★以下是少兒英語頻道為大家整理的《少兒英語三星考試筆試-閱讀篇》,供大家參考。更多內(nèi)容請看本站少兒英語頻道。
1.忌不帶問題。做閱讀理解題時,應先把文章后面所給的考查題瀏覽一遍,然后帶著這些問題進行閱讀。邊閱讀邊選出考查表層情況問題的答案,從而提高閱讀效果。
2.忌草率行事。在設(shè)計理解題時,設(shè)計者往往在四個選項中設(shè)計出一個似是而非的答案。這樣答案干擾性特別強,容易迷惑考生。如果在發(fā)現(xiàn)一個看似正確答案時就草率定案,往往會掉進設(shè)計者設(shè)置的“陷阱”里。處理的方法是:對所給四個備選答案進行分析比較,在理解理解閱讀材料內(nèi)容的基礎(chǔ)上進行去偽存真,方可選出正確答案。
3.忌主觀印象。少數(shù)閱讀不明確題只需根據(jù)生活常識就可選出答案,而絕大多數(shù)則不然,考生必須按照原文來選定答案。因此,考生在做后一種測試題時,一定要排除自身的生活經(jīng)驗、經(jīng)歷和已有的知識等主觀因素的干擾,按照文章實際反映的情況來選擇答案。
4.忌囫圇定案。所謂囫圇定案是指考生在未完全讀懂文章時就匆忙定案,結(jié)果往往選錯答案。因此,尚未讀懂的地方如果時間允許的話,一定要慢速多讀幾遍,直到讀懂時再定答案。
5.忌忽略時間。做閱讀理解題時,一定要從整體上控制時間,時間分配根據(jù)文章的難易程度有別。文中一兩處沒弄懂的地方可以暫且放置一邊,等把全部題做完后,再回頭來處理。因為做完題后,你的心情相對放松了往往會產(chǎn)生新的思路、新的靈感。即使做完題后時間所剩無幾了,你再把未處理的題猜測一下也不晚,因為你仍然有選對的可能性。總而言之,閱讀理解靠的是扎實的語言基礎(chǔ)。
俗話說:冰凍三尺,非一日之寒。扎實的語言基礎(chǔ)來自平時嚴格的基本功訓練和長期的知識積累。只要平時刻苦用功,打下扎實的英語知識基礎(chǔ),又掌握了較科學的解題方法做“閱讀理解”題是不會太難的。
For many people the subject of hiccups (嗝) is a joke, but for Harry Mendes, a fifteen-year-old schoolboy from Birmingham, it was something quite different.
His hiccups began one Sunday lunchtime and continued day and night for two weeks. After the first week, Harry's parents took him to hospital, but it took another week for the doctors to cure his attack.
Harry, who is now back at school, described what happened to him.
“When I began to hiccup, I drank a glass of water but that didn't do any good. That evening I had hiccups every four seconds. We tried everything to stop them. I held my breath and drank cold drinks. My father even tried to give me a shock but that didn't work either.”
After a week of sleepless nights, he went to hospital. The doctors took an X-ray of his chest but they couldn't find anything wrong.
“They gave me some medicine and my hiccups slowed down, but it was another week before the medicine worked completely and my hiccups stopped.”
Harry was very lucky. The world record holder is the American farmer Charles Osborne, who hiccupped for sixty-eight years. He stopped in 1990 at last, but nobody knows why.
1.Harry's hiccups lasted ____.
A. a week B. fourteen days C. twenty-eight days D. one month
2.His hiccups started after he ____.
A. drank a glass of water B. went to hospital
C. ate an Indian meal D. finished his homework
3.His parents decided to take him to hospital when he ____.
A. hiccupped for four seconds B. held his breath
C. hiccupped at night D. couldn't stop hiccupping
4.His hiccups completely stopped one week after the doctor ____.
A. gave him some medicine B. took an X-ray of his chest
C. gave him a shock D. let him drink cold drinks
5.What does “shock” in this passage mean?
A. 震驚 B. 休克 C. 噴嚏 D. 哈欠
1.忌不帶問題。做閱讀理解題時,應先把文章后面所給的考查題瀏覽一遍,然后帶著這些問題進行閱讀。邊閱讀邊選出考查表層情況問題的答案,從而提高閱讀效果。
2.忌草率行事。在設(shè)計理解題時,設(shè)計者往往在四個選項中設(shè)計出一個似是而非的答案。這樣答案干擾性特別強,容易迷惑考生。如果在發(fā)現(xiàn)一個看似正確答案時就草率定案,往往會掉進設(shè)計者設(shè)置的“陷阱”里。處理的方法是:對所給四個備選答案進行分析比較,在理解理解閱讀材料內(nèi)容的基礎(chǔ)上進行去偽存真,方可選出正確答案。
3.忌主觀印象。少數(shù)閱讀不明確題只需根據(jù)生活常識就可選出答案,而絕大多數(shù)則不然,考生必須按照原文來選定答案。因此,考生在做后一種測試題時,一定要排除自身的生活經(jīng)驗、經(jīng)歷和已有的知識等主觀因素的干擾,按照文章實際反映的情況來選擇答案。
4.忌囫圇定案。所謂囫圇定案是指考生在未完全讀懂文章時就匆忙定案,結(jié)果往往選錯答案。因此,尚未讀懂的地方如果時間允許的話,一定要慢速多讀幾遍,直到讀懂時再定答案。
5.忌忽略時間。做閱讀理解題時,一定要從整體上控制時間,時間分配根據(jù)文章的難易程度有別。文中一兩處沒弄懂的地方可以暫且放置一邊,等把全部題做完后,再回頭來處理。因為做完題后,你的心情相對放松了往往會產(chǎn)生新的思路、新的靈感。即使做完題后時間所剩無幾了,你再把未處理的題猜測一下也不晚,因為你仍然有選對的可能性。總而言之,閱讀理解靠的是扎實的語言基礎(chǔ)。
俗話說:冰凍三尺,非一日之寒。扎實的語言基礎(chǔ)來自平時嚴格的基本功訓練和長期的知識積累。只要平時刻苦用功,打下扎實的英語知識基礎(chǔ),又掌握了較科學的解題方法做“閱讀理解”題是不會太難的。
For many people the subject of hiccups (嗝) is a joke, but for Harry Mendes, a fifteen-year-old schoolboy from Birmingham, it was something quite different.
His hiccups began one Sunday lunchtime and continued day and night for two weeks. After the first week, Harry's parents took him to hospital, but it took another week for the doctors to cure his attack.
Harry, who is now back at school, described what happened to him.
“When I began to hiccup, I drank a glass of water but that didn't do any good. That evening I had hiccups every four seconds. We tried everything to stop them. I held my breath and drank cold drinks. My father even tried to give me a shock but that didn't work either.”
After a week of sleepless nights, he went to hospital. The doctors took an X-ray of his chest but they couldn't find anything wrong.
“They gave me some medicine and my hiccups slowed down, but it was another week before the medicine worked completely and my hiccups stopped.”
Harry was very lucky. The world record holder is the American farmer Charles Osborne, who hiccupped for sixty-eight years. He stopped in 1990 at last, but nobody knows why.
1.Harry's hiccups lasted ____.
A. a week B. fourteen days C. twenty-eight days D. one month
2.His hiccups started after he ____.
A. drank a glass of water B. went to hospital
C. ate an Indian meal D. finished his homework
3.His parents decided to take him to hospital when he ____.
A. hiccupped for four seconds B. held his breath
C. hiccupped at night D. couldn't stop hiccupping
4.His hiccups completely stopped one week after the doctor ____.
A. gave him some medicine B. took an X-ray of his chest
C. gave him a shock D. let him drink cold drinks
5.What does “shock” in this passage mean?
A. 震驚 B. 休克 C. 噴嚏 D. 哈欠

