2012年職稱英語(衛(wèi)生類C級)考前預(yù)測押題密卷

字號:

詞匯選項   下面共有15個句子,每個句子中均有1個詞或短語劃有底橫線,請從每個句子后面所給的4個選項中選擇1個與劃線部分意義最相近的詞或短語。   1.We are sure that he will get over his illness .   A. certain   B. aware   C. happy   D. determined   2. The policemen acted quickly because lives were at stake.   A. in despair   B. in danger   C. in misery   D. in pain   3 If headaches only occur at night, lack of fresh air is often the cause.   A. start   B. begin   C.happen   D.visit   4.The ice is not thick enough to bear the weight of a tank.   A.suffer   B.accept   C.receive   D.support   5.A small number of firms have ceased trading.   A. completed   B. finished   C. fulfilled   D.stopped   6.She was sent a box of chocolates along with a letter saying she was fired.   A. killed   B. shot   C. dismissed   D. murdered   7.The mountains look glorious at sunrise.   A.inviting   B. magnificent   C.appealing   D.pleasing   8 It seems highly unlikely that she will pass the exam.   Avery   B. completely   C usually   D. mostly   9 Their parents once lived under very severe comditions.   A.sound   B.hard   C.strict   D.tight   10.Michael is now merely a good friend.   A.largely   B.barely   C.just   D.rarely   11.Have you talked to her lately?   A.lastly   B.finally   C.shortly   D.recently   12. While we don't agree, we continue to be friends.   A.Because   B.Where   C.Although   D.Whatever   13.You should take into consideration the fact that we have been very busy recently.   A. thought   B. account   C. mind   D. brain   14. You must shine your shoes.   A.polish   B.clear   C.wash   D.mend   15. The policeman worte down all the particulars of the accident.   A.secrets   B.details   C.benefits   D.words   答案:   1.A 2.B 3. C 4.D 5.D   6.C 7.B 8.A 9.B 10.C   11.D 12. C 13.B 14.A 15.B 第2部分:閱讀判斷(第1~7題,每題1分,共7分)   下面的短文后列出了7個句子,請根據(jù)短文的內(nèi)容對每個句子做出判斷:如果該句提供的是正確信息,請選擇A;如果該句提供的是錯誤信息,請選擇B;如果該句的信息文中沒有提及,請選擇C。   Osteoporosis and Men   Mention the word osteoporosis in the manly world of testosterone, professional basketball and the XFL, and you 're likely to get a wave of the hand and a dismissive "That 's a woman 's disease." Not so. More than 2 million American men have been found to have the thinning bones and skeletal weakness of osteoporosis, and an additional 3 million are at an increased risk of developing them.   It's true that osteoporosis strikes women with much greater frequency than men - in some studies as much as four to six times as often. But that's no reason to brush it off as "their" disease. It's a mere stroke of gender luck that men's bones tend to grow larger, stronger and denser. Also paying dividends are those spots that boys (and, increasingly, girls) play as children - running up and down basketball courts, soccer and baseball fields. As it happens, physical activity is one of the more important ways to increase bone density and protect bone health.   But even the most active men cannot ignore certain facts of life. All of us build up our bones during the first three decades of life, typically reaching peak bone mass in the early 30s. Around the age of 35, we begin gradually to lose some of this bone mass. Women ultimately give up between 30%. Though mass loss in men is lower, it still makes us vulnerable to back pains and bone fractures. In fact, this year alone American men will suffer as many as half a million osteoporosis-related breaks, mostly in the spine, hip and wrist. These are not only painful; thousands die each year from fracture-related complications.   For many of us, however, there's still time. Of all the side effects of aging, osteoporosis is one of the more preventable, through diet, exercise and changes in lifestyle. The two key nutritional substances for bone health are calcium, which makes bones stronger, and vitamin D, which helps the body absorb the calcium.   Exercising is also important, with emphasis on weight-bearing activities in which bones and muscles work against gravity. Lifting weights and working out on resistance machines can help preserve bone density.   Be careful about what's in your medicine cabinet. Prolonged use of some medications, such as steroids, can weaken your bones. Smoking and drinking are both bad for bones, as is prolonged weightlessness, for anybody who plans to work on the space station.   1 Men are justified in thinking that osteoporosis is a woman's disease.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   2 Most women also think that osteoporosis is a woman's disease.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   3 The kind of sport that boys often play as children is good for the build-up of their bones.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   4 You are prone to bone breaks if you suffer from osteoporosis.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   5 In general, men and women reach peak bone mass at the age of 35.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   6 Exercising is an important way to protect bone health.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   7 Weight loss is also bad for your bones.   A Right   B Wrong   C Not mentioned   答案:1. B  2. C  3. A  4. A 5. B 6. A  7. C 第3部分:概括大意與完成句子(第1~8題,每題1分,共8分)   閱讀下面這篇短文,短文后有2項測試 任務(wù):(1)第1-4題要求從所給的6個選項中為第2-5段每段選擇1個正確的小標(biāo)題;(2)第5-8題要求從所給的6個選項中選擇4個正確選項,分別完成每個句子。   English and English Community   1 There is no doubt that English is a useful language.The people who speak English today make up the largest speech community in the world with the exception of speakers of Chinese.   2 A speech community is similar to other kinds of communities.The people who make up the community share a common language.Often they live side by side, as they do in a neighborhood (街坊),a village,or a city.More often they form a whole country.National boundaries,however,are not always the same as the boundaries of a speech community.A speech community is any group of people who speak the same language no matter where they happen to live.   3 We may say that anyone who speaks English belongs to the English speech community.For convenience(方便),we may divide the speakers into two groups: one in which the speakers use English as their native language, the other in which the speakers 1earn English as a second language for the purpose of education,commerce,and so on.   4 Learning a second language extends one's vision and expands the mind.The history and literature of a second language record the real and fictional(虛構(gòu)的)lives of people and their culture;a knowledge of them adds to our ability to understand and to feel as they feel.Learning English as a second language provides another means of communication through which the window of the entire English speech community becomes a part of our heritage.   23 Paragraph 1___________ .   24 Paragraph 2___________ .   25 Paragraph 3___________ .   26 Paragraph 4___________ .   A Threat Posed by English   B Definition of a Speech Community   C Benefits of Learning a Second Language   D Advantages of Learning Chinese   E Two Groups of the English Speech Community   F A Widely Used Language   27 Overall there are more speakers of Chinese than of ___________   28 The boundaries of a speech community may be different from ___________ .   29 People who live in different places may belong to ___________ .   30 Many people learn English as ___________ .   A a second language   B the same language   C the same speech community   D any other language   E national boundaries   F a part of one's heritage   答案: F B E C D E C A 閱讀理解   閱讀下面短文,短文后有5道題。請根據(jù)短文內(nèi)容,為每題確定1個選項。