2011年職稱英語考試已于3月26日結束,以下是考友分享的2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31),希望對大家有所幫助。
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之詞匯選項
1、 Eventually---Finally
2、 vary---change
3、 thorough---careful
4、 proposed---suggested
5、 disappointing---unsatisfactory
6、 explored---investigated
7、 a lot---greatly
8、 relied on---depended on
9、 converted---turned
10、 goal---aim
11、 root---cause
12、 brief---short
13、 impact---influence
14、 shined---polished
15、 confessed---admitted
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之閱讀判斷
Lakes, Too, Feel Global Warming
There’s no doubt: In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming—and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer—by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small—you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae(水藻), and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That’s going to be useful, since no country is too big or too small to ignore climate changes. Scientists aren’t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室)gases we put into the air.
That’s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
文章主旨:對于湖水溫度增長的科學研究
16、 Scientists have been keeping records of lake temperatures for over 30 years.---wrong
17、 The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985-2009.---wrong
18、 Lakes seem to be warming faster in Asia.---not mentioned
19、 A slight temperature increase in a lake could be harmful for fish.---right
20、 Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming.---right
21、 Global warming is less threatening to small countries.---wrong
22、 UNFCCC’s annual meeting will be held in Mexico this year.---not mentioned
2011年職稱英語答案:概括大意與完成句子
文章主旨:颶風
第一段對于颶風的定義,第二段給出了不同地點發(fā)生的颶風具體名稱不同,第三段講述颶風造成的損害,第四段教大家在遭遇颶風的時候應該怎樣做才是正確的
23、 What is a hurricane?(什么是颶風?)
24、 What are different names of hurricanes?(颶風的不同名稱是什么?)
25、 What damages can a hurricane cause?(颶風造成的危害有哪些?)
26、 What should you do during a hurricane?(在颶風災害中應該怎么做?)
27、 Different labels
28、 Natural disaster
29、 Early warning
30、 Windows and glass doors
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之閱讀理解
第一篇:Weaving with Light(理工類教材上閱讀理解第六篇)
31、 題干:The Huichol don’t use electricity because
(題干大意為:為什么維克人不能使用電力?)
答案:it costs too much to string power lines.
32、 題干:To make a living, the Huichol create artwork and
答案:sell it in cities far away from their villages.(與教材原文練習題第一題,題干一致,備選項一致)
33、 題干:The central part of the Portable Lights technology is
答案:HB LEDs. (與教材原文練習題第四題,題干修改,備選項一致)
34、 題干:All of the following are disadvantage of incandescent lights EXPECT(題干大意為:下列哪一項是關于白熾燈缺點的不正確說法?)
答案:They are not bright enough.
35、 題干:LEDs are different from light bulbs is that
答案:LEDs can send out light of different colors. (與教材原文練習題第五題,題干一致,備選項修改)
第二篇:The book of life(生命之書)
So far, scientists have named about 1.6 million living species, and that’s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals, and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg or what kind of bird is flying by.
A soon-to-be-started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web-based Encyclopedia of life(EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy-to-use reference guide.
To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. And eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird-watchers, for example, will be able to input which bird they’ve seen and where. The technology for this kind of tool has only become available.
As the EOL develops, you might find it useful for school projects. The site will feature special pages for kids who are studying ecosystems(生態(tài)系統(tǒng)) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven’t been reviewed.
Another convenient feature of the EOL is that you’ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age, and knowledge. If you wanted to learn about bears for a science class report, for example, you could use the “novice” setting to get basic information about the animals. On the “expert” setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature, and exploration of bears.
It now takes years for scientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creator of the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.
“Spider” and “bird” mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate
A. there are numerous living species on Earth.
B. animals are people’s friends.
C. it is easy to see spiders and birds.
D. there are many types of spiders and birds.
The goal of the creation of the EOL is to
A. collect enough data to analyze the living species on Earth.
B. work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.
C. enlarge an existing Web site of the living species on Earth.
D. add new information to the existing databases of the living species on Earth.
At the starting stage, the EOL will get information from
A. all the Web sites available.
B. Databases built up by its creators.
C. Nonscientist with specialized knowledge.
D. the existing scientific databases.
The word “novice” in Paragraph 5 could be best replaced by
A. scientist.
B. creator.
C. beginner.
D. expert.
Which of the following statement is NOT true?
A. The EOL will be beneficial to school kids with its development.
B. Scientists will review every piece of the information added to EOL.
C. Scientists have cataloged only a small part of the living species.
D. People with different interests and knowledge will in a .
文章主旨:描述一個對地球上物種進行全面介紹的網(wǎng)站。主要介紹了網(wǎng)站成立的目的,數(shù)據(jù)獲取的來源,展示的方式,如何從中獲取感興趣的知識等等。
36、 題干:“Spider” and “bird” mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate
答案:there are numerous living species on Earth.
37、 題干:The goal of the creation of the EOL is to
答案:work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.
38、 題干:At the starting stage, the EOL will get information from
答案:the existing scientific databases.
39、 題干:The word “novice” in Paragraph 5 could be best replaced by
答案:beginner
40、 題干:Which of the following statement is NOT true?
答案:scientist will review every piece of information added to EOL(大概意思)
第三篇:How to be a successful businessman(如何成為一名成功的商業(yè)人士?)
文章主旨:講述關于一位餐飲行業(yè)成功人士的故事。主要內容為主人公為何進入KFC,如何成為一位餐廳經理,購買自己的餐廳,以及逐步發(fā)展成為擁有168間餐廳的老板。
41、 題干:小時候的夢想是
答案:to be an airplane pilot
42、 題干:為什么去KFC兼職
答案:save on food
43、 題干:成為一間新餐廳的經理,是因為
答案:he worked hard
44、 題干:每次購買新的餐廳,要采取以下哪項之外的措施
答案:advertised it
45、 題干:與文章當中“It’s a mess”相近的表達
答案:it’s dirty
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之補全短文
Some unusual holidays(一些不尋常的節(jié)日)
文章主旨:介紹世界上一些不同尋常的節(jié)日。比如愚人節(jié),西班牙的西紅柿大戰(zhàn),愛爾蘭的“布克節(jié)”為野山羊加冕,以及睡眠日、牙疼日等等稀奇古怪的慶祝日。
46、 some of them, people celebrate them, but not serious(大概意思)
47、 Jokers…… make everyone laugh(大概意思)
48、 Then begin the world’s biggest food flight. (大概意思)
49、 They brought him back to the town,……(大概意思)
50、 That’s supposed to be Toothache Day. (大概意思)
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之完形填空
What is the coolest gas in the universe? (理工類教材上完型填空第三篇)
51、 occurred
52、 space
53、 whether
54、 safely
Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure.
55、 system
56、 away
Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun.
57、 location
58、 impossible
59、 cooled
Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely 8(above) absolute zero.
60、 theory
61、 convincing
62、 would
63、 more
64、 every
65、 travel
以上是編輯整理的2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31),預祝大家考試順利通過。
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之詞匯選項
1、 Eventually---Finally
2、 vary---change
3、 thorough---careful
4、 proposed---suggested
5、 disappointing---unsatisfactory
6、 explored---investigated
7、 a lot---greatly
8、 relied on---depended on
9、 converted---turned
10、 goal---aim
11、 root---cause
12、 brief---short
13、 impact---influence
14、 shined---polished
15、 confessed---admitted
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之閱讀判斷
Lakes, Too, Feel Global Warming
There’s no doubt: In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming—and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer—by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small—you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae(水藻), and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That’s going to be useful, since no country is too big or too small to ignore climate changes. Scientists aren’t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室)gases we put into the air.
That’s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
文章主旨:對于湖水溫度增長的科學研究
16、 Scientists have been keeping records of lake temperatures for over 30 years.---wrong
17、 The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985-2009.---wrong
18、 Lakes seem to be warming faster in Asia.---not mentioned
19、 A slight temperature increase in a lake could be harmful for fish.---right
20、 Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming.---right
21、 Global warming is less threatening to small countries.---wrong
22、 UNFCCC’s annual meeting will be held in Mexico this year.---not mentioned
2011年職稱英語答案:概括大意與完成句子
文章主旨:颶風
第一段對于颶風的定義,第二段給出了不同地點發(fā)生的颶風具體名稱不同,第三段講述颶風造成的損害,第四段教大家在遭遇颶風的時候應該怎樣做才是正確的
23、 What is a hurricane?(什么是颶風?)
24、 What are different names of hurricanes?(颶風的不同名稱是什么?)
25、 What damages can a hurricane cause?(颶風造成的危害有哪些?)
26、 What should you do during a hurricane?(在颶風災害中應該怎么做?)
27、 Different labels
28、 Natural disaster
29、 Early warning
30、 Windows and glass doors
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之閱讀理解
第一篇:Weaving with Light(理工類教材上閱讀理解第六篇)
31、 題干:The Huichol don’t use electricity because
(題干大意為:為什么維克人不能使用電力?)
答案:it costs too much to string power lines.
32、 題干:To make a living, the Huichol create artwork and
答案:sell it in cities far away from their villages.(與教材原文練習題第一題,題干一致,備選項一致)
33、 題干:The central part of the Portable Lights technology is
答案:HB LEDs. (與教材原文練習題第四題,題干修改,備選項一致)
34、 題干:All of the following are disadvantage of incandescent lights EXPECT(題干大意為:下列哪一項是關于白熾燈缺點的不正確說法?)
答案:They are not bright enough.
35、 題干:LEDs are different from light bulbs is that
答案:LEDs can send out light of different colors. (與教材原文練習題第五題,題干一致,備選項修改)
第二篇:The book of life(生命之書)
So far, scientists have named about 1.6 million living species, and that’s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals, and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg or what kind of bird is flying by.
A soon-to-be-started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web-based Encyclopedia of life(EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy-to-use reference guide.
To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. And eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird-watchers, for example, will be able to input which bird they’ve seen and where. The technology for this kind of tool has only become available.
As the EOL develops, you might find it useful for school projects. The site will feature special pages for kids who are studying ecosystems(生態(tài)系統(tǒng)) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven’t been reviewed.
Another convenient feature of the EOL is that you’ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age, and knowledge. If you wanted to learn about bears for a science class report, for example, you could use the “novice” setting to get basic information about the animals. On the “expert” setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature, and exploration of bears.
It now takes years for scientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creator of the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.
“Spider” and “bird” mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate
A. there are numerous living species on Earth.
B. animals are people’s friends.
C. it is easy to see spiders and birds.
D. there are many types of spiders and birds.
The goal of the creation of the EOL is to
A. collect enough data to analyze the living species on Earth.
B. work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.
C. enlarge an existing Web site of the living species on Earth.
D. add new information to the existing databases of the living species on Earth.
At the starting stage, the EOL will get information from
A. all the Web sites available.
B. Databases built up by its creators.
C. Nonscientist with specialized knowledge.
D. the existing scientific databases.
The word “novice” in Paragraph 5 could be best replaced by
A. scientist.
B. creator.
C. beginner.
D. expert.
Which of the following statement is NOT true?
A. The EOL will be beneficial to school kids with its development.
B. Scientists will review every piece of the information added to EOL.
C. Scientists have cataloged only a small part of the living species.
D. People with different interests and knowledge will in a .
文章主旨:描述一個對地球上物種進行全面介紹的網(wǎng)站。主要介紹了網(wǎng)站成立的目的,數(shù)據(jù)獲取的來源,展示的方式,如何從中獲取感興趣的知識等等。
36、 題干:“Spider” and “bird” mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate
答案:there are numerous living species on Earth.
37、 題干:The goal of the creation of the EOL is to
答案:work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.
38、 題干:At the starting stage, the EOL will get information from
答案:the existing scientific databases.
39、 題干:The word “novice” in Paragraph 5 could be best replaced by
答案:beginner
40、 題干:Which of the following statement is NOT true?
答案:scientist will review every piece of information added to EOL(大概意思)
第三篇:How to be a successful businessman(如何成為一名成功的商業(yè)人士?)
文章主旨:講述關于一位餐飲行業(yè)成功人士的故事。主要內容為主人公為何進入KFC,如何成為一位餐廳經理,購買自己的餐廳,以及逐步發(fā)展成為擁有168間餐廳的老板。
41、 題干:小時候的夢想是
答案:to be an airplane pilot
42、 題干:為什么去KFC兼職
答案:save on food
43、 題干:成為一間新餐廳的經理,是因為
答案:he worked hard
44、 題干:每次購買新的餐廳,要采取以下哪項之外的措施
答案:advertised it
45、 題干:與文章當中“It’s a mess”相近的表達
答案:it’s dirty
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之補全短文
Some unusual holidays(一些不尋常的節(jié)日)
文章主旨:介紹世界上一些不同尋常的節(jié)日。比如愚人節(jié),西班牙的西紅柿大戰(zhàn),愛爾蘭的“布克節(jié)”為野山羊加冕,以及睡眠日、牙疼日等等稀奇古怪的慶祝日。
46、 some of them, people celebrate them, but not serious(大概意思)
47、 Jokers…… make everyone laugh(大概意思)
48、 Then begin the world’s biggest food flight. (大概意思)
49、 They brought him back to the town,……(大概意思)
50、 That’s supposed to be Toothache Day. (大概意思)
2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31)之完形填空
What is the coolest gas in the universe? (理工類教材上完型填空第三篇)
51、 occurred
52、 space
53、 whether
54、 safely
Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure.
55、 system
56、 away
Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun.
57、 location
58、 impossible
59、 cooled
Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely 8(above) absolute zero.
60、 theory
61、 convincing
62、 would
63、 more
64、 every
65、 travel
以上是編輯整理的2011年職稱英語答案:理工類C級(代碼31),預祝大家考試順利通過。

