出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點(diǎn)評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
A
Some of Beijing Zoo’s animals are suffering menu changes because of the bird flu spread in Asia.
Gone are the lions’ and tigers’ delightful “l(fā)ive” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton. While the lions and tigers go chickenless, the zoo’s birds are also receiving some special and uncomfortable treatment these days. The peacocks in Badaling Safari Animal World, who used to be featured in the park and could walk around showing off their beautiful feathers, now are forced to stay in cages.
And turkeys at the Beijing Zoo—believed to be most likely to suffer from the bird flu virus —have been moved out of their old home to places separate from visitors. In most cases, display areas with birds have been closed for health reasons.
Yet a good thing about the present situation is that the living conditions of the zoo’s birds are being improved , with keepers keeping the display areas cleaner and not as crowded as before . Almost all zoos have done more frequent cleaning and disinfection for bird cages —measures to prevent infection.
lovers use balconies (陽臺)to build cages for birds . Most neighbours are fed up with these cages since they can produce waste and feathers . Now the city’s homing pigeon organization is asking all its members to stop letting pigeons out of their cages and keep cages clean. Still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before.
As a Chinese newspaper put it : “Doves , are you still angels ?” 1. Which of the following shows the menu changes in the Beijing Zoo?
A. The lions and tigers have “l(fā)ive” chicken dinners. B. The lions and tigers eat raw beef and mutton. C. The lions and tigers have chickens only for supper.
D. The lions and tigers have beef and mutton for part of meals.
答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)題。從第二段第一、二句 “Gone are the lions’ and tigers’ delightful “l(fā)ive” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton.”可知,獅子和老虎不再享受活雞的美餐,而是吃生牛肉和羊肉。故答案為B。 2. We can conclude from the text that
A. turkeys have been moved out of the zoo because of the bird flu virus B. peacock shows used to be free of charge
C. people can hardly see peacock shows in the Beijing Zoo now D. homing pigeons are safe from the bird flu virus
答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推理題。從第二段的最后一句話 “The peacocks in Badaling Safari Animal World,…, now are forced to stay in cages.”可知,孔雀現(xiàn)在被關(guān)在籠子里,因此人們幾乎在北京動物園看不到它們了。故答案為C。 3. The underlined sentence in the text means “”. A. pigeons receive the best care C. people feel displeased with pigeons
B. people are worried about pigeons D. people show no interest in pigeons
答案解析:答案為C。本題為句意推斷題。本句出現(xiàn)在倒數(shù)第二段的首句,也是該段的中心句(topic sentence)。結(jié)合后文 “Most neighbours are fed up with these cages ... Still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before”可知,人們受夠了鴿子,并且鴿子和其他的鳥兒也似乎沒有以往那么可愛了。這些細(xì)節(jié)都是在證明首句的中心句,表達(dá)的意思是人們對鴿子感到不愉快。故答案為C。
B
Chemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste. The amount of these chemicals has risen heavily in the past few years, as more areas of the world industrialize and new products are produced. Over 80,000 different chemicals are used in industries world-wide. Around the world hundreds of millions of tons of harmful waste are produced each year. Often, it is difficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in a way that does not endanger human life and the environment.
Every year, major health problems result from harmful waste. Sadly, it is often after someone has died or, become seriously ill that governments will take actions and reduce levels of dumped(傾倒的)harmful waste. In 1989, a school in New Jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(鉻). It was later learned that large amounts of chromium had been dumped nearby and blown over to the school area.
Research has been done to provide information on the effects of every chemical. Because waste chemicals often mix together, it will also be necessary to learn how the combinations of these chemicals affect human health.
Some governments have realized how serious the problem is and are making laws to get rid of harmful waste. They are also trying to limit the amount of waste industries are allowed to produce.
Not only governments but the public as well must form part of the solution. They can choose not to buy those products which require the production of harmful waste, attempt to affect policymakers, and produce less harmful waste themselves. Many scientists think that waste production can be cut. The waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.
1. What is mainly discussed in the text?
A. The effect of every chemical.
C. Chemicals used for industrial processes.
B. Problems of harmful waste. D. Events related to waste chemicals.
答案解析:答案為B。本題為主旨大意題。文章先陳述工業(yè)生產(chǎn)過程中使用化學(xué)物產(chǎn)生的有害垃圾所導(dǎo)致的問題,并舉例證明,最后探討解決這一問題的方案。在第一段的首句 “Chemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste.”和最后一句 “Often, it is difficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in a way that does not endanger human life and the environment.”都是在指出有害垃圾這一嚴(yán)峻的問題。故答案為B。 2. From the text we know that
A. chromium can poison people when there is a wind
B. chromium pollution makes the local government close the school
C. some governments don’t realize how serious the problems are until people suffer a lot
from harmful waste
D. about two-thirds of the waste can pollute the environment
答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推理題。從第二段的第三句話 “In 1989, a school in New Jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(鉻).”可知,學(xué)校不得不被迫關(guān)閉是由于學(xué)生暴露在傾倒的垃圾鉻之中,生命受到了威脅,故答案為C “ 直到人們飽受有害廢棄垃圾的危害,政府才意識到問題的嚴(yán)重性。B選項只是文章的細(xì)節(jié),屬于表面現(xiàn)象;C選項真正概括了問題的本質(zhì),是通過細(xì)節(jié)推理出的總結(jié)性答案。故選C。
從第二段的最后一句話 “It was later learned that large amounts of chromium had been dumped nearby and blown over to the school area.”可知,鉻威脅著人的生命是由于 “dumped nearby and blown over” 即 “傾倒而被風(fēng)吹拂”, 而不僅僅由于風(fēng),故A選項錯誤。D選項與文章最后一句話 “The waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.”不符。
3. Which of the following least matches the solution the writer refers to?
A. Chemicals used for industrial processes should be banned.
B. People can make use of the existing technologies and methods to reduce the waste. C. Policymakers make laws to limit the production of harmful waste. D. People choose not to buy products which may produce harmful waste.
答案解析:答案為A。本題考查作者的觀點(diǎn)態(tài)度。解答此題需看清題意 “哪個選項與作者提到的解決方案最不匹配?” 從文章的最后一段最后一句話 “The waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.” 可知,B選項正確;從最后一段 “They can choose not to buy those products which require the production of harmful waste, attempt to affect policymakers, and produce less harmful waste themselves.” 可知,作者的態(tài)度是號召政府與公眾不買生產(chǎn)有害垃圾的產(chǎn)品;政策制定者可以生產(chǎn)較少的有害垃圾,而非禁止工業(yè)生產(chǎn)過程中使用化學(xué)物品。故C、D是正確的,A選項與作者的態(tài)度最不匹配。
4. The writer of the text thinks that
A. governments should have forbidden the production of waste chemicals B. mixed waste chemicals can always be stored without endangering people C. industries must not produce waste chemicals which harm people so much D. everyone can do something to help solve the problem of waste chemicals
答案解析:答案為D。本題考查作者的觀點(diǎn)態(tài)度。結(jié)合上題分析,作者認(rèn)為應(yīng)該限制和減少有害化學(xué)物的生產(chǎn),而不是A選項的禁止,也不是C選項的不允許生產(chǎn),故A、C不正確;B選項在文章中未提及, always 一詞也使得該選項太絕對,故不選。只有D選項才是作者的觀點(diǎn):人人都可以幫助解決有害化學(xué)物的問題。故答案為D。
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強(qiáng)調(diào)與省略
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
相關(guān)鏈接:
2013浙江英語試題及答案解析
2013江蘇英語試題及答案解析
2013西藏英語試題及答案解析
2013遼寧英語試題及答案解析
2013新疆英語試題及答案解析
2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
2013青海英語試題及答案解析
| 高考語文復(fù)習(xí)資料 | 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 | 高考英語復(fù)習(xí)資料 | 高考文綜復(fù)習(xí)資料 | 高考理綜復(fù)習(xí)資料 |
| 高考語文模擬試題 | 高考數(shù)學(xué)模擬試題 | 高考英語模擬試題 | 高考文綜模擬試題 | 高考理綜模擬試題 |
| 高中學(xué)習(xí)方法 | 高考復(fù)習(xí)方法 | 高考狀元學(xué)習(xí)方法 | 高考飲食攻略 | 高考勵志名言 |

