閱讀理解
The best evidence of the theory can be found in what the more fortunate West has experienced in its road to modern civilization.Their experience is also applicable to China.Chinese permanent prosperity depends on young ambitious generations who are guaranteed excellent education and are conscious of the responsibility they will have shouldered for the future.
The main idea of this paragraph is__________.
A.Youth are the hope of a nations prosperity.
B.A nations prosperity cannot be made possible without ambitious young elite.
C.The prosperity a nation expects to enjoy is not possible without educational development.
D.Education plays a very important part in enhancing national quality of Chinese citizens.
【正確答案】C
【答案解析】從最后一句話可以看出“一個國家的繁榮離開教育的發(fā)展是不可能實現(xiàn)的”,答案為C.
The best evidence of the theory can be found in what the more fortunate West has experienced in its road to modern civilization.Their experience is also applicable to China.Chinese permanent prosperity depends on young ambitious generations who are guaranteed excellent education and are conscious of the responsibility they will have shouldered for the future.
The main idea of this paragraph is__________.
A.Youth are the hope of a nations prosperity.
B.A nations prosperity cannot be made possible without ambitious young elite.
C.The prosperity a nation expects to enjoy is not possible without educational development.
D.Education plays a very important part in enhancing national quality of Chinese citizens.
【正確答案】C
【答案解析】從最后一句話可以看出“一個國家的繁榮離開教育的發(fā)展是不可能實現(xiàn)的”,答案為C.

