Key to Model Test Two
Part I Writing
【寫作思路】
本文是一篇關(guān)于代溝的論文。從代溝的現(xiàn)象開始討論,接著提出代溝產(chǎn)生的家庭原因以及社會(huì)原因。
【參考范文】
Generation Gap
Generation gap seems a hot topic between the old and the young. Parents complained that children didn’t show them proper respect and obedience, while children complained that their parents didn’t understand them at all. Often they discover that they have very little in common.
One cause of the generation gap is the opportunity that young people have to choose their own life. In traditional societies, children live in the same area as their parents, marry people their parents know and approve of, and often continue the family occupation.
In our society, people often move out of the home at an early age, marry or live with people their parents have never met, and choose occupations that are rather different. Parents often expect their children to be better than them. However, these ambitions for their children are another cause of the division between them.
Finally, the speed of change in our society is another cause of it. In a traditional culture, people are valued for their wisdom, but in our society the knowledge of a lifetime may become out of date.
No doubt, the generation gap will continue to be a feature of our life. Its causes are rooted in the freedoms and opportunities of our society, and in the rapid pace at which society changes.
Part II Reading Comprehension(Skimming and Scanning)
1. 【解析】Y本文主要敘述了垃圾掩埋法的過程和用途,這正是全文主旨所在,因此是正確的。
2. 【解析】Y本題答案可見文章第二段。Some gets recycled or recovered and some is burned, but the majority is buried in landfills.由此可見,大部分的垃圾都是被掩埋了。
3. 【解析】N由文章第四段可見本題是錯(cuò)誤的。The United States ranks somewhere in the middle of the major countries in landfill disposal.美國出于這些國家的中間位置。
4. 【解析】N由文中這一句可以看本題錯(cuò)誤的。A landfill is not like a compost pile, where the purpose is to bury trash in such a way that it will decompose quickly. 可見,垃圾掩埋并不像混合肥料堆那樣。
5. 【解析】Y大多數(shù)國家垃圾掩埋的地址都是有規(guī)定和規(guī)則的。從文中這句話可以看出這句話是正確的。In most parts of the world, there are regulations that govern where a landfill can be placed and how it can operate.
6. 【解析】N在副標(biāo)題為proposing the landfill部分的第二段說到In the United States, taking care of trash and building landfills are local government responsibilities.由此可見,在美國垃圾掩埋是地方政府的責(zé)任,與聯(lián)邦政府無關(guān),因此答案是錯(cuò)誤的。
7. 【解析】NG危險(xiǎn)垃圾在被掩埋之前是否經(jīng)過處理這一信息在文中并未提到。
8. 【解析】municipalities and construction companies在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第一段就給出了答案。
9. 【解析】$10 to $40在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第三段第三句話。
10.【解析】drop off stations在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第四段的第一句話。
Part III Listening Comprehension
Section A
11.W:Would you like to order now?
M:Yes. Please show me the menu.
Q:Where are the man and the woman now?
【解析】D 從 order 和menu兩個(gè)詞中可以判斷說話人是在餐廳就餐。
12.W:How long have you been driving?
M:Actually I began driving when I was thirteen. But I didn’t get a license until I was sixteen.
Q:When did the man start driving?
【解析】C 說話人說自己十三歲就開始開車,十六歲拿到駕照。十六歲為干擾項(xiàng),正確答案是十三歲。
13.W:Excuse me, could you please tell me when the bank is open?
M:It’s open from 9 am to 5 pm on weekdays, and 10 am to 4 pm on Saturdays.
Q:When is the bank open?
【解析】A 女士問銀行何時(shí)開門,男士回答說平日里是上午九點(diǎn)到下午五點(diǎn),周六是上午十點(diǎn)到下午四點(diǎn)。此處 weekdays 指“在每個(gè)周日, 在平日 (指星期一至星期五)”。
14.M:Didn’t you go shopping today? Where’s the tobacco you promised to bring me?
W:I planned to, but the car was out of order so I did some sewing instead.
Q:What did the woman do today?
【解析】B 男士問女士為何沒去購物。女士回答說本來打算去的,但是車子有點(diǎn)問題,所以就在家做了些針線活。
15. W:If any of you give me a hand, I could finish this job before five o’clock.
M:I would like to, but I can’t. Mr. Brown told me to type some letters before I go home.
Q:What did Mr. Brown ask the man to do?
【解析】C 男士跟女士解釋說我很樂意幫你,但是我沒辦法,布朗先生要我回家之前打印一些信件。從男士的回答中我們可以直接找到答案。
16.M:You work harder than Merry.
W:But Linda works even harder.
Q:Who works the hardest?
【解析】C 男士說女士比瑪麗工作努力,女士說琳達(dá)比自己還要努力。因此,工作最努力的人是琳達(dá)。
17.W:Would you like a cup of coffee to help you wake up?
M:A cup of coffee? I’ll need three or four.
Q:What does the man mean?
【解析】C 女士問男士是否需要一杯咖啡幫他清醒。男士回答說一杯不行,要三四杯。由此可見答案。
18.W:Excuse me, where’s the cashier’s office? I’ve come to pay a bill.
M:It’s on the 2nd floor, the 3rd room on the right.
Q:Where’s the cashier’s office?
【解析】A 女士問出納員的辦公室在哪兒,男士說在二樓右邊第三個(gè)房間。3rd room 為干擾項(xiàng),2nd 才是正確答案。
Now you’ll hear two long conversations.
Conversation One
M:I really don’t know what to do this summer. I can’t afford to just sit around, and there don’t seem to be any jobs available.
W:Why don’t you try house sitting? Last summer my friend Margaret house sat for the Dodds when they are away on vacation. Mr. Dodd hired Margaret to stay in their house because he didn’t want it left empty.
M:You mean the Dodds paid Margaret just to live in their house?
W:It wasn’t that easy. She had to mow the lawn and water the house plants. And when Eric house sat for Dr. Cohen, he had to take care of her pets.
M:Housesitting sounds like a good job. I guess it’s a little like babysitting, expect you are taking care of the house instead of children.
W:The Student Employment Office still has a few jobs posted.
M:Do you just have to fill out an application?
W:Margaret and Eric had to interview with the house owners and provide three references each.
M:That seems like a lot of trouble for a summer job.
W:Well, the house owners want some guarantee that they can trust the house sitter. You know, they want to make sure you’re not the type who’ll throw wild parties in their house, or move a group of friends in with you.
M:House sitters who do that sort of things probably aren’t paid then?
W:Usually they’re paid anyway just because the house owners don’t want to make a fuss. But if the house owner reported it, then the housesitter wouldn’t be able to get another job. So why don’t you apply?
M:Yeah, I think I will.
Part I Writing
【寫作思路】
本文是一篇關(guān)于代溝的論文。從代溝的現(xiàn)象開始討論,接著提出代溝產(chǎn)生的家庭原因以及社會(huì)原因。
【參考范文】
Generation Gap
Generation gap seems a hot topic between the old and the young. Parents complained that children didn’t show them proper respect and obedience, while children complained that their parents didn’t understand them at all. Often they discover that they have very little in common.
One cause of the generation gap is the opportunity that young people have to choose their own life. In traditional societies, children live in the same area as their parents, marry people their parents know and approve of, and often continue the family occupation.
In our society, people often move out of the home at an early age, marry or live with people their parents have never met, and choose occupations that are rather different. Parents often expect their children to be better than them. However, these ambitions for their children are another cause of the division between them.
Finally, the speed of change in our society is another cause of it. In a traditional culture, people are valued for their wisdom, but in our society the knowledge of a lifetime may become out of date.
No doubt, the generation gap will continue to be a feature of our life. Its causes are rooted in the freedoms and opportunities of our society, and in the rapid pace at which society changes.
Part II Reading Comprehension(Skimming and Scanning)
1. 【解析】Y本文主要敘述了垃圾掩埋法的過程和用途,這正是全文主旨所在,因此是正確的。
2. 【解析】Y本題答案可見文章第二段。Some gets recycled or recovered and some is burned, but the majority is buried in landfills.由此可見,大部分的垃圾都是被掩埋了。
3. 【解析】N由文章第四段可見本題是錯(cuò)誤的。The United States ranks somewhere in the middle of the major countries in landfill disposal.美國出于這些國家的中間位置。
4. 【解析】N由文中這一句可以看本題錯(cuò)誤的。A landfill is not like a compost pile, where the purpose is to bury trash in such a way that it will decompose quickly. 可見,垃圾掩埋并不像混合肥料堆那樣。
5. 【解析】Y大多數(shù)國家垃圾掩埋的地址都是有規(guī)定和規(guī)則的。從文中這句話可以看出這句話是正確的。In most parts of the world, there are regulations that govern where a landfill can be placed and how it can operate.
6. 【解析】N在副標(biāo)題為proposing the landfill部分的第二段說到In the United States, taking care of trash and building landfills are local government responsibilities.由此可見,在美國垃圾掩埋是地方政府的責(zé)任,與聯(lián)邦政府無關(guān),因此答案是錯(cuò)誤的。
7. 【解析】NG危險(xiǎn)垃圾在被掩埋之前是否經(jīng)過處理這一信息在文中并未提到。
8. 【解析】municipalities and construction companies在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第一段就給出了答案。
9. 【解析】$10 to $40在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第三段第三句話。
10.【解析】drop off stations在副標(biāo)題為how is a landfill operated部分中第四段的第一句話。
Part III Listening Comprehension
Section A
11.W:Would you like to order now?
M:Yes. Please show me the menu.
Q:Where are the man and the woman now?
【解析】D 從 order 和menu兩個(gè)詞中可以判斷說話人是在餐廳就餐。
12.W:How long have you been driving?
M:Actually I began driving when I was thirteen. But I didn’t get a license until I was sixteen.
Q:When did the man start driving?
【解析】C 說話人說自己十三歲就開始開車,十六歲拿到駕照。十六歲為干擾項(xiàng),正確答案是十三歲。
13.W:Excuse me, could you please tell me when the bank is open?
M:It’s open from 9 am to 5 pm on weekdays, and 10 am to 4 pm on Saturdays.
Q:When is the bank open?
【解析】A 女士問銀行何時(shí)開門,男士回答說平日里是上午九點(diǎn)到下午五點(diǎn),周六是上午十點(diǎn)到下午四點(diǎn)。此處 weekdays 指“在每個(gè)周日, 在平日 (指星期一至星期五)”。
14.M:Didn’t you go shopping today? Where’s the tobacco you promised to bring me?
W:I planned to, but the car was out of order so I did some sewing instead.
Q:What did the woman do today?
【解析】B 男士問女士為何沒去購物。女士回答說本來打算去的,但是車子有點(diǎn)問題,所以就在家做了些針線活。
15. W:If any of you give me a hand, I could finish this job before five o’clock.
M:I would like to, but I can’t. Mr. Brown told me to type some letters before I go home.
Q:What did Mr. Brown ask the man to do?
【解析】C 男士跟女士解釋說我很樂意幫你,但是我沒辦法,布朗先生要我回家之前打印一些信件。從男士的回答中我們可以直接找到答案。
16.M:You work harder than Merry.
W:But Linda works even harder.
Q:Who works the hardest?
【解析】C 男士說女士比瑪麗工作努力,女士說琳達(dá)比自己還要努力。因此,工作最努力的人是琳達(dá)。
17.W:Would you like a cup of coffee to help you wake up?
M:A cup of coffee? I’ll need three or four.
Q:What does the man mean?
【解析】C 女士問男士是否需要一杯咖啡幫他清醒。男士回答說一杯不行,要三四杯。由此可見答案。
18.W:Excuse me, where’s the cashier’s office? I’ve come to pay a bill.
M:It’s on the 2nd floor, the 3rd room on the right.
Q:Where’s the cashier’s office?
【解析】A 女士問出納員的辦公室在哪兒,男士說在二樓右邊第三個(gè)房間。3rd room 為干擾項(xiàng),2nd 才是正確答案。
Now you’ll hear two long conversations.
Conversation One
M:I really don’t know what to do this summer. I can’t afford to just sit around, and there don’t seem to be any jobs available.
W:Why don’t you try house sitting? Last summer my friend Margaret house sat for the Dodds when they are away on vacation. Mr. Dodd hired Margaret to stay in their house because he didn’t want it left empty.
M:You mean the Dodds paid Margaret just to live in their house?
W:It wasn’t that easy. She had to mow the lawn and water the house plants. And when Eric house sat for Dr. Cohen, he had to take care of her pets.
M:Housesitting sounds like a good job. I guess it’s a little like babysitting, expect you are taking care of the house instead of children.
W:The Student Employment Office still has a few jobs posted.
M:Do you just have to fill out an application?
W:Margaret and Eric had to interview with the house owners and provide three references each.
M:That seems like a lot of trouble for a summer job.
W:Well, the house owners want some guarantee that they can trust the house sitter. You know, they want to make sure you’re not the type who’ll throw wild parties in their house, or move a group of friends in with you.
M:House sitters who do that sort of things probably aren’t paid then?
W:Usually they’re paid anyway just because the house owners don’t want to make a fuss. But if the house owner reported it, then the housesitter wouldn’t be able to get another job. So why don’t you apply?
M:Yeah, I think I will.

