高一人教版英語(yǔ)必修1第一單元試題(附答案)

字號(hào):

第一部分 聽(tīng)力(共兩節(jié),滿(mǎn)分30分) 第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分7.5分) 聽(tīng)下面5段對(duì)話。每段對(duì)話后有一個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽(tīng)完每段對(duì)話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來(lái)回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對(duì)話僅讀一遍。 1.What will the woman do tonight? A.Look after her sister. B.See a film. C.Visit her sister. 2.Where are the speakers? A.In a museum. B.In a supermarket. C.In a zoo. 3.Who will carry the box upstairs? A.The man. B.The woman’s son. C.The man’s son. 4.What does the man ask the woman to do? A.To turn down the radio. B.To play music. C.To write a letter. 5.Why does the man go home often? A.He misses his mother. B.His mother is ill. C.His home is not far away. 第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分22.5分) 聽(tīng)下面5段對(duì)話或獨(dú)白。每段對(duì)話或獨(dú)白后有幾個(gè)小題,從題中所給的A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽(tīng)每段對(duì)話或獨(dú)白前,你將有時(shí)間閱讀各個(gè)小題,每小題5秒鐘;聽(tīng)完后,各小題將給出5秒鐘的作答時(shí)間。每段對(duì)話或獨(dú)白讀兩遍。 聽(tīng)第6段材料,回答第6至7題。 6.What did Mr.White go to London for? A.To meet a friend. B.For sightseeing. C.On business. 7.How did him find the trip? A.Interesting.  B.Terrible.  C.Unusual. 聽(tīng)第7段材料,回答第8至9題。 8.Whom does the woman buy a Tshirt for? A.Herself. B.Her husband. C.Her son. 9.How much will the woman pay for the Tshirt? A.$25. B.$20. C.$15. 聽(tīng)第8段材料,回答第10至12題。 10.Where does this conversation probably take place? A.In a company. B.At school. C.In a hospital. 11.Where does the man want to work after graduating? A.In a big hotel. B.In a foreign company. C.In a middle school. 12.What is the woman’s major? A.Hotel management. B.Business management. C.English. 聽(tīng)第9段材料,回答第13至16題。 13.What are the two speakers? A.Students. B.Teachers. C.Officers. 14.Where does the woman come from? A.Canada. B.China. C.Australia. 15.How many teachers are there in the woman’s new school? A.About 50. B.About 100. C.About 60. 16.What is the man’s favorite class? A.History. B.PE. C.Chinese. 聽(tīng)第10段材料,回答第17至20題。 17.Which is the oldest way to get information for Americans? A.Watching TV. B.Surfing the Internet. C.Reading newspapers. 18.When was the first newspaper published in America? A.In 1400. B.In 1690. C.In 1960. 19.Why are daily newspapers cheaper? A.The ads pay for most of the cost. B.They are supported by the government. C.They are published in large amounts. 20.What do some people complain about the newspapers in the United States? A.There are too many ads in them. B.The price is going up. C.There are few kinds of them. 聽(tīng)力材料: (Text 1) M:Shall we go to see a film tonight? W:That sounds great,but I have to look after my little sister. (Text 2) M:Mum,I like the monkeys very much.Can I get something to feed them? W:Sure,here are four bananas. (Text 3) M:Would you like me to give you a hand and take this box upstairs? W:Thanks a lot,but I’m waiting for my son to do so. (Text 4) M:Lucy,would you mind turning down the radio? W:Pardon? M:Please turn down the radio.The music is too loud.I’m writing a letter now. (Text 5) M:How often do you go home,Mary? W:Once a year.You know,my home is far away from here.How about you,Jack? M:Once a week.It’s only about fifty kilometers from here and my mother asks me to go home often. (Text 6) W:Good evening,Mr.White.Glad to see you again. M:Good evening,Miss Liu.I arrived in London yesterday. W:Really?Was it o n business or just for sightseeing? M:On business.The trip was very interesting and enjoyable. W:I’m glad to hear that.Would you like to have a drink first? M:Yes.I’d like some juice.Thanks. W:You’re welcome.Shall we take our orders now? M:Yeah.I’m very hungry. (Text 7) M:What can I do for you,madam? W:I’m looking for a Tshirt for my son. M:What size does your son take? W:He takes size 7 5.Oh,sorry,that’s my husband’s size.My son’s size is 65. M:All right.I think this one is a best choice for you.It’s made of cotton.Nowadays people don’t like Tshirts made of silk or wool.It feels soft and comfortable,doesn’t it? W:Yes,it looks nice.How much is it? M:The price is $25,but now it is on sale for just $20. W:It’s a little expensive.How about $15? M:I’m afraid not.$20 is our lowest price. W:Well,I’ll take it. (Text 8) W:Hi,Thomas.Long time no see. M:Hi,Mary.How have you been? W:Fine,thank you,and you? M:I’ve been all right.As the final exams are coming,I have been busy studying these days. W:By the way,what’s your major? M:Hotel management. W:What are you going to do when you graduate? M:To be honest,I don’t know,but I’d like to work for a big hotel in a big city.What about you? W:My major is English,so I want to find a job in a middle school or a foreign company.I’m going to study business management in my spare time. M:I think you will be very busy these days.Remember to take it easy. (Text 9) M:How do you do!My name is Li Ming.What’s your name? W:How do you do!I’m Helen. M:Welcome to our class,Helen!Are you from Canada? W:No,I’m from Australia.Would you please tell me something about our school? M:Certainly.There are about 100 teachers and 2,000 students in our school. W:Wow,that’s much bigger than my former school.We had only 50 teachers and 800 students.And what about our class? M:There are 60 students in our class. W:Can you tell me what subjects we are going to learn? M:We have Chinese,maths,English,physics,chemistry,politics and so on. W:Do we have history?I’m very interested in Chinese history. M:Of course.So am I.But my favorite is the PE class.We can take many different activities in that class,for example playing football,basketball and pingpong. W:That’s wonderful.Thank you for your introduction,Li Ming. M:It’s my pleasure. (Text 10) W:Good morning,Mr.Black.Welcome to our school.Would you like to tell us something about American newspapers? M:Well,in the United States today,there are many ways for people to get news and information.They can watch TV,listen to the radio or surf the Internet,but one of the oldest ways to get information is to read daily newspapers.Newspapers have played an important part in Americans’ live s since the country was founded. The first American newspaper was published in Boston in 1690.Today there are more than 1,400 different kinds of daily newspapers in the United States.Because more and more advertisements are printed in newspaper s these days,some people complain that there is not enough news to read in them.However,if those companies do not pay for the ads,the cost of the newspaper would be much higher for the public.Daily newspapers are cheaper to buy because the ads pay for most of their cost. 答案:1~5.ACBAC 6~10.CACBB 11~15.ACACB 16~20.BCBAA第二部分 英語(yǔ)知識(shí)運(yùn)用(共兩節(jié), 滿(mǎn)分45分) 第一節(jié) 單項(xiàng)填空(共15小題;每小題1分,滿(mǎn)分15分) 從A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的佳選項(xiàng)。 21.Children can get close to________nature by taking part in________series of outdoor activities. A.the;/        B.the;a C./;the D./;a 解析:選D。句意:孩子們可以通過(guò)參加一系列的戶(hù)外活動(dòng)接近大自然。get close to nature“接近大自然”;a series of“一系列”。 22.Have you seen Jack recently?I wonder________with his classmates. A.how is he getting along B.that he is getting along well C.what he is getting along D.if he is getting along well 解析:選D??疾橘e語(yǔ)從句。I wonder if...為常用句型,后用陳述語(yǔ)序。此處意為:我想知道他與同學(xué)相處得是否融洽。 23.Robert often thinks of________he can do for his country. A.what B.how C.that D.which 解析:選A??疾橘e語(yǔ)從句。what引導(dǎo)賓語(yǔ)從句,并在從句中作賓語(yǔ)。句意為:羅伯特經(jīng)常想他能為他的國(guó)家做點(diǎn)什么。 24.Now I’ve got him in my________;I can make him do anything I want. A.power B.energy C.strength D.right 解析:選A??疾槊~辨析。in one’s power在某人的掌握中。題意為:現(xiàn)在他受我支配,我可以隨心所欲讓他為我做事。 25.Emily’s grandma________poor health for several years,so she always takes care of her after school. A.joined in B.has got tired of C.went through D.has suffered from 解析:選D??疾槎陶Z(yǔ)動(dòng)詞。suffer from...受……之苦。根據(jù)從句的時(shí)態(tài)和主句中的時(shí)間狀語(yǔ)可知,應(yīng)用現(xiàn)在完成時(shí)。join in加入;get tired of對(duì)……厭煩;go through經(jīng)受。 26.—What’s wrong with him? —He’s________a bad cold. A.suffering from B.catching C.having on D.keeping on 解析:選A。此處表示正在進(jìn)行的動(dòng)作,意為“他正患感冒”。catch a cold雖然可搭配,但只表示瞬間的動(dòng)作,不能表示持續(xù)的狀態(tài)。 27.You look well.The air and the sea foods in Sanya must ________you.I suppose. A.agree with B.agree to C.agree on D.agree about 解析:選A。句意:你看起來(lái)很好,我認(rèn)為三亞的空氣和海鮮食品一定適合你的口味。agree with sb.(氣候、食物)適合某人。agree to同意(建議/計(jì)劃等);agree on就……達(dá)成一致意見(jiàn)。一般無(wú)agree about結(jié)構(gòu)。 28.I don’t like the pop singer’s songs.In fact.I’ve trouble________the words of his songs. A.understand B.to understand C.understood D.understanding 解析:選D。have trouble(in) doing sth.表示“做某事有困難”。 29.Drivers are warned that it is dangerous to talk on the phone while________. A.drive B.driving C.drove D.to drive 解析:選B。當(dāng)while引導(dǎo)的時(shí)間狀語(yǔ)從句與主句主語(yǔ)一致且謂語(yǔ)含有be時(shí),可省略從句的主語(yǔ)和be,while driving=while they are driving。 30.—Have you ever been to Shanghai Expo Garden? —No.It is the first time that I________to China. A.come B.have come C.am coming D.came 解析:選B。在句型it is the first/second...time that...中,that后的從句一般用現(xiàn)在完成時(shí)。 31.David said that it was because of his strong interest in literature________he chose the course. A.that B.what C.why D.how 解析:選A。這是一個(gè)it強(qiáng)調(diào)句式,對(duì)原因狀語(yǔ)進(jìn)行的強(qiáng)調(diào)。原句為:David said that he chose the course because of his strong interest in literature.。 32.—Did the boys break the window________? —No.They did it when they were playing football. A.by accident B.on purpose C.at dusk D.as usual 解析:選B??疾槎陶Z(yǔ)辨析。由答語(yǔ)可知問(wèn)話人主要是問(wèn)“是否故意打破窗戶(hù)”,故選on purpose(故意地)。by accident偶然;at dusk在黃昏時(shí);as usual像往常一樣。 33.As we all know,parents are concerned________their children’s study,because it is concerned________their future. A.about;with B.about;for C.for;about D.with;about 解析:選A。be concerned about“對(duì)……關(guān)心”;be concerned with“涉及到,牽扯到,與……有關(guān)”。句意為“眾所周知,父母對(duì)孩子的學(xué)習(xí)非常關(guān)心,因?yàn)檫@關(guān)系到孩子們的將來(lái)?!?34.I have some trouble________physics.I would be grateful________you if you could give me some advice on it. A.with;for B.in;to C.in;with D.with;to 解析:選D。have trouble with sth.“學(xué)……困難”;be grateful to sb.(for sth.)“因……而感激某人”。 35.—So you didn’t say “Hi” to your partner when you saw her? —Well,I stopped and smiled at her,but she________me and walked on with her head high. A.refused B.failed C.missed D.ignored 解析:選D。由對(duì)話的語(yǔ)境可知,正確答案為D,ignore sb.沒(méi)理睬某人。 第二節(jié) 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分30分) 閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的佳選項(xiàng)。 There are thousands of people across the United States without any food or shelter(住所).Every Saturday or Sunday night,my family and I go out and __36__the homeless people in the city. There is one__37__thing I like to mention here.Before we begin our__38__,my family and I do not eat.We do this__39__we know how it feels to be hungry.We all get together in the kitchen and__40__the food.We then__41__the food for 30 or more people.I like to write a special__42__on the bags like “God loves you”. A lot of people__43__homeless people.Not all homeless people are bad people.Some are really__44__.Many people hate them__45__no good reason.In the beginning,when my family and I went out on the street,we had to__46__their trust.Later,as they__47__us every week,they started to trust us.We__48__know some of their names.We all have to keep in mind that they also have__49__.Some of them shake our hands for giving them food,and__50__ us.Some of them do really funy dances because they are__51__. We have become__52__close to a man named Tony and his wife.After meeting with them several times,he has told us a lot about his__53__.He graduated from college and has a PHD.He used to teach French and Spanish. After we get done feeding the homeless,it makes me__54__what I have at home.Sometimes it makes me sad,and makes my mom cry.I love feeding the homeless,and __55__in someone’s life. 36.A.visit B.introduce C.save D.feed 解析:選D。根據(jù)后面作者一家準(zhǔn)備食物的語(yǔ)境,可知他們是去給那些無(wú)家可歸的人送吃的,故選D。 37.A.common B.exciting C.special D.embarrassing 解析:選C。每次去給那些無(wú)家可歸的人送吃的之前,作者他們一家都不吃飯,這在作者看來(lái)是件特殊的事,故選C。 38.A.show B.journey C.vacation D.meal 解析:選B。這里是指作者他們出發(fā)前,故選B,表示“行程”。作者在這里用這個(gè)詞,是為了形容給那些無(wú)家可歸的人送東西是個(gè)很長(zhǎng)的過(guò)程。 39.A.so B.when C.if D.because 解析:選A。這里表示結(jié)果,故選A,即作者他們這樣做,可以知道饑餓的感覺(jué)。 40.A.design B.prepare C.buy D.give 解析:選B。根據(jù)We all get together in the kitchen的語(yǔ)境,可知作者一家在準(zhǔn)備食物。 41.A.bag B.cook C.fetch D.find 解析:選A。準(zhǔn)備好食物后,應(yīng)該把食物放進(jìn)包里,再帶出去。bag在這里作動(dòng)詞用。 42.A.passage B.saying C.note D.message 解析:選C。因?yàn)楹竺嬷挥幸痪湓?,故可知作者是在每個(gè)包上寫(xiě)了一張小紙條。新課標(biāo)第一網(wǎng) 43.A.please B.help C.love D.misunderstand 解析:選D。根據(jù)Not all homeless people are bad people的語(yǔ)境,可知作者是說(shuō)很多人都誤解了那些無(wú)家可歸的人。 44.A.helpful B.nice C.funny D.beautiful 解析:選B。在作者看來(lái),有些無(wú)家可歸的人還是很好的,與前面的bad相對(duì)應(yīng)。 45.A.for B.at C.of D.on 解析:選A。根據(jù)no good reason的語(yǔ)境,可知應(yīng)選A,表示很多人討厭無(wú)家可歸的人并沒(méi)有什么好的原因。 46.A.bring B.earn C.create D.share 解析:選B。這里是指贏得那些無(wú)家可歸者的信任,故選B。 47.A.served B.told C.saw D.needed 解析:選C。作者他們經(jīng)常去給那些無(wú)家可歸的人送吃的,所以他們每周都看見(jiàn)作者他們。 48.A.hardly B.never C.sometimes D.even 解析:選D。這里表示遞進(jìn),表示作者他們甚至還知道一些無(wú)家可歸者的名字。 49.A.words B.looks C.d esires D.feelings 解析:選D。作者希望我們記住,無(wú)家可歸者也是有感情的。 50.A.change B.thank C.impress D.disappoint 解析:選B。無(wú)家可歸者也是有感情的人,所以他們得到作者他們給的食物后,也會(huì)感謝他們。 51.A.happy B.great C.surprised D.bored 解析:選A。無(wú)家可歸者之所以跳舞,是因?yàn)樗麄冮_(kāi)心。 52.A.only B.too C.also D.really 解析:選D。這里是指作者他們和那個(gè)叫Tony的男人以及他的妻子變得很親近,故選D,表強(qiáng)調(diào)。 53.A.dream B.future C.life D.friend 解析:選C。根據(jù)后文的具體內(nèi)容,可知那個(gè)男人告訴了作者他們他的一些人生故事,故選C。 54.A.want B.appreciate C.keep D.think 解析:選B。通過(guò)和這些無(wú)家可歸者打交道,作者學(xué)會(huì)了感激自己在家里擁有的東西。 55.A.taking care B.watching out C.showing up D.making a difference 解析:選D。作者應(yīng)該是希望能讓那些無(wú)家可歸者的人生有些改變,故選D。第三部分 閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿(mǎn)分40分) 閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出佳選項(xiàng)。 A Farah was sitting in the kitchen going over the party list with her mother.The exams were over and Farah wanted to invite her friends for a party. “Farah,aren’t you going to invite Hafsa?”her mother asked.Hafsa had been her best friend since childhood. “Mother,you know I am now a part of Purple Girls Club and we have some rules about people we can be friends with,”Farah answered. “Really?And what are the rules?”her mother asked. “Well,only very pretty girls can be part of our group.And Hafsa is so...you know...dark.” “I cannot believe it,”her mother said angrily. As Farah left the kitchen,her father called her from the living room. Farah went to her father and paled when she saw the exam report in his hands.“Farah,what has happened to your grades?You have failed in Mathematics,”her father said. Farah had no answer.The truth was that the activities of Purple Girls Club left her with very little time for studies. “Farah,it says that you can take part in supplementary exams(補(bǔ)考).If your grades don’t improve then,I’ll cancel(取消) your trip to Spain.” Farah went to her room and called Gina,the leader of Purple Girls Club, “Gina,can you help me to complete my notes before the exams?” Gina laughed.“Exams?Who cares about exams?” One by one,she called her friends in the club but no one seemed to care or wanted to help. Farah knew Hafsa would help her.Farah also knew Hafsa had been hurt by her,but Hafsa said,“If you need any help,just let me know.We can study together till your exams.” Next Monday,as two friends entered the school together,Gina called out. “Farah,you know our rules.You cannot be friends with those who do not belong to our club.” “Gina,I have a new rule about friendship,”Farah replied. 【解題#高一# #高一人教版英語(yǔ)必修1第一單元試題(附答案)#】 Farah參加了一個(gè)都是漂亮女孩子的團(tuán)體,為此拋棄了多年的摯友Hafsa,但是當(dāng)Farah需要幫助的時(shí)候,只有Hafsa愿意提供幫助。 56.After Farah became a member of Purple Girls Club,she chose a friend according to a person’s________. A.looks B.usual activities C.grades D.favorite colors 解析:選A。細(xì)節(jié)理解題。結(jié)合文章的pretty girls及And Hafsa is so...you know...dark.可知,F(xiàn)arah加入Purple Girls Club之后,是根據(jù)人的長(zhǎng)相選擇朋友的。故答案選A項(xiàng)。 57.Farah became pale after going to her father because________. A.he didn’t allow her to go to Spain B.she didn’t do well in her exams C.she had to leave Purple Girls Club D.he asked her to improve her grades 解析:選B。細(xì)節(jié)理解題。從Farah看到父親手中的成績(jī)報(bào)告單臉色的變化,及父親對(duì)她的質(zhì)問(wèn)可知,她考試沒(méi)有考好。故答案選B項(xiàng)。 58.Which word can best describe Hafsa? A.Silly. B.Beautiful. C.Rude. D.Kind. 解析:選D。推理判斷題。由文章的If you need any help,just let me know.可知雖然Farah傷了Hafsa的心,但是在看到朋友需要幫助的時(shí)候,她還是伸出了援助之手。故答案選D項(xiàng)。 59.What lesson can we learn from the passage? A.A friend in need is a friend indeed. B.A perfect friend will never be found. C.Be slow in choosing a friend. D.Friendship can be developed easily. 解析:選A。推理判斷題。Farah參加了一個(gè)名為Purple Girls Club的小團(tuán)體,在這個(gè)團(tuán)體里都是漂亮的女孩,F(xiàn)arah為此拋棄了自己多年的摯友Hafsa,但是當(dāng)Farah需要幫助的時(shí)候,只有Hafsa愿意提供幫助,這個(gè)故事說(shuō)明了患難之交才是真朋友。 B People all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.You’ve made friends since childhood,but you still don’t know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend: Always honest Honesty is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories. ______________________ There are always periods in your life when you have problems or difficulties.A true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she can’t always listen immediately to your problems. Always respectful(尊敬的) A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but never insists that he/she is correct. Always understanding It is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving(體諒的)and understanding even if it isn’t his/her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgiving and understanding because he/she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend. 【解題#高一# #高一人教版英語(yǔ)必修1第一單元試題(附答案)#】 什么樣的朋友才是真正的朋友呢?本文給出了答案。 60.What’s the best title for the third paragraph? A.Always there for you B.Keep your secrets C.Always happy for you D.Remember your important days 解析:選A。主旨大意題。本段主要講真正的朋友在你遇到困難的時(shí)候會(huì)在你身邊。 61.According to the passage,a true friend will always________. A.follow your advice B.offer a solution for your problems C.listen immediately to your problems D.respect your opinion even if he/she disagrees with it 解析:選D。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.可知答案。 62.Which of the following is NOT mentioned in the passage? A.Never tell lies to friends. B.Making time for friends. C.Sharing fun with friends. D.Paying attention to a friend’s opinions. 解析:選C。細(xì)節(jié)理解題。A項(xiàng)在第二段提到了;B項(xiàng)在第三段提到了;D項(xiàng)在第四段提到了;唯獨(dú)C項(xiàng)與朋友分享樂(lè)趣沒(méi)提到。 63.What’s the author’s purpose in writing this passage? A.To teach us how to make true friends B.To find out how long a friendship can last. C.To introduce his experience in making friends. D.To tell us how to find out if a friend is a true friend. 解析:選D。作者意圖題。本文意在告訴我們?nèi)绾闻袛嘁粋€(gè)朋友是否是真正的朋友。