Chronic(慢性的) diseases(疾病): the world’s leading killer
1.C. 答案:細(xì)節(jié)題。利用問題中的特征詞“by 2015”和細(xì)節(jié)信息結(jié)構(gòu)“people in developing countries” 作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
Chronic diseases are the leading cause of death in the world. Yet health experts say these conditions are often the most preventable. Chronic diseases include heart disease, stroke, cancer, diabetes and lung disorders.
(第2段)The World HEALTH organization says chronic diseases lead to about seventeen million early deaths each year. The United Nations(聯(lián)合國) agency(機(jī)構(gòu))expects(預(yù)計(jì)) more than(比。。。多) three hundred eighty million(百萬) people to die of(死于) chronic diseases by two thousand fifteen. It says about eighty percent of the deaths(死亡) will happen(發(fā)生) in developing countries.
借助答案相關(guān)句的內(nèi)容可知:380 * 80% = 304百萬人將死于慢性疾病。
2. D. 答案:B, D為有關(guān)系選項(xiàng), 從中可能出答案。 利用問題句中的特征詞China作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第4段)The WHO (世界健康組織)estimates(估計(jì)) that chronic diseases will cost(花費(fèi)) China alone(獨(dú)自地, 單獨(dú)的) more than(比。。。多) five hundred million(百萬) dollars in the next (下一個(gè)的)ten years. That estimate represents the costs of medical treatment and lost productivity. Russia(俄國) and India(印度) are also expected (預(yù)計(jì))to face(面臨) huge economic losses.
第4段最后一句提到“俄國和印度也被預(yù)計(jì)將面臨巨大的經(jīng)濟(jì)損失”, 因此判斷同一段落中提到的中國面臨的問題也是巨大的經(jīng)濟(jì)損失。因此D是答案。
3.C. 答案:C選項(xiàng)涉及典型細(xì)節(jié)信息詞,因此可以首先對(duì)這個(gè)選項(xiàng)進(jìn)行判斷。
(第3段)The WHO says chronic diseases now cause two-thirds of all deaths in the Asia- Pacific area. In ten years it could be almost three-fourths. People are getting sick in their most economically productive years. In fact(實(shí)際上), experts (專家)say chronic diseases are killing(殺死) more middle-aged people in poorer(更窮的) countries than in wealthier (更富有的)ones(代詞, 指代國家). (與C不一致, 而且文章中的其他地方?jīng)]有再提到“中年人”的情況, 因此判斷C的內(nèi)容在文章中沒有呼應(yīng)的內(nèi)容)
The WHO estimates that chronic diseases will cost alone more than five hundred million dollars in the next ten years. That estimate represents the costs of medical treatment and lost productivity. Russia and India are also expected to face huge economic losses.
(第5段)Kim Hak-Su is the head of the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific. Last week in Bangkok he presented a W.H.O. report on the problem. It(報(bào)告) says deaths from (由于。。。造成的死亡)chronic diseases have increased(增加) largely(大大地, 主要地) as the result of(作為。。。的結(jié)果) economic gains in many countries(國家).(與D一致)
4.答案:D。 可利用問題句中的特征詞Asia和the Pacific作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第7段) Mister Kim said infectious(傳染性的) and parasitic(寄生蟲的) diseases have until recently been the main killers in Asia and the Pacific. But he says they are no longer the major cause of death in most countries.
根據(jù)答案相關(guān)句判斷D是答案。
5.A. 利用被選項(xiàng)中的細(xì)節(jié)信息結(jié)構(gòu)作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第8段)Health officials (健康官員)say as many as (與。。。一樣多的, 多達(dá))eighty percent of deaths from (因?yàn)椤?。造成的死?chronic diseases could be prevented(防止). They say (說)an important(重要的)tool(手段, 工具) for governments(政府) is to restrict (限制)the marketing(銷售) alcohol and tobacco(煙草) to young people. Also(同樣, 也), more programs(計(jì)劃) are needed (需要)to urge(促進(jìn), 催促) healthy eating and more physical activity.
從答案相關(guān)句可以看出只有A(及時(shí)的醫(yī)學(xué)治療)沒有提到。
1.C. 答案:細(xì)節(jié)題。利用問題中的特征詞“by 2015”和細(xì)節(jié)信息結(jié)構(gòu)“people in developing countries” 作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
Chronic diseases are the leading cause of death in the world. Yet health experts say these conditions are often the most preventable. Chronic diseases include heart disease, stroke, cancer, diabetes and lung disorders.
(第2段)The World HEALTH organization says chronic diseases lead to about seventeen million early deaths each year. The United Nations(聯(lián)合國) agency(機(jī)構(gòu))expects(預(yù)計(jì)) more than(比。。。多) three hundred eighty million(百萬) people to die of(死于) chronic diseases by two thousand fifteen. It says about eighty percent of the deaths(死亡) will happen(發(fā)生) in developing countries.
借助答案相關(guān)句的內(nèi)容可知:380 * 80% = 304百萬人將死于慢性疾病。
2. D. 答案:B, D為有關(guān)系選項(xiàng), 從中可能出答案。 利用問題句中的特征詞China作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第4段)The WHO (世界健康組織)estimates(估計(jì)) that chronic diseases will cost(花費(fèi)) China alone(獨(dú)自地, 單獨(dú)的) more than(比。。。多) five hundred million(百萬) dollars in the next (下一個(gè)的)ten years. That estimate represents the costs of medical treatment and lost productivity. Russia(俄國) and India(印度) are also expected (預(yù)計(jì))to face(面臨) huge economic losses.
第4段最后一句提到“俄國和印度也被預(yù)計(jì)將面臨巨大的經(jīng)濟(jì)損失”, 因此判斷同一段落中提到的中國面臨的問題也是巨大的經(jīng)濟(jì)損失。因此D是答案。
3.C. 答案:C選項(xiàng)涉及典型細(xì)節(jié)信息詞,因此可以首先對(duì)這個(gè)選項(xiàng)進(jìn)行判斷。
(第3段)The WHO says chronic diseases now cause two-thirds of all deaths in the Asia- Pacific area. In ten years it could be almost three-fourths. People are getting sick in their most economically productive years. In fact(實(shí)際上), experts (專家)say chronic diseases are killing(殺死) more middle-aged people in poorer(更窮的) countries than in wealthier (更富有的)ones(代詞, 指代國家). (與C不一致, 而且文章中的其他地方?jīng)]有再提到“中年人”的情況, 因此判斷C的內(nèi)容在文章中沒有呼應(yīng)的內(nèi)容)
The WHO estimates that chronic diseases will cost alone more than five hundred million dollars in the next ten years. That estimate represents the costs of medical treatment and lost productivity. Russia and India are also expected to face huge economic losses.
(第5段)Kim Hak-Su is the head of the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific. Last week in Bangkok he presented a W.H.O. report on the problem. It(報(bào)告) says deaths from (由于。。。造成的死亡)chronic diseases have increased(增加) largely(大大地, 主要地) as the result of(作為。。。的結(jié)果) economic gains in many countries(國家).(與D一致)
4.答案:D。 可利用問題句中的特征詞Asia和the Pacific作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第7段) Mister Kim said infectious(傳染性的) and parasitic(寄生蟲的) diseases have until recently been the main killers in Asia and the Pacific. But he says they are no longer the major cause of death in most countries.
根據(jù)答案相關(guān)句判斷D是答案。
5.A. 利用被選項(xiàng)中的細(xì)節(jié)信息結(jié)構(gòu)作為答案線索, 在文章中查找答案相關(guān)句:
(第8段)Health officials (健康官員)say as many as (與。。。一樣多的, 多達(dá))eighty percent of deaths from (因?yàn)椤?。造成的死?chronic diseases could be prevented(防止). They say (說)an important(重要的)tool(手段, 工具) for governments(政府) is to restrict (限制)the marketing(銷售) alcohol and tobacco(煙草) to young people. Also(同樣, 也), more programs(計(jì)劃) are needed (需要)to urge(促進(jìn), 催促) healthy eating and more physical activity.
從答案相關(guān)句可以看出只有A(及時(shí)的醫(yī)學(xué)治療)沒有提到。

