2015年12月英語(yǔ)六級(jí)考試答案(卷三完整版)

字號(hào):

2015年12月英語(yǔ)六級(jí)考試答案(卷三完整版)
    考試采取“多題多卷”模式,試題順序不統(tǒng)一,請(qǐng)依據(jù)試題進(jìn)行核對(duì)。
    參考范文:
    Graphically revealed in this cartoon is that two youngsters are having a conversation. However, the most striking feature of it is that the man on the left is saying without hesitation that he loves reading and his favorite book is Facebook. Apparently, the purpose of this cartoon unfolds a conspicuous fact that social networking websites exert adverse impacts on our reading.Several factors can be responsible for this phenomenon. For one thing, with our science and economy enhanced remarkably, people in growing numbers tend to share their moments of life on social networks, and therefore, it is difficult for us to concentrate on what we want to read. For another, there are various kinds of information on the internet, and as a result, they may be easily distracted by other information so much that they may ignore what they are really interested in. To sum up, social network websites may pose a potential and probable threat to our reading. We are supposed to spend more time on reading paper books instead of staying on the social networking websites. Only in this way can we gradually terminate the negative influence of social networking websites.
    短對(duì)話答案
    1. B. The dressing makes themixed salad very inviting.
    2. B. He is opening a newconsulting firm.
    3. B. The man may find thesupplies in the cabinet.
    4. D. He has to use amagnifying glass to see clearly.
    5. C. Redecorating heroffice.
    6. A. Shortage of containerships.
    7. A. Acolleague.
    8. C. Hold the banquet at a differentplace.
    長(zhǎng)對(duì)話答案
    ConversationOne
    9. D. He often goes backhome late for dinner.
    10. B. To discuss an urgentproblem.
    11. C. There is a sharpincrease in India's balance of payment deficit.
    ConversationTwo
    12. D. They have unrealisticexpectations about the other half.
    13. A. He is lucky to beable to do what he loves.
    14. B. It is allglamour.
    15. A.Amazed.
    短文答案
    Passage One
    16. B. Follow closely the fast development oftechnology.
    17. B. What type of personnel the team should becomposed of.
    18. D. A team manager should develop a certainset skills.
    Passage Two
    19. A. It is a program allowing people to shareinformation on the Web.
    20. B. He met with an entrepreneur named JimClark.
    21. B. They had confidence in his newideas.
    Passage Three
    22. A. Word-of-mouthadvertising.
    23. D. To build up theirreputation.
    24. D. By using the servicesof large advertising agencies.
    25. C. Pre-test alternative ads or commercialsin certain regions.
    短文聽寫答案
    26. eternal
    27. diminishing
    28. absolute
    29. succeed
    30. on a vast scale
    31. As regards
    32. used up
    33. disposing
    34. modification
    35. magnitude
    36. E. exception
    37. O. worldwide
    38. N. transmitting
    39. L. shrank
    40. A. assumed
    41. F. fault
    42. H. notably
    43. I. previous
    44. C. desperate
    45. D. deterioration
    First-Generation College-Goers: Unprepared and Behind
    46.
    Many first-generation college-goers have doubts about their abilities to get a college degree.
    答案:【H】
    解析:H段第二行so they are coming in questioning themselves...對(duì)應(yīng)此題的have doubts about their abilities
    47. First-generation college students tend to have much heavier financial burdens than their peers.
    答案:【C】
    解析:C段最后一句話“carry financial burdens that outweigh those of their peers...完全對(duì)應(yīng)此題
    48. The graduation rate of first-generation students at Nijay’s university was incredibly low.
    答案:【B】
    解析:此題中的Nijay、graduation rate、low均在B段中體現(xiàn),并且此題的incredibly對(duì)應(yīng)B段的frighteningly
    49. Some top institutions like Yale seem to provide first-generation students with more support than they actually need.
    答案:【N】
    解析:N段以Yale舉例,且此題的more support對(duì)應(yīng)N段的a lot of support和后面的much support,所以答案確定為N段。
    50.
    On entering college, Nijay Williams had no idea how challenging college education was.
    答案:【A】
    解析:一進(jìn)入大學(xué),Nijay Williams...完整對(duì)應(yīng)了A段的第一句話:when Nijay Williams entered college... 然后此題的had no idea對(duì)應(yīng)的是后面unprepared for ...所以答案鎖定為A段。
    51.
    Many universities simply refuse to release their exact graduation rates for first-generation students.
    答案:【J】
    解析:此題出現(xiàn)refuse to release their exact graduation rates拒絕發(fā)布他們確切的畢業(yè)率。這就對(duì)應(yīng)了J段開頭,it is actually quite difficult to find reliable statistics...所以答案確定為J
    52.
    According to a marketing executive, many students from low-income families don’t know they could have a chance of going to an elite university.
    答案:【G】
    解析:合成詞low-income非常好定位,在G段的開頭和結(jié)尾均有原詞重現(xiàn)。并且52題后面所說(shuō)“這些低收入家庭并不知道他們本可以有機(jī)會(huì)進(jìn)入精英大學(xué)”對(duì)應(yīng)了G段末的don't even realize it(甚至都沒(méi)有意識(shí)到這一點(diǎn))
    53.
    Some elite universities attach great importance to building up the first-generation students’ self-confidence.
    答案:【O】
    解析:O段說(shuō)給缺少自信的同學(xué)significant support就對(duì)應(yīng)了此題的building up ... students’ self-confidence
    答案:【D】
    解析:D段第二句話First、distributes information均原詞重現(xiàn)。而且D段原文的用詞the best post-secondary fit又對(duì)應(yīng)了這句話的most suitable,所以答案鎖定為D段。
    55.
    Elite universities tend to graduate first-generation students at a higher rate.
    答案:【M】
    解析:M段最后一句話中的higher graduate rates明顯對(duì)應(yīng)此題。并且此題中的Elite universities在M段也有原詞重現(xiàn),所以此題的答案確定為M。
    Passage One
    56。 C- Take costs into account when making treatment decisions 解析:由第一段第一句得出答案 Since they can no longer ignore。。。
    57。 B-Effects of medical treatment 解析:由第二段第一句話得出答案The shit, little noticed outside the medical establishment but already
    58。 A- The redefining of doctor’s roles 解析:由第三段第一句話得出答案result in doctors choosing one drug over another for cost reasons or even。。。
    59。 D-They may lose the respect of patients 解析:由第六段第二句話losing the trust of patients if they。。。
    60。 C-It results from society’s failure to tackle the problem 解析:由第十段第二句話because not many others are doing so
    Passage Two
    61。 A - It is the biggest obstacle to social mobility。 解析:第一段最后一句decreasing mobility pose得出
    62 B- It is not a reliable indicator of economic mobility 解析:由第三段第二句得出答案
    63。 C- offer poor children more chances to climb the social ladder。 解析:第五段最后一句
    64。 A-Family Structure
    65。 D-It is better to start from community to help poor children move up the social ladder。
    在幫助國(guó)際社會(huì)于2030年前消除極端貧困過(guò)程中,中國(guó)正扮演著越來(lái)越重要的角色。自20世紀(jì)70年代末實(shí)施改革開放以來(lái),中國(guó)已使多達(dá)四億人擺脫了貧困。在未來(lái)五年中,中國(guó)將向其他發(fā)展中國(guó)家在減少貧困、發(fā)展教育、農(nóng)業(yè)現(xiàn)代化、環(huán)境保護(hù)和醫(yī)療保健等方 面提供援助。中國(guó)在減少貧困方面取得了顯著進(jìn)步,并在促進(jìn)經(jīng)濟(jì)增長(zhǎng)方面做出了不懈努力,這將鼓勵(lì)其他貧困國(guó)家應(yīng)對(duì)自身發(fā)展中的挑戰(zhàn)。在追求具有自身特色的發(fā)展道路時(shí),這些國(guó)家可以借鑒中國(guó)的經(jīng)驗(yàn)。
    【參考譯文】
    In the process of helping global communities to terminate extreme poverty by 2030, the role China plays enjoys an increasing level of significance. 400 million people have already gotten rid of poverty since the 1970s, when the reforming and opening up policy started. In the five years to come, China is going to provide the other developing countries with the help in terms of the elimination of poverty, the development of education, the modernization of agriculture, environmental protection as well as medical care.
    The progress made by China in the elimination of poverty is obviously great and China has been making persistent efforts in promoting the economic growth, which serves as an example to inspire other developing countries to confront with challenges in their own development. The Chinese experience could help a lot in the search of the development patterns with their own characters.
    相關(guān)推薦:
    

2015年12月英語(yǔ)六級(jí)真題及答案專題
    

2015年12月英語(yǔ)四級(jí)真題及答案專題
    

2015年12月英語(yǔ)六級(jí)成績(jī)查詢專題
    

2015年12月英語(yǔ)四級(jí)成績(jī)查詢專題