這篇關(guān)于英語類考試,是特地為大家整理的,希望對大家有所幫助!
Part I Writing
Salary or Interest
Upon graduation, virtually all college students will confront the problem of choosing their careers. It is truly a tough choice. Students’ opinions differ greatly on this issue. Some hold that priority should be given to their interest in the job, but others take the attitude that salary is the most critical factor influencing their career choices.
As for myself, I prefer the latter view. A well-paid job exerts a tremendous fascination on a great number of people, with no exception to me. Although it might be impossible to measure the value of one’s job in terms of money, salary counts most when I choose my future career. In my view, our career choices largely depend on how and where we have been brought up. I come from a poor urban family and my parents are both laid-off workers. In order to finance my tuition, they have been working hard over the past four years. As the only son in my family, I have to shoulder the burden of supporting my family.
In short, salary is the first consideration in my choice of career.
Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
1. Y 根據(jù)題干中的信息詞age-old desire定位到原文第一段,可知美國圍家地理新聞?wù)砹私跉v讓人印象深刻的惡作劇,這些謊言欺騙的是那些易受騙的、輕易信任他人的人,用以滿足有些人想要捉弄他人的想法,故該句表述正確。
2. NG 根據(jù)題干中的信息詞Internet hoaxes定位到第一個小標(biāo)題,可知互聯(lián)網(wǎng)促進了惡作劇的增多,該部分接著介紹了通過電子郵件騙人的把戲,但并沒有表明電子郵件惡作劇是惟一的網(wǎng)絡(luò)惡作劇形式。
3. N 根據(jù)題干中的信息詞Dihydrogen monoxide定位到第二個小標(biāo)題,由該標(biāo)題下的第二段可知,所謂的一氧化二氫其實就是H¬2O,也就是水。而關(guān)于水被用做工業(yè)溶劑的說法是嚇唬人的,故該句表述錯誤。
4. N 根據(jù)題干中的信息詞Dihydrogen monoxide定位到第二個小標(biāo)題,再由corrosion and rusting定位到該標(biāo)題下的倒數(shù)第二段,可知愛開玩笑的人還將加速腐蝕和生銹、嚴(yán)重?zé)齻?、吸入致死等其他危險和一氧化二氫聯(lián)系起來,結(jié)合前文提到的一氧化二氫就是水可知,這些不過是哄弄人的說法,故該句表述錯誤。
5. several newsgroup readers。根據(jù)題干中的信息詞Alabama changed the value of Pi定位到第三個小標(biāo)題,再由forwarded the article定位到該標(biāo)題下第四段,可知有些新聞讀者將文章發(fā)給朋友,還將其登在其他新聞版塊中。再結(jié)合上下文可知,正是這些新聞讀者的做法導(dǎo)致了那條虛假新聞的大肆傳播。
6. newspapers,radio,and television。根據(jù)題干中的信息詞traditional media outlets定位到第四個小標(biāo)題,可知在互聯(lián)網(wǎng)出現(xiàn)之前,甚至是現(xiàn)在,報紙、廣播和電視這類傳統(tǒng)媒體有時也會捉弄公眾,由此可得答案。
7. much about the rest of Europe。根據(jù)題干中的信息詞Swiss spaghetti harvest定位到第五個小標(biāo)題,該部分后一段提到,Boese表示,英國人不太了解歐洲其他國家。再結(jié)合上文可知,這正是許多英國人相信瑞士的意大利面條大豐收的原因。
8. the national debt。根據(jù)題干中的信息詞Taco Bell Corporation和Liberty Bell定位到第六個小標(biāo)題,再由Irvine定位到該標(biāo)題下的第一段,可知一項公告報道Taco Bell公司買下了自由鐘,并要將其挪到加利福尼亞的歐文市,該公司表示移動該鐘是為了幫助緩解國家債務(wù),由此可得答案。
9. extraterrestrial communications。根據(jù)題干中的信息詞crop circles定位到倒數(shù)第二個小標(biāo)題,再由UFOs定位到該標(biāo)題下的倒數(shù)第二段,可知有些人認(rèn)為麥田圈是現(xiàn)代藝術(shù)偉大的作品,也有人確信那是外太空通信的跡象或不明飛行物的著陸地。
10. stars。根據(jù)題干中的信息詞Apollo program和pictures transmitted from the moon定位到后一個小標(biāo)題下的第二段,可知有人認(rèn)為阿波羅計劃是在攝影棚里拍攝出來的,他們指出,從月球傳回的畫面上并沒有星星,這應(yīng)該就是他們懷疑登月真實性的部分原因。
Part Ⅲ Listening Comprehension
Section A
11. W: I really want to know why Nancy is always so hostile toward me.
M: Did you ever think of just coming right out and asking her?
Q: What does the man think the woman should do?
C【解析】選項表示某種做法。女士問:真想知道Nancy為什么對我有敵意。男士使用了問句:從未想過直接去問她嗎?從中可以判斷,男士建議女士直接和Nancy討論。
12.M: Where have you been? I was just about to give up on you.
W: Sorry, my bus was delayed. But I’m glad you were patient. It would have been hard for us to find another time to meet this week.
Q: What does the woman mean?
D【解析】在對話中,女士的回答含有轉(zhuǎn)折詞but,but后面的信息應(yīng)當(dāng)是會話的重點,女士的意思是:“對不起,我乘的公交車晚了,真高興你還在等我,要不然的話我們這周都找不到別的時間見面了?!?因此正確答案是選項D。
13.W: You had met Professor Johnson before, right? How would you describe his lectures?
M: Well, let me put it this way: I could never stay awake in one of his classes without first drinking at least two cups of coffee.
Q: What does the man imply?
D【解析】選項是關(guān)于某位教授的課程。女士問:你如何形容他的課程呢?男士并沒有直接回答,而是說:至少需要喝兩杯咖啡才能保持清醒。男士暗示這位教授的課非常無聊。
14.M: Shall we go to John’s housewarming party this weekend? Everyone is invited.
W: Well, you know what John’s parties are like. Do you think I will go again?
Q: What can be inferred from the conversation?
B【解析】選項是關(guān)于John所開的宴會。男士說:周末去John的宴會嗎?每個人都接到了邀請。女士說:你知道John的宴會是什么樣子,你覺得我還會去嗎?從中可以推測女士并不喜歡John的宴會。
15.M: You must be looking forward to your trip back to Colorado. It should be fun to hike up into those mountains again.
W: Well, there might not be time for that. The thing is I haven’t seen my sister and her kids for three years.
Q: What does the woman imply?
D【解析】選項是關(guān)于女士的行為。男士說:你肯定期待著去Colorado,登山肯定很好玩;女士說:可能沒時間;重點是,我已有三年沒有見過姐姐和她的孩子了。從女士的回答中,考生可以判斷,女士可能很忙,不會去爬山。
16.W: Hey, George, I can’t get to sleep with the lights so near my bed. Can you study someplace else?
M: Sorry, there is a party going on down in the lounge. I suppose I can check the dining room though.
Q: What will George probably do?
C【解析】選項關(guān)于某位男士要在哪里學(xué)習(xí)。女士說:燈在我床邊,我睡不著,你能再找個地方學(xué)習(xí)嗎?男士回答說:休息室有聚會;不過,我看一下餐廳行不行。所以男士有可能做的事,是在餐廳學(xué)習(xí)。
17.W: Why do we always have to argue about money? I would rather go out and spend it all so that we wouldn’t have to argue about it.
M: Of course, you’d like to go spending all the money; you don’t spend five days a week in a factory. Besides, if it wasn’t money, you’d argue about something else; I think you enjoy arguments.
Q: What does the man mean?
A【解析】考生要注意抓住核心。選項B和C意義接近,因此可排除。男士和女士爭論的焦點到底是不是錢?對話雖然由花錢這個問題引出,但男士的結(jié)尾才是關(guān)鍵:就算不是錢,你也會找點別的來吵。你就喜歡吵架。
18.M: Of the two houses we have seen, which one do you think fits our needs better, the first one or the second one?
W: The second one. It seems very expensive. But in the long run, it will save us the money on the maintenance.
Q: What does the woman say about the reason for her choice?
D【解析】選項是關(guān)于選擇房屋的原因。男士詢問女士哪個房子更適合。女士選擇了第二個,并說明了自己的理由:雖然很貴,但長遠(yuǎn)來看,也會省下維修費用。由此可推斷出正確答案為D。
Conversation One
W: Hey, Jim, what a coincidence to see you here! Long time no see.
M: Yeah, me too. Hey, just as old friends I gotta tell you ... you don’t look that well. Are you sick or something?
W: Well, not really. It’s the same old story of the life of an overworked undergraduate student. I am up to my neck on this project. I am working on a project that has to be done by the end of this month.
M: Can’t you speak to your professor about that? Maybe he would allow an extension and you will then have some breathing space.
W: Fat chance. My professor is one of those workaholic types and he expects everyone that works with him has to be the same way. You know, sometimes he sleeps 4 hours a night but can still keep going during the day.
M: Wow, sounds like your professor is really nuts. You know I don’t mind working hard but not to the point of killing myself. Hope you can get your project done without any hitches.
W: What about you? I heard the faculty is building another building on campus. A big project it seems by the looks of things and nearly completed I think.
M: Well, not quite there yet. They still have not decided whether they should move there or not. 【20】The Department Dean wants me to mark papers and do some administration work for them. I have to make a decision by the end of this week.
W: That is a tough decision, isn’t it? I would jump on the offer if I had one. To work with some of these academic types must be interesting.
M: Sure it is. I would not think twice if I didn’t have such a heavy load this semester. 【21】Besides, my girlfriend isn’t keen on me always spending time at school.
W: I can understand how your girlfriend feels. Maybe you can ask for a lighter load. Perhaps you should request to work only on certain days.
M: That’s true. Then I wouldn’t have to work under a workaholic professor anymore.
W: Hey, Jim.【22】 Do you think I have any chance of getting some work there?
M: Hmm ... are you serious about working there? I thought you were joking.
Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
19.What is the main topic of the discussion?
D【解析】該題主要考查考生能否抓住主旨大意。在對話的前半部分,兩人討論了女士工作中的問題,后半部分,兩人討論了男士工作中面臨的選擇。由此推斷正確答案為D。
20.What decision does the man need to make?
A【解析】選項是關(guān)于Jim的選擇。很多考生會誤選B,一定要注意選擇move or not的主體不是Jim,而是the faculty。Jim要做的選擇是要不要接受院長提供的新工作。
21.What would Jim’s girlfriend prefer him to do?
A【解析】選項是關(guān)于Jim女朋友的想法。要注意短語be keen on,“喜歡,喜好”。Jim用了否定式,女朋友不喜歡他老呆在學(xué)校里,由此推斷女朋友希望Jim能夠多陪陪她。
22.What can we learn about the woman’s intention?
A【解析】選項是關(guān)于女士的意圖。對話的前半部分,女士談?wù)摿俗约旱膲毫?,太累。而男士提到院長給自己提供了其他的工作機會。女士詢問男士自己是不是能在那里找到工作,由此可推斷出答案。選項D是個干擾項,聽力原文中并沒有提及休學(xué)的問題。
Conversation Two
W: Hi, Sam, I hate to bother you but I wonder if I could have a word with you?
M: Sounds so serious. What’s up?
W: Well, the landlord just informed me that he’s going to increase our rent by two hundred. I’m wondering how you feel about it.
M: How do I feel about it? No way! In our tenancy agreement, it says he will have to give us a notice three months in advance if he wants to increase the rent.
W: Yeah, that’s right! It’s gotta be three months later. Well, I think he realizes his rental fee is below the market rate and he must be feeling a bit ripped off when he could be charging a couple hundred extra. What do you think, Sam? 【23】Should we agree to the raise or find somewhere else?
M: Good question. I’m not sure either. The location we’re at now is quite convenient. Close to the grocery and near the Subway. It’ll be hard to find another location like this one.
W:【24】 I wonder whether he’ll allow room for negotiation. Perhaps a hundred dollars instead of two. Maybe he might be more willing to give a bit if we speak to him right away.
M: Well, he seems to be a nice guy to talk to. But what if he refuses? Would you go for two then?
W: Well, I guess I would, since it’ll be hard to find such a convenient location. 【25】Besides, it’s close to my school and I can sleep a little later in the morning.
M: Ha! I figured that’s what you’d be concerned about. Well, I have to give it some serious thought. I’m not sure I can afford to cough up an extra hundred a month just to make sure I can sleep in an extra 15 minutes.
W: Didn’t you get your loan recently? That’ll cover what you need. Besides, if you could just stop spending so much on cafeteria snacks you’d have lots of money to spare.
M: Yeah, but I’m thinking of getting a new laptop.
W: Well, I tell you, there aren’t a lot of apartments that are cheaper, even with this new increase.
M: I know, so when does he want us to come back on this?
W: He told me to let him know this weekend.
M: Sure, by then I should be able to make up my mind.
Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
23.What is the main problem that the speakers have?
D【解析】選項是關(guān)于兩個人所面臨的問題。對話一開始,女士就提出房東要漲房租,那么兩個人所面臨的問題就是接受漲價還是搬走。
24.What are the two choices that they face?
A【解析】本題和上一題基本類似,考生很容易就得出答案。留下或者搬走,留下的話,他們會再商量一下房租。
25.What is the advantage of staying in the apartment according to the woman?
A【解析】對話中,雙方都認(rèn)為現(xiàn)在的租住地點有很多優(yōu)勢。男士提到了the location is convenient, close to the grocery and near the Subway,但女士傾向于留下更多的是因為離學(xué)校近,早上可以睡懶覺。
Section B
Passage One
【26】It’s common knowledge that music can have a powerful effect on our emotions. In fact, since the 1930s, music therapists have relied on music to calm patients and help control pain. 【27】Now psychologists are confirming that music can also help relieve depression and improve concentration. For instance, in a recent study, 50 surgeons were given some highstressed math problems to solve. They were divided into three groups: one worked in silence, and in another, the surgeons listened to music of their choice on headphones; the third group listened to classical music chosen by the researchers. The results of the study may surprise you. The doctors who got to choose their own music experienced less stress and scored better than the others. 【28】One possible explanation is that listening to the music you like stimulates Alfa waves in the brain, increases heart rate and expands breathing. 【27】【28】That helps to reduce stress and sharpen concentration. Other research suggests a second relationship between music and the brain: By examining the blood of students after they listened to a variety of classical music selections, 【29】researchers found that some students showed a large increase in endorphin, a natural pain reliever. This supports what music therapists have known for years; music can help revitalize or calm the patient.
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26.What is the talk mainly about?
C【解析】選項是關(guān)于音樂。聽力篇章一開始講,音樂對情感有很大影響,它可以使病人安靜,緩解痛苦。由此可以判斷,本篇聽力的主要內(nèi)容是音樂的好處。選項B是個干擾項,音樂并不能阻止疾病。
27.According to the speaker, how is the music therapy currently used in medicine?
D【解析】根據(jù)上題,考生可以推斷本題題目可能是音樂的功能。聽力篇章接下來講,現(xiàn)在音樂可以緩解低落情緒,減輕壓力,提高注意力。由此判斷D為正確選項。
28.What did the study done with surgeons show?
B【解析】選項表示音樂的作用。聽力篇章描述了一個實驗,然后解釋了實驗結(jié)果:選擇自己喜歡的音樂可以減輕壓力,提高注意力。
29.In the study of students exposed to classical music what effect did the music have?
D【解析】根據(jù)前題,考生可以推斷選項中的it指代music,選項是關(guān)于音樂對學(xué)生的影響。聽力篇章后講到,學(xué)生體內(nèi)的內(nèi)啡肽提高了,隨后解釋內(nèi)啡肽是一種natural pain reliever。
Passage Two
Im having problems living with Colin. We’ve barely spoken to each other in a month, and when we do, it’s to fight. It started when we first moved in. I had a lot of things, and Colin wasn’t thrilled. He’s not easy to please, you know. I put all my stuff in the closet in the kitchen. This made him really upset because he wanted to put his surfing gear there. What’s more, I like a neat, orderly apartment, but Colin is so carefree. His part of the apartment is always a mess. That’s ok if he’s just messy in his room, 【30】but we also share living space, such as the kitchen, living room, bath etc. I have tried talking to him about this, 【31】but then he starts yelling at me about how my friends are always coming over when he has a lot of work to do. I don’t know what to do. 【30】The head resident promised to talk to Colin. I will see how it goes. 【32】If I still have a problem at the end of the week, I will ask for a room to change.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30.Who is Colin?
B【解析】選項是某人的身份。聽力篇章主要是說話者和Colin的生活瑣事,他們共享的空間等。聽力后講,房東會和Colin商量一下。由此可以肯定Colin是其舍友。
31.Why does Colin get angry with the narrator?
C【解析】選項是對某個人的描述??忌⒁鈫栴}的he指代說話人還是Colin。問題是:Colin為什么對作者生氣?聽力篇章后說,當(dāng)作者把客人帶回家時,Colin就會生氣大叫。所以C為正確答案。
32.What will the narrator probably do?
C【解析】從選項可以推測,問題可能是作者要如何做。聽力篇章后講,如果到周末仍然有問題,就要求換房間。由此可以判斷,作者要先等到周末。
Passage Three
【33】Some of the most practical lessons coming out of research in psychology are in the area of memory. People ask, why can’t I remember that term from the physics chapter or that the library books are due?
For many people, memory may be weak, because they don’t use it enough. It’s like a muscle. 【34】If you don’t exercise it, it won’t get strong. That’s why it’s important to keep our mind active, to keep on learning throughout our life. We can do this by reading, playing memory games and seeking out new experiences. It’s my guess, though, that the lack of stimulation isn’t a problem for students like you. More likely, the lives you live are so busy and stimulating that this in itself may sometimes interfere with learning. Later on I will discuss how information is recalled from memory. But, first, the information needs to be recorded, in other words, learned. And for busy people like you and me, that is where the real problem often lies. If we are distracted, or we are trying to think what we are going to do next, the incoming message just might not be getting recorded effectively. And that leads to the first tip for students who want to improve their memories. Give your full attention to the information you hope to retain. 【35】Research clearly shows the advantages of this, and also of active learning, of consciously trying to visualize a new fact, perhaps to make a mental picture, even a wild ridiculous one, so the new fact will stick in our memory. Let me illustrate that for you here a little more concretely this evening.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33.What’s the talk mainly about?
A【解析】選項是四個名詞,考生可推測問題可能是文章的主題。聽力篇章一開始,作者就談到記憶力的問題,然后說,到底是什么影響了記憶?由此判斷,本篇文章主要討論影響記憶的因素。
34.What does the speaker illustrate with the example of our muscle?
A【解析】聽力篇章接下來講,記憶就像肌肉,如果不運動,就無法變得強壯。作者把記憶比作肌肉,是為了說明記憶需要鍛煉。
35.What does the speaker suggest students do to learn new information more effectively?
C【解析】選項關(guān)于某種方法。聽力篇章后,提到該如何記憶。作者給出的建議是:有意識地將信息具體化,如記憶圖像。所以C為正確答案。
Section C
36.【答案】obtain
【解析】此空比較簡單,obtain是個常用動詞,表示“獲取,得到”。
37.【答案】motives
【解析】此空是個名詞,motive意為“動機”??忌⒁?,此處名詞使用復(fù)數(shù)形式。
38.【答案】stable
【解析】此空比較簡單,作者討論了三種經(jīng)濟收入狀態(tài),一個是上升的,一個是下降的,所以這個是穩(wěn)定的,英語中使用stable。
39.【答案】assumptions
【解析】此空是個名詞,assumption來自動詞assume,意為“猜測,猜想”??忌⒁獯颂幨褂妹~復(fù)數(shù)形式。
40.【答案】reliable
【解析】此空是個常用形容詞,reliable意為“可信的”。
41.【答案】hasten
【解析】聯(lián)系下句,考生要注意,此處應(yīng)該是postpone的反義詞。動詞hasten意為“趕快,急忙”。考生要注意,此詞中字母t不發(fā)音。
42.【答案】surveys
【解析】此空是個常用名詞,survey意為“調(diào)查,研究”??忌⒁?,此處需要使用名詞復(fù)數(shù)形式。
43.【答案】stimulate
【解析】此空是個動詞,stimulate意為“刺激”。
44.【答案】One typical attitude was expressed by the wife of a mechanic in an interview at a time of rising prices
【解析】考生需要考慮下文來理解詞句。下文是個例子,所以此句應(yīng)該引出例子:采訪了修理工的妻子,她的反應(yīng)表現(xiàn)了物價上漲時的一種典型態(tài)度。詞句需要注意的詞匯:typical,mechanic,interview??忌⒁?,句子的首字母要大寫。
45.【答案】Her family had been planning to buy a new car but they postponed this purchase
【解析】上句是妻子的說話內(nèi)容,所以此句是對其的解釋說明:他們打算買新車,卻推遲了購買計劃。此句需要注意的詞匯:purchase。動詞postpone上文曾出現(xiàn)過,不應(yīng)成為聽力難點。同時考生要注意本句話的時態(tài),過去完成進行時;句子的首字母要大寫。
46.【答案】This is shown by the following typical comment: “I just dont pay these prices; they are too high.”
【解析】本句話是整篇聽力的總結(jié)。前一句講,物價上漲讓人討厭,購買者的抵抗情緒也增強了。本句話是對前一句話的進一步解釋說明:下面的評論可反映這種態(tài)度:“價格太高了,我就是不想買”。此句需要注意的詞匯:typical,comment。
Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth)
Section A
47. Wild ducks and other migratory birds. /Ducks,geese and wading birds.
文章開頭指出,野鴨以及其他遷徙鳥類可能是致命性禽流感的重要攜帶者,由此可得答案;第二段又提到,鴨子可能在傳染野鳥,而鵝和涉水鳥也可能是病毒的攜帶者,由此也可得答案。
48. bird feces
根據(jù)題干中的關(guān)鍵詞lake water和30 days定位到第四段,可知研究表明,湖水中的流感病毒一般是通過鳥糞傳播的,這些病毒的傳染性可長達30天。
49. doesn’t usually lead to severe illness and death
定位到第六段可知,作者提到bird flu viruses appear to exist in ducks in a low-pathogenic form是想表明,傳染通常不會導(dǎo)致嚴(yán)重的疾病和死亡。
50. The mutated virus finds its way back into wild populations.
根據(jù)題干中的關(guān)鍵詞spread和through migration定位到倒數(shù)第五段,可知在家禽體內(nèi),禽病毒可能變異為像H5N1一樣毒性更強的流感病毒,如果此類變異病毒被野鳥感染,這些鳥就會通過遷徙傳播流感。
51. grazing in huge flocks
根據(jù)題干中的關(guān)鍵詞study team和encourage transmission定位到倒數(shù)第二段,可知研究組表示,遷徙的鵝可能也是病毒攜帶者,因為它們經(jīng)常聚在一起吃草,而這可能會促使病毒的傳播。
Section B
Passage One
52. C 細(xì)節(jié)題。由文章第一段后一句There is an argument可知,人們對科學(xué)的看法是有爭議的,選項C意思與其相反,故選c。D項干擾性大,對應(yīng)第一段倒數(shù)第二句,表面上看與文章表述意思相反,但文章接下來說There is an argument,由此可知,有的人贊成倒數(shù)第二句的觀點,有的人反對(即D項的觀點),故排除D。
53. D 推斷題。由文章第三段后一句可知,人類對已有理論所采取的做法是修正或擯棄,所以D正確。A、B對應(yīng)第三段第二句,曲解了文章原意,C文中并未提及,均應(yīng)排除。
54. D 推斷題。由文章第四段可知,30年前人們將DNA的發(fā)現(xiàn)稱為生物革命,剛開始時,人們認(rèn)為DNA細(xì)胞很簡單,但隨著時間的推移,人們發(fā)現(xiàn)它其實極為復(fù)雜,由此推斷,人們還需要進一步研究,所以D正確。
55. A 主旨題。由后一段尤其是第一句中的there is everything to do可以看出,作者認(rèn)為關(guān)于科學(xué)還有很多方面有待于進一步研究、探索,即科學(xué)仍處于起步階段,前面的路還很長很長,所以A正確。
56. C 觀點態(tài)度題。通讀全文可知,作者以客觀的態(tài)度說明了科學(xué)的發(fā)展?fàn)顩r,并介紹了對待科學(xué)的不同觀點,綜合而言,作者對科學(xué)的態(tài)度是C(中立的)。A(批評的),B(贊成的,滿意的),D(遺憾的)均不正確。
Passage Two
57. D 細(xì)節(jié)題。文章第三段第一句指出,該工程是全國為數(shù)不多的此類工程之一,所以排除A;還說它是政府投資l50萬美元的示范工程的一部分,而不是全部,故排除B;文章第四段提到屋頂花園可以降溫,但并沒有否定傳統(tǒng)降溫方式的必要性,故排除C;由文章第九段阿伯特先生所說的話可知,D正確。
58. A 細(xì)節(jié)題。由文章第五段可知,市政廳的屋頂有90年的歷史,即市政廳建于90年前,且是市中心的建筑,所以A正確。第二段第一句中的an unlikely spot否定了B項中的originally proper。根據(jù)第五段可排除C,根據(jù)第十段not new可排除D。
59. B 推斷題。由文章第七段可知,市政廳屋頂花園是精心建造而成的,可以避免屋頂滲漏,或是在土、雨和植物相混合的重量之下坍塌,由此可知,屋頂花園的設(shè)計充分考慮到了屋頂能承受的重量,所以B正確。
60. C 細(xì)節(jié)題。由文章第九段可知,在市政廳大樓上修建屋頂花園主要是為了讓人們了解自己對環(huán)境的影響,所以C正確。雖然該段也提到了laboratory,但指的是讓人們了解自己對環(huán)境的影響的“實驗室”,而并不是真正做實驗的實驗室,故排除D。
61. D 語義題。被考查詞在句中用于修飾比較級hotter,分析句意可知,此處應(yīng)表示強調(diào),突出屋頂?shù)臏囟纫冉稚系臏囟雀叱龊芏啵x項中只有D(相當(dāng)大地)符合。A(一點),B(實際上),C(本質(zhì)上地)均應(yīng)排除。
Part V Error Correction
62. after→before
根據(jù)上下文邏輯,此處顯然指孩子學(xué)會說話之前的聽力,而非之后,故將after改為before。
63. like→as
like和as都有“像”的意思,但是此處要求填人一個具有“作為”之意的單詞,故將like改為as。
64. in→by
此處應(yīng)為表示方式的借詞,故用by,意為“以某種方式”。
65. 1ead→leads
此處句子的主語是attempt,而不是動詞前面的words,所以要用單數(shù)第三人稱的形式,將lead改為leads。
66. 在they前增加that
it是句子的形式主語,they enjoy making noises才是句子的邏輯主語,由于是主語從句,故引導(dǎo)詞that是不能省略的。
67. noise→noises
one or two按照復(fù)數(shù)對待,所以后面是noises。
68. particular→particularly
修飾形容詞indicative應(yīng)該使用副詞particularly。
69. can→cannot
根據(jù)上下文,此處應(yīng)為否定,故使用cannot。
70. making→made
此處指“發(fā)出的聲音和說的話”,sound和make間是被動關(guān)系,故使

