為了方便大家的學(xué)習(xí),為大家精心整理了有關(guān)2018年5月19日雅思考試回憶及解析的內(nèi)容,供大家參考!將第一時間為大家發(fā)布新、全、專業(yè)的雅思考試機(jī)經(jīng)及解析,歡迎參考閱讀。
【聽力】
一,考試概述:
本場聽力出現(xiàn)了Section4的新題,其他三個部分都是舊體??荚囂羁疹}居多,占25道。
Section 1 志愿者申請 10填空
Section 2天堂島嶼旅游介紹 10選擇
Section 3鳥類觀察 5填空 5選擇
Section 4(新題) 10填空
二、具體題目分析:
Section 1
場景:志愿者申請
題型:10填空
1-10) Note Completion
1. Address: 62 Mileda Street
2. Language skill: French and Chinese
3. Bring old to go shopping
4. Know how to socialize with people
5. License to drive
6. Where does she live now: South of the river
7. Be free only on Wednesday
8. Date to start on: 3th June
9. Put a mail note on the stairs in front of house
10. Where to get the information on the radio
答案僅供參考
備考建議: 常規(guī)的咨詢場景,單詞拼寫難度不大,考生們應(yīng)該在這一部分爭取盡量少錯。
【口語】
一、考試整體概述:
以下為5月份本場高頻題,請考生扎實準(zhǔn)備
1. Describe a city or country that you would like to live or work
2. Describe an important river or lake in your country
3. Describe a leisure facility you would like to have in your hometown
4. Describe a thing you own that you want to replace
5. Describe a talkative person you know
二、本場難題及解析
Describe a talkative person you know
You should say:
Who he or she is
How you got to know him or her
What he or she likes to talk about
And explain how do you like him or her
Actually this topic reminds me of a boy named Jason. I knew Jason from an international exchange program in Chicago University last year. It was my first time got to know him but soon we became good friends. He is a charming boy who is also pretty stout. But what makes him a real popular program in our class is his perfect personality, you know, quite outgoing and approachable. Actually, what I can learn from him is his inter-personal communicative skills. Or, in other words, being talkative. That’s our first time to participate in an English program with so many classmates with many countries. For the first week, I felt hard to get along with my teammates, as I was reluctant to speak to others. But it seemed like Jason was having a great time with his teammates. And I notice that, Jason was glad to talk and share his ideas with others, though he was not always fluent. I wouldn’t say he talked too much, I guess he just made good use all possible opportunities to practice and interact with others which was actually beneficial. At the end of that exchange program, I turned to another person and I guess I should be thankful to Jason because he was the person who really inspired me.
【閱讀】
一、考試概述:
很多學(xué)生考完今天的考試不由發(fā)出感嘆,“閱讀太難了”。“雅思考試已經(jīng)不按雅思的套路來了”“閱讀,真的懵了,還沒有做完!”。今天的考試雖然第二篇和第三篇都是新題,但是相對第一篇來說,難度沒有那么大。很多同學(xué)在第一篇上花費了太多是時間,導(dǎo)致后無法做完,連蒙的時間都沒有。
二、具體題目分析
Passage 1:
題目:Viking ship and its replica維京船及其復(fù)制品
題型:7判斷題+6簡答題
題號:舊題
文章大意:待補(bǔ)充
參考答案:
1-6) 判斷題
1. FALSE。專業(yè)水手。
2. FALSE。只是在Dublin發(fā)現(xiàn)的。
3. FALSE。只用wooden tree nail。
4. NOT GIVEN。Flexibility使之valuable。
5. TRUE。船in poor condition
6. TRUE。Media coverage
7. TRUE。
8-13) 簡答題
8. 20 percent。20 percent slower
9. needles。Kit needles
10. wood.wood rope
11. 1.5 square meters.
12. proper test.
13. tent.
(答案僅供參考)
參考文章:暫無
Passage 2:
題目:Motherese兒向語言
題型:段落信息配對題+人物名稱配對題+填空題
題號:新題
文章大意:暫無
參考答案:待補(bǔ)充
參考文章:暫無
Passage 3:
題目:Commission art傭金文化
題型:判斷題+填空題+選擇
題號:新題
文章大意:待補(bǔ)充
參考答案:待補(bǔ)充
參考文章:暫無
【寫作】
TASK 1
簡單分析:
聽說今天考場上看到作文題目的時候烤鴨們一篇驚嘆,恨不得唱首涼涼送給自己。但是作為雅思的“老司機(jī)”們,在鎮(zhèn)定之后應(yīng)該很容易看懂如何描述美帝考駕照的過程——因為真的和中國的很像啊(哈哈哈哈哈哈)。所以,很多題目萬變不離其宗,銜接,單詞,被動語態(tài),上課老師講過的通通用起來,相信可以可以超快地寫完這篇“紙老虎”般的小作文。
Word count: 175
The diagram shows the procedure of how to apply for a driving license in the USA.
If a candidate intends to apply for a driving license, he/she has to go to the driving license center to fill a form at first, before taking an eyesight test. If the candidate fails to pass the test, he/she will not be permitted to enter the next stage.
Having passed the initial test, the applicants are supposed to pay the fee to sit the writing test. The applicants are given three chances to take part in the writing test, after which there will follow a driving road test. However, provided the applicant is not qualified in the writing test for three times, he/she has to repay the writing test fees until getting the qualification to move into the next procedure. In the final step, those who have passed the driving road test will be offered a driving license.
To sum up, the process mainly consists of two stages: the physically qualified test and the driving theoretical and practical test.
TASK 2
題目類別:社會類
提問方式:觀點類
考試題目:
Some people believe that the range of technology available to individuals is increasing the gap between the rich people and the poor people. Others think this has an opposite effect. Discuss both view and give your own opinion.
Word count (280)
It is quite common to see technology merge into people’s everyday life. However, whether it would be a driving force of widening wealth gap between the rich and the bottom 10% of people has become a debatable issue. Personally, I believe that it has both positive and negative effects on the income gap.
On the one hand, it is true that the richer a person is, the more he benefits from the technology enhancement. There is no doubt that those with more possession focus more on the cutting-edge technology having impacts on people’s life. By doing this, they smell the trend of the future market right from the beginning and buy relevant stocks accordingly. For example, they had, since five years ago, held the stocks of Amazon and Apple, which have tripled their stock price since a significant amount of people have purchased their products, long before other people even saw their potential. Therefore, the upper class takes more advantage of the technological development, leading to greater gap between the very top 10% and the bottom of the scale.
On the other hand, it seems average people have more opportunities to move to higher class by utilizing more high-tech gadgets for individuals. For example, computers were an extremely expensive laboratory product two decades ago. However, it has became a necessity in average family in China. This allows those even from disadvantaged families to acquire the latest technology and use it to move up the ladder since being a programmer is the job with the highest pay in China. In this sense, more people are allowed to lead a better life in such social environment; and therefore, the general wealth gap may reduce.
In conclusion, with the spread of the latest technology, the odds are high that both the rich and the poor are leading a better life. And whether it would widen or narrow the gap between the two group of people remains unknown.
【聽力】
一,考試概述:
本場聽力出現(xiàn)了Section4的新題,其他三個部分都是舊體??荚囂羁疹}居多,占25道。
Section 1 志愿者申請 10填空
Section 2天堂島嶼旅游介紹 10選擇
Section 3鳥類觀察 5填空 5選擇
Section 4(新題) 10填空
二、具體題目分析:
Section 1
場景:志愿者申請
題型:10填空
1-10) Note Completion
1. Address: 62 Mileda Street
2. Language skill: French and Chinese
3. Bring old to go shopping
4. Know how to socialize with people
5. License to drive
6. Where does she live now: South of the river
7. Be free only on Wednesday
8. Date to start on: 3th June
9. Put a mail note on the stairs in front of house
10. Where to get the information on the radio
答案僅供參考
備考建議: 常規(guī)的咨詢場景,單詞拼寫難度不大,考生們應(yīng)該在這一部分爭取盡量少錯。
【口語】
一、考試整體概述:
以下為5月份本場高頻題,請考生扎實準(zhǔn)備
1. Describe a city or country that you would like to live or work
2. Describe an important river or lake in your country
3. Describe a leisure facility you would like to have in your hometown
4. Describe a thing you own that you want to replace
5. Describe a talkative person you know
二、本場難題及解析
Describe a talkative person you know
You should say:
Who he or she is
How you got to know him or her
What he or she likes to talk about
And explain how do you like him or her
Actually this topic reminds me of a boy named Jason. I knew Jason from an international exchange program in Chicago University last year. It was my first time got to know him but soon we became good friends. He is a charming boy who is also pretty stout. But what makes him a real popular program in our class is his perfect personality, you know, quite outgoing and approachable. Actually, what I can learn from him is his inter-personal communicative skills. Or, in other words, being talkative. That’s our first time to participate in an English program with so many classmates with many countries. For the first week, I felt hard to get along with my teammates, as I was reluctant to speak to others. But it seemed like Jason was having a great time with his teammates. And I notice that, Jason was glad to talk and share his ideas with others, though he was not always fluent. I wouldn’t say he talked too much, I guess he just made good use all possible opportunities to practice and interact with others which was actually beneficial. At the end of that exchange program, I turned to another person and I guess I should be thankful to Jason because he was the person who really inspired me.
【閱讀】
一、考試概述:
很多學(xué)生考完今天的考試不由發(fā)出感嘆,“閱讀太難了”。“雅思考試已經(jīng)不按雅思的套路來了”“閱讀,真的懵了,還沒有做完!”。今天的考試雖然第二篇和第三篇都是新題,但是相對第一篇來說,難度沒有那么大。很多同學(xué)在第一篇上花費了太多是時間,導(dǎo)致后無法做完,連蒙的時間都沒有。
二、具體題目分析
Passage 1:
題目:Viking ship and its replica維京船及其復(fù)制品
題型:7判斷題+6簡答題
題號:舊題
文章大意:待補(bǔ)充
參考答案:
1-6) 判斷題
1. FALSE。專業(yè)水手。
2. FALSE。只是在Dublin發(fā)現(xiàn)的。
3. FALSE。只用wooden tree nail。
4. NOT GIVEN。Flexibility使之valuable。
5. TRUE。船in poor condition
6. TRUE。Media coverage
7. TRUE。
8-13) 簡答題
8. 20 percent。20 percent slower
9. needles。Kit needles
10. wood.wood rope
11. 1.5 square meters.
12. proper test.
13. tent.
(答案僅供參考)
參考文章:暫無
Passage 2:
題目:Motherese兒向語言
題型:段落信息配對題+人物名稱配對題+填空題
題號:新題
文章大意:暫無
參考答案:待補(bǔ)充
參考文章:暫無
Passage 3:
題目:Commission art傭金文化
題型:判斷題+填空題+選擇
題號:新題
文章大意:待補(bǔ)充
參考答案:待補(bǔ)充
參考文章:暫無
【寫作】
TASK 1
簡單分析:
聽說今天考場上看到作文題目的時候烤鴨們一篇驚嘆,恨不得唱首涼涼送給自己。但是作為雅思的“老司機(jī)”們,在鎮(zhèn)定之后應(yīng)該很容易看懂如何描述美帝考駕照的過程——因為真的和中國的很像啊(哈哈哈哈哈哈)。所以,很多題目萬變不離其宗,銜接,單詞,被動語態(tài),上課老師講過的通通用起來,相信可以可以超快地寫完這篇“紙老虎”般的小作文。
Word count: 175
The diagram shows the procedure of how to apply for a driving license in the USA.
If a candidate intends to apply for a driving license, he/she has to go to the driving license center to fill a form at first, before taking an eyesight test. If the candidate fails to pass the test, he/she will not be permitted to enter the next stage.
Having passed the initial test, the applicants are supposed to pay the fee to sit the writing test. The applicants are given three chances to take part in the writing test, after which there will follow a driving road test. However, provided the applicant is not qualified in the writing test for three times, he/she has to repay the writing test fees until getting the qualification to move into the next procedure. In the final step, those who have passed the driving road test will be offered a driving license.
To sum up, the process mainly consists of two stages: the physically qualified test and the driving theoretical and practical test.
TASK 2
題目類別:社會類
提問方式:觀點類
考試題目:
Some people believe that the range of technology available to individuals is increasing the gap between the rich people and the poor people. Others think this has an opposite effect. Discuss both view and give your own opinion.
Word count (280)
It is quite common to see technology merge into people’s everyday life. However, whether it would be a driving force of widening wealth gap between the rich and the bottom 10% of people has become a debatable issue. Personally, I believe that it has both positive and negative effects on the income gap.
On the one hand, it is true that the richer a person is, the more he benefits from the technology enhancement. There is no doubt that those with more possession focus more on the cutting-edge technology having impacts on people’s life. By doing this, they smell the trend of the future market right from the beginning and buy relevant stocks accordingly. For example, they had, since five years ago, held the stocks of Amazon and Apple, which have tripled their stock price since a significant amount of people have purchased their products, long before other people even saw their potential. Therefore, the upper class takes more advantage of the technological development, leading to greater gap between the very top 10% and the bottom of the scale.
On the other hand, it seems average people have more opportunities to move to higher class by utilizing more high-tech gadgets for individuals. For example, computers were an extremely expensive laboratory product two decades ago. However, it has became a necessity in average family in China. This allows those even from disadvantaged families to acquire the latest technology and use it to move up the ladder since being a programmer is the job with the highest pay in China. In this sense, more people are allowed to lead a better life in such social environment; and therefore, the general wealth gap may reduce.
In conclusion, with the spread of the latest technology, the odds are high that both the rich and the poor are leading a better life. And whether it would widen or narrow the gap between the two group of people remains unknown.

