答案與解析
Part ⅠWriting
Dear Lawrence,
It has been five years since we met each other last time. How time flies! How are things with you? The happy time we spent together is always on my mind and I really hope to meet you again. As you know, Spring Festival, Lunar New Year, is the most favorable holiday for us Chinese. With its colorful and rich traditions, it is celebrated almost in every part of China. Everyone is indulged in the dominant atmosphere of joyous family reunion and with the fresh and vigorous look people greet the New Year.
The celebrations vary from place to place, but there are three traditions that have never differed throughout the country. First, the New Year's Eve dinner is a symbol of family reunion, with all family members sitting around the steaming table, tasting a variety of delicious food and wishing each other health, success and happiness. Second, people, during the holidays, will visit each other to express their best regards and wishes. And finally, we can enjoy the marvelous lion and dragon dances symbolizing happiness, good fortune and prosperity.
The day is drawing nearer, my families and I sincerely invite you to join us for this year's Spring Festival. If you'd like to, we can make further arrangements. Looking forward to your reply!
Yours,
Yuan Chao
Part ⅡReading Comprehension (Skimming and Scanning)
1. N.該句句意為:美國聯(lián)邦調(diào)查局確切知道計算機犯罪造成了多大損失。本題解題依據(jù)為本文第二段 “Even the FBI,which attempts…is involved”,該句大意為:盡管FBI致力于對各種犯罪的上升和下降有清晰認識,但并不能精確說明損失多大,所以與原文之意不合。
2. Y. 該句句意為:計算機擁有者很容易利用大量計算機數(shù)據(jù)庫,本題解題依據(jù)為第二段最后一段話“…the easy access of microcomputers to huge mainframe data bases.”與原文之義吻合。
3. Y. 該句句意為: 本文第三段暗示大多數(shù)利用計算機犯罪者是相關(guān)公司雇員。本題解題依據(jù)為文章第三段最后一句話,其大意為: 現(xiàn)實情況表明很可能是該公司雇員內(nèi)部人…,與原文所述之義吻合。
4. N. 該句句意為: 許多公司不舉報計算機犯罪是因為法律訴訟通常花費很多錢。解題依據(jù)為本文第九段第一和第二句話,他們不舉報是害怕公眾發(fā)現(xiàn)其計算機系統(tǒng)的弱點而對其喪失信心。據(jù)此可確定與原文所述不符。
5. N. 該句句意為: 當計算機犯罪在滿是人的房間里發(fā)生時,通常有很多證人指證犯罪。本題解題依據(jù)為本文第六段第一句話,該句大意為:即使計算機犯罪發(fā)生在滿是人的房間里,通常也無證人。據(jù)此可知該句所述之義與原文不符。
6. Y. 該句句意為:本篇文章主要是關(guān)于計算機犯罪的增長及與之作斗爭的困難性,通覽全文,尤其根據(jù)小標題的提示,我們不難看出文章主要論述了計算機犯罪與日俱增及難于發(fā)覺和阻止諸方面的原因,即文章的中心思想,與原文所述主旨吻合。
Part ⅠWriting
Dear Lawrence,
It has been five years since we met each other last time. How time flies! How are things with you? The happy time we spent together is always on my mind and I really hope to meet you again. As you know, Spring Festival, Lunar New Year, is the most favorable holiday for us Chinese. With its colorful and rich traditions, it is celebrated almost in every part of China. Everyone is indulged in the dominant atmosphere of joyous family reunion and with the fresh and vigorous look people greet the New Year.
The celebrations vary from place to place, but there are three traditions that have never differed throughout the country. First, the New Year's Eve dinner is a symbol of family reunion, with all family members sitting around the steaming table, tasting a variety of delicious food and wishing each other health, success and happiness. Second, people, during the holidays, will visit each other to express their best regards and wishes. And finally, we can enjoy the marvelous lion and dragon dances symbolizing happiness, good fortune and prosperity.
The day is drawing nearer, my families and I sincerely invite you to join us for this year's Spring Festival. If you'd like to, we can make further arrangements. Looking forward to your reply!
Yours,
Yuan Chao
Part ⅡReading Comprehension (Skimming and Scanning)
1. N.該句句意為:美國聯(lián)邦調(diào)查局確切知道計算機犯罪造成了多大損失。本題解題依據(jù)為本文第二段 “Even the FBI,which attempts…is involved”,該句大意為:盡管FBI致力于對各種犯罪的上升和下降有清晰認識,但并不能精確說明損失多大,所以與原文之意不合。
2. Y. 該句句意為:計算機擁有者很容易利用大量計算機數(shù)據(jù)庫,本題解題依據(jù)為第二段最后一段話“…the easy access of microcomputers to huge mainframe data bases.”與原文之義吻合。
3. Y. 該句句意為: 本文第三段暗示大多數(shù)利用計算機犯罪者是相關(guān)公司雇員。本題解題依據(jù)為文章第三段最后一句話,其大意為: 現(xiàn)實情況表明很可能是該公司雇員內(nèi)部人…,與原文所述之義吻合。
4. N. 該句句意為: 許多公司不舉報計算機犯罪是因為法律訴訟通常花費很多錢。解題依據(jù)為本文第九段第一和第二句話,他們不舉報是害怕公眾發(fā)現(xiàn)其計算機系統(tǒng)的弱點而對其喪失信心。據(jù)此可確定與原文所述不符。
5. N. 該句句意為: 當計算機犯罪在滿是人的房間里發(fā)生時,通常有很多證人指證犯罪。本題解題依據(jù)為本文第六段第一句話,該句大意為:即使計算機犯罪發(fā)生在滿是人的房間里,通常也無證人。據(jù)此可知該句所述之義與原文不符。
6. Y. 該句句意為:本篇文章主要是關(guān)于計算機犯罪的增長及與之作斗爭的困難性,通覽全文,尤其根據(jù)小標題的提示,我們不難看出文章主要論述了計算機犯罪與日俱增及難于發(fā)覺和阻止諸方面的原因,即文章的中心思想,與原文所述主旨吻合。

