為了方便大家的學(xué)習(xí),順利通過雅思考試,為大家精心整理了有關(guān)2018年6月30日雅思考試回憶及解析的內(nèi)容,供大家參考!將為大家發(fā)布新、專業(yè)的雅思考試機(jī)經(jīng)及解析,歡迎參考閱讀。
【聽力】
一、 考試概述:
今天是6月后的后一場(chǎng)雅思考試。本場(chǎng)考試采用的題型為20填空類,20選擇類,整體難度適中。關(guān)鍵在于S1和S4出現(xiàn)了個(gè)別考生容易拼寫錯(cuò)誤的題目。而在S2和S3中選擇類題目整體來說難度不低,考生容易跟丟,是比較有挑戰(zhàn)性的。
Section 1
咨詢——皮劃艇課程, 10筆記
Section 2
介紹——植物中心介紹, 4多選+6配對(duì)
Section 3
學(xué)術(shù)討論——網(wǎng)絡(luò)對(duì)心理學(xué)的影響, 6單選+4配對(duì)
Section 4
學(xué)術(shù)講座——鳥類研究, 10筆記
二、具體題目分析:
Section 1
新舊情況:
場(chǎng)景:咨詢——皮劃艇課程
題型:10筆記
參考答案:
1-10)筆記完成題
1. swim 50 metres
2. rules to follow
3. a vest and a helmetprovided
4. shower afterwards
5. spare cloth
6. fee: adult 17 pounds
7. with assurance included
8. 課程結(jié)束后的活動(dòng)——sea
9. 課程結(jié)束后的活動(dòng)——take part in race
10. 開課日期——Tuesday, 5th, June
(答案僅供參考)
解析:考查的主要還是數(shù)字字母日期常規(guī)項(xiàng)目內(nèi)容,關(guān)鍵是個(gè)別數(shù)字和如50和17要注意teen/ty辨析,并且有兩個(gè)單詞helmet和assurance需要注意拼寫。
參考練習(xí):C11T2S1
Section 2
新舊情況:
場(chǎng)景:介紹——植物中心介紹
題型:4多選+6配對(duì)
11-14) Multiple choices
11-12. without change
garden glove
rose bush trimming course
13-14 need more volunteer
café
office
15-20)Matching
15-20: 展臺(tái)看點(diǎn)
15. local plants- easy to grow
16. desert plants
17. edible plants
18. lawn
19. soil nutrient
20. design colour
(答案僅供參考)
解析:多選題和配對(duì)題組合的一套題目,整體來說因?yàn)樾枰R(shí)別多選題中的干擾信息和識(shí)別配對(duì)題中的定位詞識(shí)別,重點(diǎn)考查考生的同義替換識(shí)別能力。
參考練習(xí):C11T3S2
【口語】
一、考試概述:
以下為6月份本場(chǎng)考試話題,請(qǐng)考生們?cè)鷮?shí)準(zhǔn)備。
1. Describe a popular comic actor/actress
2. Describe a city or country that you would like to live or work
3. Describe a magazine you enjoy reading
4. Describe some useful skills you learned in a math class you’re your primary/high school
5. Describe something interesting that your friend has done but you haven’ t done
二、具體題目分析:
Describe some useful skills you learned in a math class you’re your primary/high school(New)
You should say:
What the skill was
How you learned it
Who taught you
And why it was useful to you
I learned a pretty awesome skill from my math teacher in high school. He taught us how to create an artwork based on mathematical principles.
Our math teacher is really one of a kind, I mean, normally you might be bored out of your mind in math grades, but in his class, he could always find a way to spice things up and make everything about math intriguing.
It’s like making hand shadow puppets, but instead of using hands, we used small cubes. We carved three different shapes into the three faces that are next to each other, you know, the three faces that share one corner, and when you rotate this Cube, you would see the shadows of the three different shapes in turn on the wall.
I still remember how thrilled we were when our teacher showed us how it worked. At fist, the small sculpture looks so abstract, I mean, we didn’t know what it was, but when the light was on, we saw a shadow in The shape of the letter ‘A’ on the wall, and then our teacher rotated the sculpture to a certain angle, and magically, the letter ‘D’ showed up on the wall. We were like ‘wow’, but there’s more, when Our teacher rotated the sculpture again, we saw the letter C. That was quite a jaw-dropping performance for a bunch of high school students, you know.
【閱讀】
一、 考試概述:
本次考試的文章是三篇新題,這次考試第一篇文章遵循前幾次考試的規(guī)律,文章和題型都比較簡單。但很多考生反映第三篇文章難度較大,不僅文章較難,這次也出現(xiàn)了大量的單選題,所以做起來耗時(shí)較多。大家平時(shí)刷題練習(xí)時(shí)還是要重視每一種重點(diǎn)題型。
二、具體題目分析
Passage 1:
題目:Why good ideas fail
題型:判斷題4+填空題6
新舊程度:新題
文章大意:主要講一個(gè)公司之前銷售產(chǎn)品成功,但后來不太好了,然后兩個(gè)專家對(duì)這個(gè)公司的營銷模式發(fā)表觀點(diǎn)
參考文章:
暫無
參考答案:
判斷題:
1. TRUE
2.NOT GIVEN
3.NOT GIVEN
4.FALSE
填空題:
5.暫無
6.name
7. container
8. behaviors
9. 暫無
10.straight instinct
11. race
12. 暫無
【寫作】
TASK 1
The chart below shows the rate of males and females who were overweight in Australia from 1980 to 2010.
Word count (150)
The bar chart illustrates the percentage of overweight men and women in Australia during a 30 year period from1980 to 2010.
Despite a slight decrease by 3% from 2000 to 2010, the percentage of overweight male showed a dramatically increasing trend, rising from approximately 47% in 1980 to 70% in 2000. The growth was particularly significant from 1990 to 2000, during which time the figure almost increased by 50%.
Meanwhile, the figure of female also witnessed a similar trend. After rising steadily from 30% in 1980 to 50% in 2000, the overweight rate in female leveled off at nearly 50% between 2000 and 2010.
Generally speaking, this 30-year period witnessed a drastic increase in overweight rate in Australia and more than half of total Australian residents were overweight in the year of 2010. Furthermore, the overweight rate in male was approximately 10% higher than that of female in this period.
TASK 2
題目類別:生活方式類
提問方式:混合點(diǎn)
考試題目:
An increasing number of people are changing careers during their working life. What do you think are the reasons of this? Is it a positive a negative development?
Word count: 353
Workers now migrate from job to job over their career in search of greater fulfillment and compensation.I think there are a host of contributors of this tendency and we should embrace it with optimism rather than sceptism.
The job outlook is the main factors that lead to career change. Statistics predict whether employment in an occupation will grow, decrease, or stay the same over a decade is based on current and forecasted economic and other factors. While the future may have looked promising for one’s field when he/she entered it, changes in technology, the economy, or the industry can later impact it. Perhaps job opportunities are no longer plentiful, and when we research future predictions, we learn that conditions are going to continue to deteriorate. The other reason for career shift is that the purpose for work currently has extended beyond making a living or being a breadwinner to achieve self-actualisation. In the past, people tended to stay in an industry in order to avert job insecurity, while with the increasing abundance in our life, currently we are more inclined to work for better self, which means that more occupation will be tried before we encounter the career we are willing to devote to.
From my perspective, this tendency is inevitable and promising despite some undesired consequences. Career change can help individuals to fit themselves in the profession they have aptitude and passion for, thereby unleashing their potential to achieve the best both for themselves and their employers. With more motivation, the efficiency and productivity of the whole society would be fueled. Besides, starting the other career can also ease the job fatigue caused by humdrum repetition of employees’ daily routine. Because of the novelty in the new job, one can experience a different company atmosphere, upgrade his/her skill set and then disperse the boredom and frustration of their former job. Thus, the overall happiness of people will be improved, contributing positively to the social welfare.
In conclusion, the objective circumstances and personal ambition are two reasons prompting career change, which, to a large extent, is a boon to majority of us.
【聽力】
一、 考試概述:
今天是6月后的后一場(chǎng)雅思考試。本場(chǎng)考試采用的題型為20填空類,20選擇類,整體難度適中。關(guān)鍵在于S1和S4出現(xiàn)了個(gè)別考生容易拼寫錯(cuò)誤的題目。而在S2和S3中選擇類題目整體來說難度不低,考生容易跟丟,是比較有挑戰(zhàn)性的。
Section 1
咨詢——皮劃艇課程, 10筆記
Section 2
介紹——植物中心介紹, 4多選+6配對(duì)
Section 3
學(xué)術(shù)討論——網(wǎng)絡(luò)對(duì)心理學(xué)的影響, 6單選+4配對(duì)
Section 4
學(xué)術(shù)講座——鳥類研究, 10筆記
二、具體題目分析:
Section 1
新舊情況:
場(chǎng)景:咨詢——皮劃艇課程
題型:10筆記
參考答案:
1-10)筆記完成題
1. swim 50 metres
2. rules to follow
3. a vest and a helmetprovided
4. shower afterwards
5. spare cloth
6. fee: adult 17 pounds
7. with assurance included
8. 課程結(jié)束后的活動(dòng)——sea
9. 課程結(jié)束后的活動(dòng)——take part in race
10. 開課日期——Tuesday, 5th, June
(答案僅供參考)
解析:考查的主要還是數(shù)字字母日期常規(guī)項(xiàng)目內(nèi)容,關(guān)鍵是個(gè)別數(shù)字和如50和17要注意teen/ty辨析,并且有兩個(gè)單詞helmet和assurance需要注意拼寫。
參考練習(xí):C11T2S1
Section 2
新舊情況:
場(chǎng)景:介紹——植物中心介紹
題型:4多選+6配對(duì)
11-14) Multiple choices
11-12. without change
garden glove
rose bush trimming course
13-14 need more volunteer
café
office
15-20)Matching
15-20: 展臺(tái)看點(diǎn)
15. local plants- easy to grow
16. desert plants
17. edible plants
18. lawn
19. soil nutrient
20. design colour
(答案僅供參考)
解析:多選題和配對(duì)題組合的一套題目,整體來說因?yàn)樾枰R(shí)別多選題中的干擾信息和識(shí)別配對(duì)題中的定位詞識(shí)別,重點(diǎn)考查考生的同義替換識(shí)別能力。
參考練習(xí):C11T3S2
【口語】
一、考試概述:
以下為6月份本場(chǎng)考試話題,請(qǐng)考生們?cè)鷮?shí)準(zhǔn)備。
1. Describe a popular comic actor/actress
2. Describe a city or country that you would like to live or work
3. Describe a magazine you enjoy reading
4. Describe some useful skills you learned in a math class you’re your primary/high school
5. Describe something interesting that your friend has done but you haven’ t done
二、具體題目分析:
Describe some useful skills you learned in a math class you’re your primary/high school(New)
You should say:
What the skill was
How you learned it
Who taught you
And why it was useful to you
I learned a pretty awesome skill from my math teacher in high school. He taught us how to create an artwork based on mathematical principles.
Our math teacher is really one of a kind, I mean, normally you might be bored out of your mind in math grades, but in his class, he could always find a way to spice things up and make everything about math intriguing.
It’s like making hand shadow puppets, but instead of using hands, we used small cubes. We carved three different shapes into the three faces that are next to each other, you know, the three faces that share one corner, and when you rotate this Cube, you would see the shadows of the three different shapes in turn on the wall.
I still remember how thrilled we were when our teacher showed us how it worked. At fist, the small sculpture looks so abstract, I mean, we didn’t know what it was, but when the light was on, we saw a shadow in The shape of the letter ‘A’ on the wall, and then our teacher rotated the sculpture to a certain angle, and magically, the letter ‘D’ showed up on the wall. We were like ‘wow’, but there’s more, when Our teacher rotated the sculpture again, we saw the letter C. That was quite a jaw-dropping performance for a bunch of high school students, you know.
【閱讀】
一、 考試概述:
本次考試的文章是三篇新題,這次考試第一篇文章遵循前幾次考試的規(guī)律,文章和題型都比較簡單。但很多考生反映第三篇文章難度較大,不僅文章較難,這次也出現(xiàn)了大量的單選題,所以做起來耗時(shí)較多。大家平時(shí)刷題練習(xí)時(shí)還是要重視每一種重點(diǎn)題型。
二、具體題目分析
Passage 1:
題目:Why good ideas fail
題型:判斷題4+填空題6
新舊程度:新題
文章大意:主要講一個(gè)公司之前銷售產(chǎn)品成功,但后來不太好了,然后兩個(gè)專家對(duì)這個(gè)公司的營銷模式發(fā)表觀點(diǎn)
參考文章:
暫無
參考答案:
判斷題:
1. TRUE
2.NOT GIVEN
3.NOT GIVEN
4.FALSE
填空題:
5.暫無
6.name
7. container
8. behaviors
9. 暫無
10.straight instinct
11. race
12. 暫無
【寫作】
TASK 1
The chart below shows the rate of males and females who were overweight in Australia from 1980 to 2010.
Word count (150)
The bar chart illustrates the percentage of overweight men and women in Australia during a 30 year period from1980 to 2010.
Despite a slight decrease by 3% from 2000 to 2010, the percentage of overweight male showed a dramatically increasing trend, rising from approximately 47% in 1980 to 70% in 2000. The growth was particularly significant from 1990 to 2000, during which time the figure almost increased by 50%.
Meanwhile, the figure of female also witnessed a similar trend. After rising steadily from 30% in 1980 to 50% in 2000, the overweight rate in female leveled off at nearly 50% between 2000 and 2010.
Generally speaking, this 30-year period witnessed a drastic increase in overweight rate in Australia and more than half of total Australian residents were overweight in the year of 2010. Furthermore, the overweight rate in male was approximately 10% higher than that of female in this period.
TASK 2
題目類別:生活方式類
提問方式:混合點(diǎn)
考試題目:
An increasing number of people are changing careers during their working life. What do you think are the reasons of this? Is it a positive a negative development?
Word count: 353
Workers now migrate from job to job over their career in search of greater fulfillment and compensation.I think there are a host of contributors of this tendency and we should embrace it with optimism rather than sceptism.
The job outlook is the main factors that lead to career change. Statistics predict whether employment in an occupation will grow, decrease, or stay the same over a decade is based on current and forecasted economic and other factors. While the future may have looked promising for one’s field when he/she entered it, changes in technology, the economy, or the industry can later impact it. Perhaps job opportunities are no longer plentiful, and when we research future predictions, we learn that conditions are going to continue to deteriorate. The other reason for career shift is that the purpose for work currently has extended beyond making a living or being a breadwinner to achieve self-actualisation. In the past, people tended to stay in an industry in order to avert job insecurity, while with the increasing abundance in our life, currently we are more inclined to work for better self, which means that more occupation will be tried before we encounter the career we are willing to devote to.
From my perspective, this tendency is inevitable and promising despite some undesired consequences. Career change can help individuals to fit themselves in the profession they have aptitude and passion for, thereby unleashing their potential to achieve the best both for themselves and their employers. With more motivation, the efficiency and productivity of the whole society would be fueled. Besides, starting the other career can also ease the job fatigue caused by humdrum repetition of employees’ daily routine. Because of the novelty in the new job, one can experience a different company atmosphere, upgrade his/her skill set and then disperse the boredom and frustration of their former job. Thus, the overall happiness of people will be improved, contributing positively to the social welfare.
In conclusion, the objective circumstances and personal ambition are two reasons prompting career change, which, to a large extent, is a boon to majority of us.

