
That no other people at your school are Chinese doesn’t mean they are so different from you that they can’t become your close friends. And you’ll probably meet many people who think it’s really cool to share so many new and different experiences with you. Good luck!
Julie
聽力練習(xí)答案7
第一節(jié)
1-5 ABCBB 6-10 CBBCC 11-15 BBCCC
第二節(jié)16-20 (One possible version)
16. March 2 17. oil company
18. middle name 19. 50 20. 44
第7期測試題部分答案解析
閱讀理解
A
本文向我們介紹了Carnival的一些旅游線。
1. D。細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的the ships feature water slides, casinos, and plenty of bars可知
A、B、C三項的內(nèi)容都有提到,但沒有提到D項的內(nèi)容,故選D。
2. A。推理判斷題。根據(jù)第二段的If you like the flash of Vegas mixed with a big dose of beach party, you’ll love Carnival’s brand of flamboyant fun.可推斷喜歡沙灘派對的人會選擇這條旅行線。
3. B。推理判斷題。根據(jù)第三段的Camp Carnival, one of the best family programs on the main stream lines, makes it easy for parents and grandparents to bring their kids and then let them go.可知這個方案適合一家人。
4. C。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的Heavily North America including the Caribbean and Bahamas, Alaska, Canada / New England, Mexico, Hawaii, and Bermuda, but also some cruises in Europe. One ship is based in Australia, and marketed to Australians.可知并不去格陵蘭島。
B
我們應(yīng)該活到老學(xué)到老,因為一直學(xué)習(xí)對我們非常有益。
5. C。推理判斷題。根據(jù)第一段的it’s what we do at school, and once we’ve got our college degree, the learning phase is over. This is totally wrong.可知作者的意思是我們應(yīng)該一直學(xué)習(xí)。
6. D。細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的For me, the major reason to keep learning new things is that I enjoy it.以及but I’m happier in the long run可知作者一直學(xué)習(xí)的主要原因是從長遠來說學(xué)習(xí)帶來快樂。
7. B。推理判斷題。根據(jù)第三段的But after that, the routine was the same day in and day out.可知作者覺得自己以前的工作很無趣。
8. A。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的內(nèi)容,可知作者舉了一些例子,表明學(xué)習(xí)可以幫助我們保持健康。
C
作者認為學(xué)習(xí)急救知識很重要,并給出了幾點理由。
9. C。推理判斷題。根據(jù)第一段的I immediately took my first-aid kit and ran downstairs.可推斷,作者立馬下去幫忙。
10. B。 詞義猜測題。本文主要是講為什么學(xué)習(xí)急救知識很重要,故選B項。
11. A。細節(jié)理解題。根據(jù)第三段的If you have the skills, you can act whenever you’re needed.可知有急救知識的話在任何有必要的時候都可以采取行動。
12. C。細節(jié)理解題。根據(jù)文章內(nèi)容,可知C選項未提到。
D
肥胖已經(jīng)成為了一個世界性的問題,并且在接下來的十年里會變得更嚴重。
13. C。細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的According to CDC, in the US more than one-third of adults are obese today.可知,在美國三分之一以上的成年人肥胖,故選C項。
14. C。 推理判斷題。根據(jù)第二段的The McKinsey Institute found, for example, that Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Mexico, and South Africa rounded out the top five biggest
nations in the world.可知,劃線部分是指肥胖不只是美國獨有的問題,故選C項。
15. B。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段的the world’s obesity epidemic is predicted to continue to spread over the next decade. ... almost half the world’s population will be overweight or obese by 2030.可知肥胖會成為一個更嚴重的問題。
16-20 (略)
完形填空
小孩睡覺晚的習(xí)慣是可以慢慢調(diào)整過來的,父母需要在他們上學(xué)之前將這個習(xí)慣調(diào)整過來。
21. D。后面講到睡覺晚受基因、環(huán)境以及年齡的影響,故這里是指“原因”。
22. C。Mary Carskadon在對小孩的睡眠進行研究,故她會研究他們的“(睡覺)習(xí)慣”。
23. B。night owls是指睡覺“晚”的人。
24. D。這里是指他們有自己偏好的“作息表”,由下一句sleep patterns和第三段的former schedule也可推知。
25. C。這里需選一個跟late對立的詞,故選C項。
26. A。根據(jù)副詞besides和前文中的partly可知,睡眠習(xí)慣部分是由基因決定,此外,環(huán)境跟年齡“也”會對睡眠習(xí)慣造成影響。
27. B。后面列舉了兩個問題,故這里指“問”自己這些問題。
28. C。根據(jù)and cheerful可知需選C項,表示“充滿精力”和高興的時候。
29. D。根據(jù)下文中we want the boys可知,這里是指作者的“兒子們”。
30. B。該段前半部分講述孩子們上日托班的情況,后半部分則講述其中一個孩子開始上學(xué),故選“starts”。
31. A。作者的孩子上學(xué)后,跟之前上日托班會不同,故作者想“放棄”先前的作息安排。
32. C。作者想放棄之前的作息安排是為了能讓孩子有充足的“睡眠”。
33. D。根據(jù)后文的解釋可知,這里指越早改變“越好”。
34. B。前文講越早改變越好,這里進一步從反面講,越晚“改變”,面臨的困難就越大。
35. B。But表示轉(zhuǎn)折,前后文語義相反,前文建議越早改變越好,而后文則表示,只要堅持逐漸改變,“推遲”時間調(diào)整也沒關(guān)系,故選“put off”。
36. D。這里表假設(shè),故選if。
37. C。前面建議提早調(diào)整睡覺時間,故這里是指不要“等到”開學(xué)前最后一晚才要求改變睡覺時間。
38. A。這里是指他們開始早“起”。
39. B。孩子是在家里睡覺的,故這里指不要讓現(xiàn)代化的“家庭”生活影響他們的睡眠。
40. D。睡覺前需要關(guān)“燈”,這樣就不影響孩子的睡眠了。關(guān)掉water(水)、machines(機器)和gas(煤氣),不符合語境。故選lights。
語篇填空
作者每周五的老人護理中心之行,讓那些老人們感受到年輕人對他們的關(guān)懷。
41. importance。考查名詞。根據(jù)句意,我意識到我的行為的重要性。故用名詞形式。
42. to have。考查非謂語動詞。根據(jù)結(jié)構(gòu)invite sb to do sth,邀請某人去做某事。
43. the??疾楣谠~。根據(jù)結(jié)構(gòu),the same ... 故用定冠詞the。
44. that。考查定語從句。先行詞是不定代詞,并在定語從句中作主語,故用that引導(dǎo)。
45. regularly??疾楦痹~。修飾動詞visit,故要用副詞形式。
46. sent。考查非謂語動詞。send與postcard之間是動賓關(guān)系,故用過去分詞作后置定語。

