第1部分:詞匯選項(第1~15題,每題1分,共15分)
下面每個句子中均有1個詞或短語劃有底橫線,請為每處劃線部分確定1個意義最為接近的選項。
1.The company has the right to end his employment at any time.
A.provide
B.stop
C.offer
D.continue
2.In the process, the light energy converts to heat energy.
A.reduces
B.drops
C.leaves
D.changes
3. She gave up her job and started writing poetry.
A.abandoned
B.lost
C.took
D.created
4. We are happy to report that business is booming this year.
A.risky
B.successful
C.failing
D.open
5. We have been through some rough times together.
A.long
B.happy
C.difficult
D.short
6.The thief was finally captured two miles away from the village.
A.found
B.killed
C.jailed
D.caught
7. What are my chances of promotion if I stay here?
A.retirement
B.advertisement
C.replacement
D.advancement
8. I propose that we discuss this at the next meeting.
A.suggest
B.demand
C.order
D.request
9. Rodman met with Tony to try and settle the dispute over his contract.
A.solve
B.avoid
C.mark
D.involve
10.Can you give a concrete example to support your idea?
A.specific
B.real
C.special
D.good
11.It was a fascinating pairing, with clever use of color and light.
A.large
B.wonderful
C.new
D.familiar
12.We have seen a marked shift in our approach to the social issues.
A.quick
B.regular
C.clear
D.great
13.1 was shocked when I saw the size of the telephone bill.
A.excited
B.angry
C.lost
D.surprised
14.The police took fingerprints and identified the body.
A.recognized
B.missed
C.discovered
D.touched
15.If we lcave now, we should miss the traffic.
A.mix
B.stop
C.avoid
D.direct
第2部分:閱讀判斷(第16~22題,每題1分,共7分) 下面的短文后列出了7個句子,請根據(jù)短文的內(nèi)容對每個句子做出判斷:如果該句提供的是正確信息,請選擇A;如果該句提供的是錯誤信息,請選擇B;如果該句的信息文中沒有提及,請選擇C。
A Great Quake Coming?
Everyone who lives in San Francisco knows that earthquakes are common in the bav area.Theyhad keen devastating in 1906,for example,a major quake destroyed about 28.000 buildings andkilled hundreds,perhaps thousands of people. Residents now wonder when the next"big one"willstrike.It's bound to happen someday.At least seven active fault(斷層)lines run through the SanFrancisco area.Faults are places where pieces of earth's crust(地殼)slide past each other.Whenthese pieces slip,the ground shakes.
To prepare for that day。scientists are using new techniques to reanalyze the 1906 earthquake and predict how bad the damage might be when the next one happens. One new finding about the 1906 quake is that the San
Andreas Fault split apart faster than scientists had assumed at the time.During small earthquakes,faults rupture at about 2.7 kilometersper second.During bigger quakes,however,ruptures can happen at rates faster than 3.5 kilometersper second.
At such high speeds,massive amounts of pressure build up,generating underground waves that can cause more damage than the quake itself.Lucky for San Fancisco,these pressure pulses(脈沖) traveled alway from the city duffng the 1906 event.As bad as the damage was,it could have been farWorse.
Looking ahead,scientists are trying to predict when the next major quake will occur.Records show that earthquakes were common before 1906 event. Since then,the area has been relatively quiet.Pattems in the data,however,suggest that the probability of a major earthquake striking the bay area before 2032 is at least 62 percent.
New buildings in san Francisco are quite safe in case of future quakes.Still,more than 84 percent of the city's buildings are old and weak.Analyses suggest that another massive earthquake would cause extensive damage.
People who live there today tend to feel safe because San Francisco has remained pretty qmet for a while.Accoeding to the new research,however,it's not a matter of whether the big one will hit. It's just a matter of when.
16. The San Francisco area is located above several active fault lines.
A.right
B.wrong
C.not mentiond
17.The 1906 earthquake in San Francisco is the most severe one in American history.
A.fight
B.wrong
C.not mentioned
18.The highest speed of fault ruptures in the 1906 quake was more than 3.5 kilometers per second
A.fight
B.wrong
C.not mentioned
19.Earthquakes rarely happened in San Francisco before 1906.
A.fight
B.wrong
C.not mentioned
20.San Francisco is fully prepared for another big earthquake.
A.right
B.wrong
C.not mentioned
21.Scientists will be able to predict the exact time of an earthquake soon.
A.right
B.wrong
C.not mentioned
22.A major earthquake striking San Francisco someday is inevitable.
A.right
B.wrong
C.not mentiond 第3部分:概括大意與完成句子(第23~30題,每題1分,共8分) 下面的短文后有2項測試任務(wù):(1)第23~26題要求從所給的6個選項中為第1~4段每段選擇1個標(biāo)題;(2)第27~30題要求從所給的6個選項中為每個句子確定1個選項。
Cell Phones
1. Believe it or not,cell phones have been around for over a quarter of a century.The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979.But cell phones have changeda lot since that time.The early cell phones were big and heavy but they have developed into smalland light palm-sized models.There have been huge developments in their functions,too.We havehad cell forwarding,text messaging,answering services and hands-free use for years,but now thereare countless new facilities,such as instant access to the internet and receiving and sending photos.
2. Cell phones have become very common in our lives;recent statistics suggest as many as one in three people on the planet now have a cell phone,and most of them say they couldn't live without one.Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool,usedfor essential arrangements,social contact and business.They have made it easier to call for help onthe highway.They have made it possible to keep in touch with people"on the move"when peopleare traveling.
3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family argu ments.We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a change of plan oran emergency.Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are outlate,they can now contact their children at any time.
4.This does not mean that cell phones are all good news.They have brought with them anumber of new headaches for their owners:it costs a lot to replace stolen phones,something that isbecoming a frequent
occurrence,and have you ever seen such huge phone bills? More serious,however,is the potential health problem they bring:there are fears that radiation from the phones maycause brain tumor(腫瘤)。This may be a time bomb waiting to happen to younger people who havegrown up with cell phones that they simply can't live without.
23.Paragraph 1_________________
24.Paragraph 2_________________
25.Paragraph 3________________
26.Paragraph 4_________________
A.Cell phones and the family
B.Commercial cell phone systems
C.Cell phones in everyday life
D.Cell phones for teenagers
E.History of cell phones
F.Problems with cell phones
27.Nowadays cell phones are equipped with_______________
28.Cell phones are common in our lives and have become________________
29.We can use cell phones to communicate with others when we encounter_________________
30.In spite of many benefits,cell phones have brought for their owners_________________
A.a necessity.
B.an emergency.
C.a number of new headaches.
D.family arguments.
E.big and light palm-sized models.
F.countless new facilities 第4部分:閱讀理解(第3l一45題,每題3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道題。請根據(jù)短文內(nèi)容,為每題確定1個選項。
第一篇
Arctic Melt
Earth's North and South Poles ale famous for being cold and icy.Last year,however,theamount of ice in the Arctic Ocean feU t0 a record low.
Normally,ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks during thesummer.But for many years,the amount of ice left by the end of summer has been declining.
Since 1979,each decade has seen an 11.4 percent drop in end of summer ice cover.Between1981 and 2000,ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness,becoming 1.13 meters thinner.
Last summer,Arctic sea ice reached its skimpiest levels yet.By the end of summer 2007,theice had shrunk to cover iust 4.2 million square kilometers.That's 38 percent less area than the average cover at that time of year.And it's a very large 23 percent below the previous record low,whichwas set just 2 years ago.This continuing trend has scientists concerned.
There may be several reasons for the ice melt,says Jinlun Zhang,an oceanographer at the University of Washington at Seattle.Unusually strong winds blew through the Arctic last summer.Thewinds pushed much of the ice out of the central Arctic.leaving a large area of thin ice and open water.
Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past.Clearer skies allow more
sunlight to reach the ocean.The extra heat warnls both the water and the atmosphere.Inparts of the Arctic Ocean last year,surface temperatures were 3.5℃ warmer than average and 1.5℃warmer than the previous record high. With both air and water getting warmer,the ice is melting from both above and below.In someDarts 0f the Beaufort Sea,north of Alaska and western Canada,ice that measured 3.3 meters thickat the beginning of the summer measured just 50 centimeters by season's end.
The new measurements suggest that melting is far more severe than scientists have seen by justlooking at ice cover from above,says Donald K.Perovich,a geophysicist at the U.S.Army ColdRegions Research and Engineering Laboratory in Hanover,N.H.
Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend from which it may never recover.
31.Which of the following is closest in meaning to the word"build"in the first sentence of the second paragraph?
A.construct
B.extend
C.create
D.expand
32.What is the ice cover in the Arctic by the end of 2007 summer?
A.4.2 million square kilometers
B.11.4 million square kilometers
C.1.13 million square kilometers
D.38 million square kilometers
33.What are the reasons for the ice melting according to the scientists?
A.strong winds and clear skies
B.long summer and short winter
C.open water and thin ice
D.light clouds and light winds
34.Why is the ice melting from both above and below?
A.Because extra heat warms the air.
B.Because extra heat warms the water.
C.Because the temperature above the water is higher.
D. Rnth A and B.
35.What can be a possible title for the passage?
A.What are scientists looking for in the Arctic Ocean?
B.What are scientists doing in the Arctic Ocean?
C.Why are scientists worrying about the Arctic Ocean?
D.Why are scientists interested in the Arctic Ocean? 第二篇 Citizen Scientists
Understanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycleevent-flowering,the appearance of leaves,the first frog calls of the spring all around the world.
But ecologists can't be everywhere so they're turning to non-scientists,sometimes called citizen scientists,for help.
CIimate scientists are not present everywhere.Because there are so many places in the worldand not enough scientists to observe all of them,they're asking for your help in observing signs ofclimate change across the world.The citizen scientist movement encourages ordinary people too bserve a very specific research
interest-birds,trees,flowers budding,etc.and send their observationsto a giant database to be observed by professional scientists.This helps a small number of scientiststrack a large amount of data that they would never be able to gather on their own.Much like citizenjournalists helping large publications cover a hyper-local beat,citizen scientists are ready for theconditions where thev live. All that's needed to become one is a few minutes each day or each weekto gather data and send it in.
A group of scientists and educators launched an organization last year called the National Phenology Network."Phenology"is what scientists call the study of the timing of events in nature.
One of the group's first efforts relies on scientists and non-scientists alike to collect data about plant flowering and leafing every year.The program,called Projeet BudBurst,collects life cycle da. ta on a variety of common plants from across the United States.People participating in the projectwhich is open to everyone record their observations on the Project BudBurst website.
"People don't have to be plant experts,they just have to look around and see what's in their neighborhood,"says Jennifer Schwartz,an education consultant with the project."As we collectthis data.we'll be able to make an estimate of how plants and communities of plants and animals will respond as the climate changes."
36.Ecologists turn to non-scientist citizens for help because they need them__________________.
A.to provide their personal life cycles
B.to observe the life cycle of plants
C.to collect data of the life cycle of living things
D.to teach children knowledge about climate change
37.What are citizen scientists asked to do?
A.To develop a specific research interest and become professional scientists.
B.To send their research observations to a professional database.
C.To increase their knowledge about climate change.
D.To keep a record of their research observations.
38.In"All that,s needed to become one…(paragraph2)",what does the word"one"stands for?
A.a citizen journalist
B.a citizen scientist
C.a scientist
D.a citizen
39.What is NOT true of Project BudBurst?
A.Only experts can participate in it.
B.Everybody can participate in it.
C.It collects life cycle data on a variety of common plants.
D.It has its own website.
40.What is the final purpose of Project BudBurst?
A.To study when plants will have their first buds.
B.To find out the types of plants in the neighborhood.
C.To collect life cycle data on a variety of common plants from across the United States.
D.To investigate how plants and animals will respond as the climate changes. 第三篇 Rockets in the Sky
If someone asked you."What color is the sky?"I expect that you would answer,"Blue."I amafraid that you would be wrong.The sky has no color.When we see blue,we are looking at bluesunlight.The sunlight is shining on little bits of dust in the air.
We know that there is air all around the world.We could not breathe without air.Airplanescoutd not fly without air.They need air to lift their wings.Airplanes cannot fly very high because asthey go higher the air gets thinner.If we go far enough away from the earth,we find there is no air. What is the sky?The sky is space.In this space there is nothing except the sun,the moon andall the stars.
Scientists have always wanted to know more about the other worlds in the space.They havelooked at them through telescopes and in this way they have found out a great deal.
The moon is about 384.000 kilometers away from the earth.An airplane cannot fly to the moonbut there is a thing that can fly even when there is no air.This is rocket.
I am sure that you are asking."How does a rocket fly?"If you want to know,get a balloon andthen blow it up until it is quite big.Do not tie up the neck of the balloon.Let go!The balloon willfly off through the air very quickly.The air inside the balloon tries to get out.It rushes out through neck 0f the ballOOfl and this pushes the balloon through the air.It does not need wings like an air. plane.
This is how a rocket works.It is not made of rubber like a balloon,of course.It is made ofmetal.The metal must not be heavy but it must be very strong.There is gas inside the rocket whichis made very hot.When it rushes out of the end of the rocket,the rocket is pushed up into the air.
Rockets can fly far out into space.Rockets with men inside them have already reached themoon.Several rockets,without men inside them,have been sent to other worlds much farther away.
One day rockets may be able to go anywhere in the space.
41.What color is the sky?
A.It iS blue. B.It iS white.
C.It is grey.D.It has no color.
42.When an airplane flies too high,___________.
A.the air will be too thin to support its wings.
B.the air will become thicker.
C.the air will exert pressure on it.
D.the air will disappear in no time.
4 3.A rocket can fly to the moon because__________
A.it looks like a balloon.
B.it is much lighter than an airplane.
C.it doesn't have wings.
D.it works like an untied balloon.
44.Which of the following statements about a rocket is NOT true?
A.It can fly when there is no air.
B.It can fly without wings.
C.It is made of strong metal.
D.It is propelled by burning gas inside it.
45.A rocket is pushed up into the air when__________
A.hot gas rushes out of its head.
B.it is powered by gas.
C.hot gas rushes out of its bottom.
D.hot gas rushes out of its neck. 第5部分:補全短文(第46~50題,每題2分。共lO分) 下面的短文有5處空白,短文后有6個句子,其中5個取自短文,請根據(jù)短文內(nèi)容將其分別放回原有位置,以恢復(fù)文章原貌。
Houses of Future
What will houses be like in thirty years'time?No one really knows,but architects are trying topredict.________(46).
Future houses will have to be flexible.In thirty years'time even more of us will be working fromhome.So we will have to be able to use areas of the house for work for part of the day and for livingfor the rest.Families grow and change with children arriving,growing up and leaving home. _________(47),nothing will be as fixed as it is now.The house will always be changing to meetchanging needs.
Everyone agrees that in thirty yeasr's time we will be living in"intelligent"houses.We will beable to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do.Like this,"we'll be haying aparty this weekend.What food shall we cook?"_________(48).We will be able to leave most ofthe cooking to the machines,just tasting things from time to time to check.
The house of the future will be personal-each house,__________(49),you won't haye to paintthem-you'll be able to tell the wall to change the color!And if you don't like the color the next day. You will be able to have a new one.______(50).
A.you will be able to change the color of the wall easily
B.the only thing you won't be able to do is moving the house soreewhere else
C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how t0 cook it
D.what will our home be like
E.the house of the future will have to grow and change with the family
F.the kids might take their bedrooms with them as thev have 第6部分:完形填空(第51~65題,每題1分,共15分) 下面的短文有15處空白,請根據(jù)短文內(nèi)容為每處空白確定1個選項。
Seeing Red Means Danger Ahead
The color red often means danger and by paying attention,accidents can be prevented. In thefuture,the color red also may help__________(51)danger at construction sites.Thanks to new workby engineers,bridge supports or_________(52)kinds of materials could one dav contain a colorswitching material.It will turn red__________(53)a structure collapses or falls apart.
The secret_________(54)the color switching material is a particular type of molecule(分子). A molecule is a group of atoms(原子)held together by chemical bonds.Molecules come (55)all shapes and sizes,and make up___________(56).You can see,touch or feel.How a mole. cule behaves depends on___________(57)kinds of atoms it contains,and how thev're held together.
When a polymer(聚合物)containing a color switching molecule called a mechanophore(機械響應(yīng)性聚合物)which is about to break,it produce a__________(58).When a polymer withmechanophore molecules becomes"injured"or_______________(59),one of the mechanophore bonds__________(60)and the material turns red."It's a really simple detection method."says NancySottos,one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color switc. hing polymers in their lab.The test__________(61)proved encouraging.
There is a way to get rid of the color.light.When a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red color____________(62).This"self-healing"may be a Problemfor engineers.They need to use the color changer in big construction projects that will be
(63)in sunlight.And sunlight will make the mechanophore's warming system_________(64). Sottos and her fellow scientists still have______________(65)work to do before.The color switc. hing molecules can be used outside the lab.
51.A.throw B.prevent C.create D.keep
52.A.other B.another C.the other D.others
53.A.until B.although C.after D.before
54.A.on B.behind C.under D.down
55.A.for B.in C.from D.at
56.A.nothing B.anyone C.someone D.everything
57.A.why B.how C.what D.where
58.A.color B.trouble C.what D.where
59.A.strong B.soff C.weak D.time
60.A.closes B.breaks C.increases D.bums
61.A.results B.rules C.tools D.methods
62.A.repairs B.controls C.finishes D.disappears
63.A.inside B.beside C.outside D.above
64.A.dangerous B.useless C.helpful D.important
65.A.a part of B.a type of C.a lot of D.a part of 參考答案 第1部分:詞匯選項
1. B[解析]本句話的意思是公司有權(quán)在任何時候與他終止勞動關(guān)系。provide,offer:提供;continue:繼續(xù);只有stop和end同義,為終止、結(jié)束的意思。
2. D [解析]本句話的意思是在這個過程中,光能轉(zhuǎn)化成熱能。reduce,drop:減少; leave to:留給;只有claange同convert,意為轉(zhuǎn)化。
3. A[解析]本句話的意思是她放棄了工作開始寫詩。abantlon:主動放棄,同give up; lost:被動丟失,不符;take the job,搭配不當(dāng);create:創(chuàng)造,語意不通。
4. B [解析]本句話的意思是我們非常高興地宣布今年的業(yè)績輝煌。risky:有風(fēng)險的; successful:成功的,同booming;failing:失敗的;open:開放的。
5. C [解析]本句話的意思是我們一起渡過了艱難的時期。diffocult:艱難,同mugh; long:長時間的;happy:快樂的;short:短時間的。
6. D [解析]本句話的意思是小偷在離村子兩英里的地方被抓住了。found:找到;killed:被殺;jailed:投進監(jiān)獄;caught:抓住,同capturecl。
7. D[解析]本句話的意思是如果我留下來,未來有哪些晉升的機會呢?retirement:退休;advertisement:廣告;replacement:替代;advancement:提升、晉升,同promotion。
8. A[解析]本句話的意思是我建議我們下一次會上討論這個。demancl,order,request均意為強烈的要求;只有suggest意為建議、提議。
9. A [解析]本句話的意思是R0dman見Tony,希望能解決關(guān)于他合同上的糾紛。solve:解決,同settle;avoid:避免;mark:標(biāo)記;involve:陷入,涉及。
10.A[解析]本句話的意思是你能給出一個具體的例子來支持你的觀點么?specific:具體的,同concrete;real:真實的;special:特別的;goocl:好的。
11.B [解析]本句話的意思是這幅畫太棒了,色彩和光影的運用特別巧妙。large:大; wonclerful:棒、好極了,同fascinating(夢幻的,很好的);new:新的;famlliar:熟悉的。
12.D [解析]本句話的意思是,我們在社會問題的解決方法上已有了重大的改變。quick:快速;regulaur:尋常的;clear:清晰的;greal:重大的,偉大的,同marked(具有標(biāo)志性意義的)。
13.D[解析]本句話的意思是當(dāng)我看到電話賬單時,我驚呆了。excited:激動;aJlgry:生氣;lost:迷失了;surpEised:驚訝,同slIOCked(震驚,驚呆)。
14.A [解析]本句話的意思是警察取得指紋,確認(rèn)了尸體的身份。recognize:確認(rèn),認(rèn)出,同identity(確認(rèn));missed:錯過;discovered:發(fā)現(xiàn);touch:觸摸。
15.C[解析]本句話的意思是如果我們現(xiàn)在走,應(yīng)該可以避免交通高峰。mix:混合; stop:停止;avoid;避免,同miss(錯過,想念).direct:指導(dǎo)。 第2部分:閱讀判斷 16.A[解析]文章第一段的倒數(shù)第三句就說到至少有七條地質(zhì)斷層穿越舊金山而過。
17.C[解析]文章雖然說舊金山大地震的破壞力非常之大,但是沒有明確指出其程度是美國歷史之最,所以是"not ment:ionecl"。
18.A[解析]文章中說到較大一點的地震其速度至少會超過3500米,而問題為舊金山大地震時斷層滑動最快的速度可以到達多少,根據(jù)邏輯推斷,應(yīng)該是超過3500米,所以正確。
19.B [解析]文章第五段的第二句話就說到1906年前地震頻繁,所以題干錯誤。
20.B [解析]雖然文章的五、六兩段都闡述了科學(xué)家們做的積極準(zhǔn)備,以及新建建筑物的牢固程度,但之后又話鋒一轉(zhuǎn),說還有84%的老樓不夠安全,而在最后一段,也提及人們的心態(tài)似乎比較放松,沒有較多的憂患意識,因此來判斷該題不正確。
21.C[解析]第五段的最后一句話說科學(xué)家們預(yù)測到62%地震發(fā)生的概率,但是這并不意味著科學(xué)家們就能預(yù)測出準(zhǔn)確的時間,最后一段也說明這是個時間問題,而沒有明確說明時間,所以該題選擇沒有提及。
22.A[解析]本題如上題,科學(xué)家們預(yù)測出了地震發(fā)生的概率為62%,同時最后一句話說只是時間問題,可見,大地震襲擊舊金山是不可避免的。
第3部分:概括大意與完成句子
23.E [解析]第一段開篇就說手機發(fā)明到現(xiàn)在幾近四分之一個世紀(jì),又對比了手機早期和近期在功能上的不同,可以想見是在敘述手機的歷史。
24.C [解析]第二段講手機在人們的生活中十分普及,許多人離不開手機,用于各個場合,因而意在說明手機存在于每個人的生活中。
25.A[解析]第三段例舉了手機對于家人聯(lián)系上的作用,有助于減少家庭的誤會糾紛,有助于父母聯(lián)系孩子,因而講的是同家庭的關(guān)系。
26.F [解析]最后一段第一句就說明了該段要講的是手機帶來的問題,段中舉了青少年的例子,因此D選項有一定的迷惑性,但是縱觀全段,還是不局限于只描寫青少年,因此選F。
27.F[解析]文中原文:flow tlaere are countless new facilities
28.A [解析]文中原文:cell plnones are tlseclin every area 0f our liyes ancIllave Ilecome anecessary tool
29.B [解析]文中原文:we can use cell phones to let our family know we'll be late or iftlaere's a sudden change of plan or an emergency
30.C [解析]文中原文:tlley have brought with tllem a number of new IleaclacIles for their owners 第4部分:閱讀理解 第一篇
31.D [解析]本句話的譯文為每年冬天北極附近的北冰洋開始結(jié)冰,build為結(jié)冰的意思,expanel有容積擴張的意思,所以與build相符;而construct為修筑、建筑的意思,所以不能選。
32.A [解析]原文為by the end of summer 2007,the ice had shrunk to cover just.4.2 million square kilometers.
33.A[解析]第五段的最后一句話和第六段的第一、二句話說明了科學(xué)家們推測冰川融化的原因,一為強風(fēng);二為較少的云,即clear skies。
34.D[解析]據(jù)第七段的第一句話with both air antl water getting warmer可知。
35.C [解析]本文講述的科學(xué)家們擔(dān)心氣溫上升、冰川融化,最后一句話體現(xiàn)了主旨,所以選C。
第二篇
36.C[解析]前文提到科學(xué)家們沒有可能去觀察每一個地方的氣候變化現(xiàn)象,所以邀請普通人為他們觀察、收集信息。
37.B [解析]根據(jù)"sentltlaeii'obseivations to a giant dataJbase t0 be obsetveclby professional scientists''可得知。
38.B [解析]根據(jù)后文"a few minutes each day 0r each week to gather data and sencIitin",可見就是對citizen scientist的描述。
39.A[解析]文章全文都在說普通人參與科學(xué)研究的項目,因此,只有A選項不符合。其他選項都能在文中找出。
40.D [解析]問題為final purpose,所以選D,跳過C。
第三篇
41.D [解析]文章第一段第三句"The sky}las no color."
42.A [解析]文章第二段第三句"Airplanes cannot fly very high beeause as they go higherthe air gets thinner."
43.D [解析]文章第六段都在綜述氣球的飛行原理,來解釋火箭的工作原理,因此選D。
44.D[解析]文章中第七段倒數(shù)第二句"There is gas inside the rocket which is macle veryhot."但并沒有說明是burning,所以不對。
45.C[解析]文章倒數(shù)第二段的最后一句話"Wllen it rushes out ofthe end of the rocket." 第5部分:補全短文 46.D[解析]譯文為我們未來的房子會是如何呢,剛好與第一段第一句相對應(yīng)。
47.E[解析]譯文為房子也會隨著家庭的變化而變化,與前文中房子隨著孩子的成長而變化想對應(yīng)。
48.C[解析]譯文為智能機器會告訴我們需買的食材和烹飪的方法,與文章中智能機器如何工作相符。
49.A[解析]譯文為要改變墻體的顏色非常容易,與下文中改變墻體顏色相關(guān)。
50.B [解析]譯文為也許一件你不能改變的事就是把房子移到其他地方去而已,與上文中可以隨心所欲做任何事相符。
第6部分:完形填空
51.B [解析]原文中用also may help,說明應(yīng)填與上文prevent相似的詞句,throw投擲, create創(chuàng)造,keep保持,都與之不符,所以是prevent。
52.A[解析]bridge supports意為橋梁支柱,后用or連接,是指與橋梁支柱同樣的事物,所以插入語部分應(yīng)該指"其他建筑材料"。another后跟名詞單數(shù)。the other使用時一般在前面有對比參照物。others本身就是指代名詞,后不需要再有詞語。other指代其他的,后可跟名詞。
53.D [解析]本句意為當(dāng)建筑物要倒塌時,它會變成紅色。那么按照邏輯推理,應(yīng)該是倒塌前變紅色,才會起作用,所以before符合題意;although顯然文不對題;until與after,邏輯不對。
54.B [解析]習(xí)慣用法,secret behind指什么東西背后的秘密;under也有底下的意思,但更多是強調(diào)地理空間上的;用于抽象事物,多用behind。
55.D [解析]come at shapes and sizes,習(xí)慣用法。
56.D[解析]本句的意思是分子本身形狀不一,但構(gòu)成了各種我們?nèi)庋鬯吹降氖挛铮?make up,組成;you can see做前面賓語的補語。根據(jù)上下文文意,應(yīng)選擇eveiything。
57.C [解析]本句的譯文為分子的行為取決于組合成分子的原子種類和他們的組合方式。所以kind前應(yīng)加what。
58.A [解析]前文一直提示分子變色紅色,所以在此情景下,選顏色是符合全文主題的。
59.C[解析]譯文為當(dāng)這個分子受傷和……時,所以應(yīng)選擇和injured相平行的詞語,相比strong、soft、hard,weak脆弱,比較符合。
60.B[解析]前文為bond,意為聯(lián)系,后文說到變紅,說明不是在常態(tài)之下,那么聯(lián)系是常態(tài),聯(lián)系斷開才與紅相對應(yīng),所以選break。
61.A[解析]本句意為其實驗結(jié)果令人振奮。所以應(yīng)選results。
62.D[解析]前文說斷裂的聯(lián)系從新凝合,那么紅色相對應(yīng)的,就應(yīng)是消失、退去。
63.C[解析]后文有in sunlght,理解為材料暴露在太陽之下,選outside。
64.B [解析]前后文是轉(zhuǎn)折關(guān)系,前面說到是問題,又有warning system的說法,應(yīng)該是使之失效的意思,選useless。
65.C[解析]譯文應(yīng)該為在變色分子可用于實踐之前,Sottos和她的團隊還需要做很多的努力。所以選a lot of合適。

