80. 答案:B
【參考譯文】這篇文章的論題是什么?
【試題分析】本題為主旨題。
【詳細(xì)解答】綜觀全文,作者在文中主要討論了導(dǎo)致人員遷徙的四種不同動(dòng)機(jī),故答案選B
SECTION B SKIMMING AND SCANNING [5 min]
In this section there are seven passages with a total often multiple-choice questions. Skim or scan them as required and then mark your answers on your answer sheet.
TEXT E
First read the following question.
81. This is a letter of___.
A. inquiry B. complaint C.explanation D introduction
Now, go through TEXT E quickly and answer question 81.
Flat 24
Park Mansions
Newbury Road
The Manager
Reliable Motors Ltd.
876 Meadow Street 14th May 2002
Dear Sir,
I am writing to you concerning the Bernster Special 150 SE that I bought from yo u two weeks ago. The car has now developed the following faults:
1. The steering wheel is loose.
2. The hand brake does not work.
3. Oil is leaking from the engine.
4. The driver's door-does not close properly.
Will you please telephone me and we can arrange for you to collect the car. Unle ss you can put the car in perfect working order, 1 am afraid I shall report your company to the Consumers' Association.
Yours faithfully,
Tony Lockwood
TEXT F
First read the following question.
82. The passage is mainly about___.
A. Christmas sales B. retailing business C. Internet population D. online shopping
Now, go through TEXT F quickly and answer question 82.Online shopping (網(wǎng)上購物) has become a major force in retailing this year with more than US$1 billion in Christmas season sales, industry analysts say.The figure for the holiday tops the total for Internet shopping in all of 1996. Online shopping for the holiday season remained just a drop in the ocean of the estimated US$450 bilion spent by US consumers. But the figure is growing rapidly.International Data Corporation, a market research group, predicts the World Wide Web (萬維網(wǎng)) population will reach almost 100 million by 1998 and that online c ommerce will grow to more than US$20 billion.
【參考譯文】這篇文章的論題是什么?
【試題分析】本題為主旨題。
【詳細(xì)解答】綜觀全文,作者在文中主要討論了導(dǎo)致人員遷徙的四種不同動(dòng)機(jī),故答案選B
SECTION B SKIMMING AND SCANNING [5 min]
In this section there are seven passages with a total often multiple-choice questions. Skim or scan them as required and then mark your answers on your answer sheet.
TEXT E
First read the following question.
81. This is a letter of___.
A. inquiry B. complaint C.explanation D introduction
Now, go through TEXT E quickly and answer question 81.
Flat 24
Park Mansions
Newbury Road
The Manager
Reliable Motors Ltd.
876 Meadow Street 14th May 2002
Dear Sir,
I am writing to you concerning the Bernster Special 150 SE that I bought from yo u two weeks ago. The car has now developed the following faults:
1. The steering wheel is loose.
2. The hand brake does not work.
3. Oil is leaking from the engine.
4. The driver's door-does not close properly.
Will you please telephone me and we can arrange for you to collect the car. Unle ss you can put the car in perfect working order, 1 am afraid I shall report your company to the Consumers' Association.
Yours faithfully,
Tony Lockwood
TEXT F
First read the following question.
82. The passage is mainly about___.
A. Christmas sales B. retailing business C. Internet population D. online shopping
Now, go through TEXT F quickly and answer question 82.Online shopping (網(wǎng)上購物) has become a major force in retailing this year with more than US$1 billion in Christmas season sales, industry analysts say.The figure for the holiday tops the total for Internet shopping in all of 1996. Online shopping for the holiday season remained just a drop in the ocean of the estimated US$450 bilion spent by US consumers. But the figure is growing rapidly.International Data Corporation, a market research group, predicts the World Wide Web (萬維網(wǎng)) population will reach almost 100 million by 1998 and that online c ommerce will grow to more than US$20 billion.

