答案及解析:
1.文章主題分析:Studies Show U.S.Spending Doesn’t Get Best Health
2.直接解題:來源:考試大
1.The U.S.spends twice as much on health care as other rich countries
A Right B Wrong C Not mentioned
A .C 分析:根據(jù)句子中出現(xiàn)的細節(jié)信息,把句子劃分成2層信息:The U.S.spends twice as much on health care + (twice as much on health care) as other rich countries, 利用句子中出現(xiàn)的特征結(jié)構(gòu)(2倍)和核心結(jié)構(gòu)other rich countries作為答案線索,這樣找到答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries (根據(jù)該句內(nèi)容不能判斷問題句的內(nèi)容是否正確)but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
…來源:考試大
But,he said,the United States is not getting value for money. “The United States should be particularly concerned about these results, given that we spend twice as much on health care as any other country.(根據(jù)該句的內(nèi)容仍然沒有準確的說明是否“美國在健康保健方面所花的費用是其他富有國家的兩倍?!保㏒o spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”
對比問題句的內(nèi)容, 判斷問題句說“是”,而文章只是說“可能是”, 因此判斷問題句的說法“沒有提到”。來源:考試大
2. The U.S.is the place where people get the best health care.
Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
B.分析:顯然這句話的內(nèi)容與文章主題(標題內(nèi)容)不一致,因此判斷該題的答案應(yīng)該是錯誤。也可以借助句子中的特征詞best health care作為答案線索,這樣找到答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.(該句說在“5富有的國家中沒有哪個國家的健康保健體系被認為最糟糕的或的”,所以得判斷這5個富有的國家中是否包括了美國。該句前句內(nèi)容說“美國對其他富有的國家..”,顯然美國是富有的國家之,所以綜合判斷原文的內(nèi)容是“美國是不能算作是健康體系的國家”,因此問題句的說法與原文的內(nèi)容不一致。)
3. Each year, the U.S. spends more money on health care than the previous one.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
C.分析:問題句的理解有一定難度,需要判斷出代詞one指代的內(nèi)容 –year(the u.s.’increases its yearly expenditure on health care)。該問題句是說“每年美國花在健康保健方面的錢都比前一年多”。該問題句有關(guān)具體細節(jié),句子中沒有明顯的特征詞,而核心內(nèi)容是講述美國花費在健康保健方面的費用,而文章中沒有這方面的內(nèi)容,因此判斷答案為“沒提到”。
4.The more a country spends on health care,the better care its people enjoy.
A Right B Wrong C Not mentioned
B.分析:該句的說法與文章主題(文章標題內(nèi)容)不一致,因此判斷該句的說法不正確。也可借助文章中的具體內(nèi)容,因為該句是概括句,所以推測該句可能需要考生進行推斷(與句子有關(guān)的內(nèi)容可能不會直接出現(xiàn)在文章中)
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results, given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”(該句表達的內(nèi)容是“花費更多未必會帶來更好的結(jié)果”,可見問題句的說法與該句的內(nèi)容不一致,因此判斷問題句的說法“錯誤”。)
5. The study involved 5 countries and lasted 5 years.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
A.分析:問題句中出現(xiàn)了兩個具體的數(shù)字,很顯然對這兩個數(shù)字的判斷是關(guān)鍵??梢园言摼渥觿澐殖?層信息:The study involved 5 countries + The study lasted 5 years,利用該句中出現(xiàn)的特征詞5 countries 和 5 years作為答案線索,這樣發(fā)現(xiàn)答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,(該劃線結(jié)構(gòu)內(nèi)容與信息1的內(nèi)容一致)published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.
Gerard Anderson at Johns Hopkins University’s school of public health and colleagues came up with a list of 2 1 health fields they could evenly compare across the five countries— Australia, Canada,Britain,New Zealand and the United States.
“None of the five countries is consistently the best or the worst on all 2 1 indicators,” Anderson said during a telephone briefing for reporters.
“If you are looking for the place to get the best care, there isn’t a single place.Every country has at 1east one indicator where it scores the best of the five countries and each country has at least one indicator where it scores the worst of the five countries.’’
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results.given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”
Anderson’s group of international health experts sponsored by The Commonwealth Fund spent five years working on the study,(該劃線結(jié)構(gòu)與信息2的內(nèi)容一致)getting the latest possible data from the five countries on areas such as breast cancer and 1eukemia (白血病)survival,suicide rates,death rates from asthma(哮喘),vaccination (接種)rates and cancer screening(癌癥篩查).
6.The other four countries provide better health care than the U.S.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
B.分析:問題句把研究中的5個國家在健康保健方面的工作效果進行了比較,注意文章中進行比較的句子,可以考慮把句子中核心結(jié)構(gòu)The other four countries作為答案線索,
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.
以上的劃線句的內(nèi)容是說“這5個國家沒有誰在健康保健方面或”,而問題句說“其余四個國家都比美國好”,顯然根據(jù)問題句的內(nèi)容推斷出的結(jié)果就是“美國是最糟糕的”,很顯然這個推斷是與原文內(nèi)容不一致的,因此判斷問題句的說法不正確。
7. The U.S.is determined to do something about its health care system.
A right B Wrong C not mentioned來源:考試大
C.分析:該句內(nèi)容直接與文章主題有關(guān),因此判斷與該句相關(guān)的語句應(yīng)該在文章的結(jié)尾部分出現(xiàn), 而劃線句的內(nèi)容只是說“美國應(yīng)該特別關(guān)注這些結(jié)果”,而沒有提到“美國政府將對此采取什么行動”。因此判斷問題句是“沒提到”。
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results, given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”
1.文章主題分析:Studies Show U.S.Spending Doesn’t Get Best Health
2.直接解題:來源:考試大
1.The U.S.spends twice as much on health care as other rich countries
A Right B Wrong C Not mentioned
A .C 分析:根據(jù)句子中出現(xiàn)的細節(jié)信息,把句子劃分成2層信息:The U.S.spends twice as much on health care + (twice as much on health care) as other rich countries, 利用句子中出現(xiàn)的特征結(jié)構(gòu)(2倍)和核心結(jié)構(gòu)other rich countries作為答案線索,這樣找到答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries (根據(jù)該句內(nèi)容不能判斷問題句的內(nèi)容是否正確)but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
…來源:考試大
But,he said,the United States is not getting value for money. “The United States should be particularly concerned about these results, given that we spend twice as much on health care as any other country.(根據(jù)該句的內(nèi)容仍然沒有準確的說明是否“美國在健康保健方面所花的費用是其他富有國家的兩倍?!保㏒o spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”
對比問題句的內(nèi)容, 判斷問題句說“是”,而文章只是說“可能是”, 因此判斷問題句的說法“沒有提到”。來源:考試大
2. The U.S.is the place where people get the best health care.
Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
B.分析:顯然這句話的內(nèi)容與文章主題(標題內(nèi)容)不一致,因此判斷該題的答案應(yīng)該是錯誤。也可以借助句子中的特征詞best health care作為答案線索,這樣找到答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.(該句說在“5富有的國家中沒有哪個國家的健康保健體系被認為最糟糕的或的”,所以得判斷這5個富有的國家中是否包括了美國。該句前句內(nèi)容說“美國對其他富有的國家..”,顯然美國是富有的國家之,所以綜合判斷原文的內(nèi)容是“美國是不能算作是健康體系的國家”,因此問題句的說法與原文的內(nèi)容不一致。)
3. Each year, the U.S. spends more money on health care than the previous one.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
C.分析:問題句的理解有一定難度,需要判斷出代詞one指代的內(nèi)容 –year(the u.s.’increases its yearly expenditure on health care)。該問題句是說“每年美國花在健康保健方面的錢都比前一年多”。該問題句有關(guān)具體細節(jié),句子中沒有明顯的特征詞,而核心內(nèi)容是講述美國花費在健康保健方面的費用,而文章中沒有這方面的內(nèi)容,因此判斷答案為“沒提到”。
4.The more a country spends on health care,the better care its people enjoy.
A Right B Wrong C Not mentioned
B.分析:該句的說法與文章主題(文章標題內(nèi)容)不一致,因此判斷該句的說法不正確。也可借助文章中的具體內(nèi)容,因為該句是概括句,所以推測該句可能需要考生進行推斷(與句子有關(guān)的內(nèi)容可能不會直接出現(xiàn)在文章中)
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results, given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”(該句表達的內(nèi)容是“花費更多未必會帶來更好的結(jié)果”,可見問題句的說法與該句的內(nèi)容不一致,因此判斷問題句的說法“錯誤”。)
5. The study involved 5 countries and lasted 5 years.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
A.分析:問題句中出現(xiàn)了兩個具體的數(shù)字,很顯然對這兩個數(shù)字的判斷是關(guān)鍵??梢园言摼渥觿澐殖?層信息:The study involved 5 countries + The study lasted 5 years,利用該句中出現(xiàn)的特征詞5 countries 和 5 years作為答案線索,這樣發(fā)現(xiàn)答案相關(guān)句:
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,(該劃線結(jié)構(gòu)內(nèi)容與信息1的內(nèi)容一致)published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.
Gerard Anderson at Johns Hopkins University’s school of public health and colleagues came up with a list of 2 1 health fields they could evenly compare across the five countries— Australia, Canada,Britain,New Zealand and the United States.
“None of the five countries is consistently the best or the worst on all 2 1 indicators,” Anderson said during a telephone briefing for reporters.
“If you are looking for the place to get the best care, there isn’t a single place.Every country has at 1east one indicator where it scores the best of the five countries and each country has at least one indicator where it scores the worst of the five countries.’’
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results.given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”
Anderson’s group of international health experts sponsored by The Commonwealth Fund spent five years working on the study,(該劃線結(jié)構(gòu)與信息2的內(nèi)容一致)getting the latest possible data from the five countries on areas such as breast cancer and 1eukemia (白血病)survival,suicide rates,death rates from asthma(哮喘),vaccination (接種)rates and cancer screening(癌癥篩查).
6.The other four countries provide better health care than the U.S.
A Right B Wrong C Not mentioned來源:考試大
B.分析:問題句把研究中的5個國家在健康保健方面的工作效果進行了比較,注意文章中進行比較的句子,可以考慮把句子中核心結(jié)構(gòu)The other four countries作為答案線索,
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries,published in the journal Health Affairs,researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.
以上的劃線句的內(nèi)容是說“這5個國家沒有誰在健康保健方面或”,而問題句說“其余四個國家都比美國好”,顯然根據(jù)問題句的內(nèi)容推斷出的結(jié)果就是“美國是最糟糕的”,很顯然這個推斷是與原文內(nèi)容不一致的,因此判斷問題句的說法不正確。
7. The U.S.is determined to do something about its health care system.
A right B Wrong C not mentioned來源:考試大
C.分析:該句內(nèi)容直接與文章主題有關(guān),因此判斷與該句相關(guān)的語句應(yīng)該在文章的結(jié)尾部分出現(xiàn), 而劃線句的內(nèi)容只是說“美國應(yīng)該特別關(guān)注這些結(jié)果”,而沒有提到“美國政府將對此采取什么行動”。因此判斷問題句是“沒提到”。
But,he said,the United States is not getting value for money.“The United States should be particularly concerned about these results, given at we spend twice as much on health care as any other country.So spending more doesn’t necessarily result in better outcomes.”

