D) The microwave oven has greatly reduced the amount of time it takes to cook a meal.
題中四句話都提到微波爐的好處,其中B、C、D 分別從方便、解凍、定時三個不同的方面具體講述微波爐不同于傳統(tǒng)炊具的優(yōu)勢,而A則從整體上覆蓋了上述三句的內(nèi)容,故A是對B、C、D的概括,上述分析、尋找概括意義之選項的過程即為歸納過程。推而廣之,我們可用之于段落和短文主題的歸納。
(2) 段落大意的歸納
Although most universities in the United States are run on a semester system, which offers classes in the fall and spring, some schools observe a quarter system comprised of fall, winter, spring, and summer quarters. The academic year, September to June, is divided into three quarters of eleven weeks each beginning in September, January, and March, the summer quarter, June to August is composed of shorter sessions of varying length. Students may take advantage of the opportunity to study year around by enrolling in all four quarters, Most students begin their programs in the fall quarter, but they may enter at the beginning of any of the other quarters.
A) Universities in the United States
B) The Academic Year
C) The Quarter System
D) The Semester System
本段由四個句子組成,各句大意分別為:1)有些學(xué)校實行四學(xué)期制;2)學(xué)年從9月至下年7月,前三個學(xué)期各長11周,夏季學(xué)期最短;3)學(xué)生可于任何學(xué)期注冊入學(xué);4)但大多數(shù)學(xué)生秋季入學(xué)。通過上述四句大意的歸納,可知本段落主要講述美國大學(xué)的一種學(xué)期制,即Quarter System,答案為C。
(3) 短文主題的歸納
?、貾roponents of father- attended childbirth assert that the father’s experience encourages him to develop a closer bond with his child…
?、贏s a father of three teenagers from a previous marriage, one man compared his past experience as a new father to being in the delivery room during the birth of his newborn daughter…
③ Women report that they are much less anxious and more aware of what is going on when their husbands are with them when they give birth…
A) The Father-Daughter Relationship
B) Baby’s First View of Life
C) Dad in the Delivery Room
題中四句話都提到微波爐的好處,其中B、C、D 分別從方便、解凍、定時三個不同的方面具體講述微波爐不同于傳統(tǒng)炊具的優(yōu)勢,而A則從整體上覆蓋了上述三句的內(nèi)容,故A是對B、C、D的概括,上述分析、尋找概括意義之選項的過程即為歸納過程。推而廣之,我們可用之于段落和短文主題的歸納。
(2) 段落大意的歸納
Although most universities in the United States are run on a semester system, which offers classes in the fall and spring, some schools observe a quarter system comprised of fall, winter, spring, and summer quarters. The academic year, September to June, is divided into three quarters of eleven weeks each beginning in September, January, and March, the summer quarter, June to August is composed of shorter sessions of varying length. Students may take advantage of the opportunity to study year around by enrolling in all four quarters, Most students begin their programs in the fall quarter, but they may enter at the beginning of any of the other quarters.
A) Universities in the United States
B) The Academic Year
C) The Quarter System
D) The Semester System
本段由四個句子組成,各句大意分別為:1)有些學(xué)校實行四學(xué)期制;2)學(xué)年從9月至下年7月,前三個學(xué)期各長11周,夏季學(xué)期最短;3)學(xué)生可于任何學(xué)期注冊入學(xué);4)但大多數(shù)學(xué)生秋季入學(xué)。通過上述四句大意的歸納,可知本段落主要講述美國大學(xué)的一種學(xué)期制,即Quarter System,答案為C。
(3) 短文主題的歸納
?、貾roponents of father- attended childbirth assert that the father’s experience encourages him to develop a closer bond with his child…
?、贏s a father of three teenagers from a previous marriage, one man compared his past experience as a new father to being in the delivery room during the birth of his newborn daughter…
③ Women report that they are much less anxious and more aware of what is going on when their husbands are with them when they give birth…
A) The Father-Daughter Relationship
B) Baby’s First View of Life
C) Dad in the Delivery Room

