Section B
Passage One
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. [A] Because hobbies make people enjoy life.
[B] Because there are not enough for people to do when they are free.
[C] Because taking up hobbies are cheaper than going to the movies.
[D] Because it is the easiest way to make friends.
27. [A] Hobbies might take up too much of people’s free time and distract people from work..
[B] Retired people have more time for hobbies.
[C] Hobbies are useful in helping only patients suffering from mental illness.
[D] Every person can have a satisfying hobby.
28. [A] Machines do a lot of work for people.
[B] People have one more day for their weekend.
[C] More people stop work at an earlier age.
[D] New laws have been made which shorten people’s working hours each day.
Passage Two
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. [A] Around the city center. [B] Over very wide roads.
[C] Over very busy roads. [D] Over roads with very fast traffic.
30. [A] They are more convenient to pedestrians.
[B] They are high so people can have a good view of the traffic.
[C] They do not hold up traffic and are safer for pedestrians.
[D] They can make a road less busy.
31. [A] To prevent accidents and loss of life.
[B] To make it easier for older people to cross the roads.
[C] To make the city look more modern.
[D] To allow more traffic on the roads.
Passage Three
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. [A] For the sake of high grades.
[B] For passing given examinations.
[C] For the good of gaining knowledge.
[D] For the completion of required assignments.
33. [A] To complete them with the aid of their tutors.
[B] To accomplish them mainly through their own efforts.
[C] To read all the reference books assigned by the professors.
[D] To go over all the periodicals, articles and books in the library.
34. [A] Consult him outside of class. [B] Look for him in his office.
[C] Talk to him during classroom hours. [D] Make an appointment with him.
35. [A] Because their teachers do not grade every assignment of them.
[B] Because they can spend only limited time with the professors.
[C] Because they exhaust the reference sources in the library.
[D] Because they get low grades.
Section B
Passage One
Good morning. My name is Miriam Walker, and this is the History 105. Since this is our first meeting, let me begin by going over the requirements of the class. You can see on your handout that you’ll be graded on your attendance and participation in class, your grades on the three quizzes, and your final research paper. I’ll give you more information about the research paper next week. For now, be sure that you have the textbook. It’s at the campus bookstore. Begin reading the first chapter. I expect you to do all the readings and be prepared to discuss them in class and in your section meeting. The section meetings, by the way, are required. If you haven’t already signed up for one, you can do so right after this class. The sections meet on Wednesdays, right after class, or on Thursdays at 8 am or 4 pm. You only need to sign up for one of the section meetings, and then you need to attend that one regularly. In the section you’ll have a smaller group than this large group, so you’ll have a better chance to express your ideas. And that’s what this class is all about. We’re not only looking at the historical events that took place during the nineteenth century; we’re examining them in relation to events that are occurring now, in the twentieth century. I expect you to develop critical reading, thinking, and discussion skills, and to express these skills in your writing, also. I’ve always had fun with this class, and I’m looking forward to it again this year. Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. What will happen next week according to the speaker?
【解析】選[A]。由說(shuō)話人提到的I’ll give you more information about the research paper next week可知,下周學(xué)生們可以了解到一些有關(guān)final research paper的情況,選項(xiàng)[A]正確。
27. What is the focus of the class?
【解析】選[C]。說(shuō)話人在文中指出:We’re not only looking at the historical events that took place during the nineteenth century; we’re examining them in relation to events that are occurring now, in the twentieth century,這表明課程的重點(diǎn)是研究十九世紀(jì)與二十世紀(jì)之間的聯(lián)系,選項(xiàng)[C]正確。
28. What does the professor emphasize?
【解析】選[D]。根據(jù)文中的I expect you to develop critical reading, thinking, and discussion skills...可知,說(shuō)話人很注重批critical reading, critical thinking和critical discussion這三方面的技能。[D]項(xiàng)是其中之一,故為本題答案。
Passage Two
Senators are people who are elected every 6 years and they represent a whole state. This means there are fewer Senators than Congress Representatives but they do have the power to defeat any bill that has been passed by the Congress. Their function is to provide more scrutiny over the decisions and actions of the Congress Representatives, and to make sure that bills, passed by the House of Representatives, are not driven by narrow local interests. In England, the British have an appointed House of Lords to provide a “second sober thought” about new laws. In America, Senators are thought to do the same thing but the primary difference is that they are elected and very responsive to public opinion. However, because they do not have to face elections for 6 years, it was thought that they may be more rational than populists, although in practice the Senate and the Congress are still very much swayed by the views of public opinion or by powerful lobby groups. If the bill is passed in the Senate, then it goes to the President to either sign or reject. If he signs it, it becomes law, but if he rejects it, that is to say he vetoes the bill, or refuses to sign it, or as they say, “pocket vetoes it”, it will be sent back to the Congress. If the Congress disagrees with the President enough and does not want to change or amend the bill, they can override the President’s rejection — called overriding the veto.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. What aspect of Senators is discussed in the lecture?
【解析】選[C]。文中提到,Their function is to provide more scrutiny over the decisions and actions of the Congress Representatives, and to make sure that bills...are not driven by narrow local interests,由此可知,本文主要討論的是參議院議員的職責(zé)(function)問題,選項(xiàng)[C]正確。
30. According to the professor, what is the main difference between the American and British Senate?
【解析】選[D]。文中在提到英國(guó)的House of Lords時(shí)指出,because they do not have to face elections for 6 years, it was thought that they may be more rational than populists,這表明英國(guó)議員不需要像美國(guó)的參議院議員那樣每隔六年面臨選舉,因此選項(xiàng)[D]正確。
31. How often are Senators elected?
【解析】選[C]。根據(jù)文中的Senators are people who are elected every 6 years and they represent a whole state可知,參議院議員每隔六年選舉,選項(xiàng)[C]為本題答案。
Passage Three
We’re interrupting this program for a special announcement. Please listen carefully to the following safety information. We’ve just received word that Hurricane Harry has changed its course and is now headed straight for the mainland. We expect to have winds of over 150 miles per hour so it’s important that you are prepared. The hurricane should arrive at about 3 p.m. this afternoon. Please follow these safety instructions. In your house, board up your windows as much as possible. If you have a boat, go to the harbor and tie it down well. We cannot allow any camping on the beach; it is far too dangerous. Some of you may be planning to leave town in order to avoid the hurricane. That’s fine, but please try to get out of town before 3 today so that the roads are clear. For those of you who are staying in town, please stay indoors and out of your car.
This hurricane should pass through fairly quickly, and we hope that no damage will be done. But after the hurricane dies down, be aware of possible loose electric wires. The electric company will be keeping a close watch on the situation, and they will come out to repair any damage as soon as possible. If you see any downed wire, don’t touch it. And if the electricity goes out in your house, be patient. The Electric Repair Service Department will be quite busy, but you can be assured that they will be working as quickly as possible to get everything back to normal. Please pass this information on to your friends and neighbors, and keep your radio tuned to the station for more updated information.
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What is the main purpose for making this announcement?
【解析】選[D]。這則公告預(yù)報(bào)了新的颶風(fēng)動(dòng)向,就相關(guān)的安全措施給予了人們指導(dǎo),所以其主要目的應(yīng)是警告人們防范危險(xiǎn),[D]項(xiàng)為答案。
33. What does the speaker advise not to do when hurricane is coming?
【解析】選[C]。由說(shuō)話人提到的We cannot allow any camping on the beach; it is far too dangerous可知,他建議人們?cè)陲Z風(fēng)來(lái)臨之前不要在海邊露營(yíng),[C]項(xiàng)為答案。
34. If your electricity goes out, what should you do?
【解析】選[A]。根據(jù)說(shuō)話人的建議if the electricity goes out in your house, be patient可知,如果屋子里斷電了,應(yīng)該耐心等待,選項(xiàng)[A]正確。
35. What does the speaker suggest in the end of the talk?
【解析】選[B]。說(shuō)話人在后提出建議:Please...keep your radio tuned to the station for more updated information,即要求人們繼續(xù)收聽廣播以便得到新訊息,選項(xiàng)[B]正確。
Passage One
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. [A] Because hobbies make people enjoy life.
[B] Because there are not enough for people to do when they are free.
[C] Because taking up hobbies are cheaper than going to the movies.
[D] Because it is the easiest way to make friends.
27. [A] Hobbies might take up too much of people’s free time and distract people from work..
[B] Retired people have more time for hobbies.
[C] Hobbies are useful in helping only patients suffering from mental illness.
[D] Every person can have a satisfying hobby.
28. [A] Machines do a lot of work for people.
[B] People have one more day for their weekend.
[C] More people stop work at an earlier age.
[D] New laws have been made which shorten people’s working hours each day.
Passage Two
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. [A] Around the city center. [B] Over very wide roads.
[C] Over very busy roads. [D] Over roads with very fast traffic.
30. [A] They are more convenient to pedestrians.
[B] They are high so people can have a good view of the traffic.
[C] They do not hold up traffic and are safer for pedestrians.
[D] They can make a road less busy.
31. [A] To prevent accidents and loss of life.
[B] To make it easier for older people to cross the roads.
[C] To make the city look more modern.
[D] To allow more traffic on the roads.
Passage Three
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. [A] For the sake of high grades.
[B] For passing given examinations.
[C] For the good of gaining knowledge.
[D] For the completion of required assignments.
33. [A] To complete them with the aid of their tutors.
[B] To accomplish them mainly through their own efforts.
[C] To read all the reference books assigned by the professors.
[D] To go over all the periodicals, articles and books in the library.
34. [A] Consult him outside of class. [B] Look for him in his office.
[C] Talk to him during classroom hours. [D] Make an appointment with him.
35. [A] Because their teachers do not grade every assignment of them.
[B] Because they can spend only limited time with the professors.
[C] Because they exhaust the reference sources in the library.
[D] Because they get low grades.
Section B
Passage One
Good morning. My name is Miriam Walker, and this is the History 105. Since this is our first meeting, let me begin by going over the requirements of the class. You can see on your handout that you’ll be graded on your attendance and participation in class, your grades on the three quizzes, and your final research paper. I’ll give you more information about the research paper next week. For now, be sure that you have the textbook. It’s at the campus bookstore. Begin reading the first chapter. I expect you to do all the readings and be prepared to discuss them in class and in your section meeting. The section meetings, by the way, are required. If you haven’t already signed up for one, you can do so right after this class. The sections meet on Wednesdays, right after class, or on Thursdays at 8 am or 4 pm. You only need to sign up for one of the section meetings, and then you need to attend that one regularly. In the section you’ll have a smaller group than this large group, so you’ll have a better chance to express your ideas. And that’s what this class is all about. We’re not only looking at the historical events that took place during the nineteenth century; we’re examining them in relation to events that are occurring now, in the twentieth century. I expect you to develop critical reading, thinking, and discussion skills, and to express these skills in your writing, also. I’ve always had fun with this class, and I’m looking forward to it again this year. Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. What will happen next week according to the speaker?
【解析】選[A]。由說(shuō)話人提到的I’ll give you more information about the research paper next week可知,下周學(xué)生們可以了解到一些有關(guān)final research paper的情況,選項(xiàng)[A]正確。
27. What is the focus of the class?
【解析】選[C]。說(shuō)話人在文中指出:We’re not only looking at the historical events that took place during the nineteenth century; we’re examining them in relation to events that are occurring now, in the twentieth century,這表明課程的重點(diǎn)是研究十九世紀(jì)與二十世紀(jì)之間的聯(lián)系,選項(xiàng)[C]正確。
28. What does the professor emphasize?
【解析】選[D]。根據(jù)文中的I expect you to develop critical reading, thinking, and discussion skills...可知,說(shuō)話人很注重批critical reading, critical thinking和critical discussion這三方面的技能。[D]項(xiàng)是其中之一,故為本題答案。
Passage Two
Senators are people who are elected every 6 years and they represent a whole state. This means there are fewer Senators than Congress Representatives but they do have the power to defeat any bill that has been passed by the Congress. Their function is to provide more scrutiny over the decisions and actions of the Congress Representatives, and to make sure that bills, passed by the House of Representatives, are not driven by narrow local interests. In England, the British have an appointed House of Lords to provide a “second sober thought” about new laws. In America, Senators are thought to do the same thing but the primary difference is that they are elected and very responsive to public opinion. However, because they do not have to face elections for 6 years, it was thought that they may be more rational than populists, although in practice the Senate and the Congress are still very much swayed by the views of public opinion or by powerful lobby groups. If the bill is passed in the Senate, then it goes to the President to either sign or reject. If he signs it, it becomes law, but if he rejects it, that is to say he vetoes the bill, or refuses to sign it, or as they say, “pocket vetoes it”, it will be sent back to the Congress. If the Congress disagrees with the President enough and does not want to change or amend the bill, they can override the President’s rejection — called overriding the veto.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. What aspect of Senators is discussed in the lecture?
【解析】選[C]。文中提到,Their function is to provide more scrutiny over the decisions and actions of the Congress Representatives, and to make sure that bills...are not driven by narrow local interests,由此可知,本文主要討論的是參議院議員的職責(zé)(function)問題,選項(xiàng)[C]正確。
30. According to the professor, what is the main difference between the American and British Senate?
【解析】選[D]。文中在提到英國(guó)的House of Lords時(shí)指出,because they do not have to face elections for 6 years, it was thought that they may be more rational than populists,這表明英國(guó)議員不需要像美國(guó)的參議院議員那樣每隔六年面臨選舉,因此選項(xiàng)[D]正確。
31. How often are Senators elected?
【解析】選[C]。根據(jù)文中的Senators are people who are elected every 6 years and they represent a whole state可知,參議院議員每隔六年選舉,選項(xiàng)[C]為本題答案。
Passage Three
We’re interrupting this program for a special announcement. Please listen carefully to the following safety information. We’ve just received word that Hurricane Harry has changed its course and is now headed straight for the mainland. We expect to have winds of over 150 miles per hour so it’s important that you are prepared. The hurricane should arrive at about 3 p.m. this afternoon. Please follow these safety instructions. In your house, board up your windows as much as possible. If you have a boat, go to the harbor and tie it down well. We cannot allow any camping on the beach; it is far too dangerous. Some of you may be planning to leave town in order to avoid the hurricane. That’s fine, but please try to get out of town before 3 today so that the roads are clear. For those of you who are staying in town, please stay indoors and out of your car.
This hurricane should pass through fairly quickly, and we hope that no damage will be done. But after the hurricane dies down, be aware of possible loose electric wires. The electric company will be keeping a close watch on the situation, and they will come out to repair any damage as soon as possible. If you see any downed wire, don’t touch it. And if the electricity goes out in your house, be patient. The Electric Repair Service Department will be quite busy, but you can be assured that they will be working as quickly as possible to get everything back to normal. Please pass this information on to your friends and neighbors, and keep your radio tuned to the station for more updated information.
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What is the main purpose for making this announcement?
【解析】選[D]。這則公告預(yù)報(bào)了新的颶風(fēng)動(dòng)向,就相關(guān)的安全措施給予了人們指導(dǎo),所以其主要目的應(yīng)是警告人們防范危險(xiǎn),[D]項(xiàng)為答案。
33. What does the speaker advise not to do when hurricane is coming?
【解析】選[C]。由說(shuō)話人提到的We cannot allow any camping on the beach; it is far too dangerous可知,他建議人們?cè)陲Z風(fēng)來(lái)臨之前不要在海邊露營(yíng),[C]項(xiàng)為答案。
34. If your electricity goes out, what should you do?
【解析】選[A]。根據(jù)說(shuō)話人的建議if the electricity goes out in your house, be patient可知,如果屋子里斷電了,應(yīng)該耐心等待,選項(xiàng)[A]正確。
35. What does the speaker suggest in the end of the talk?
【解析】選[B]。說(shuō)話人在后提出建議:Please...keep your radio tuned to the station for more updated information,即要求人們繼續(xù)收聽廣播以便得到新訊息,選項(xiàng)[B]正確。

