Passage Two
People need to go to the dentist’s office to solve their tooth problem, but most of them would rather endure pain than going there. The reason is quite simple — they are scared. You wait in a white waiting room. All is silent until an assistant calls your name and leads you back to another white room, which is filled with machines and frightens you still further.
At the Medical College of Georgia, dentists are taught principles that should help reduce the patient’s anxiety and tension. Assistants and receptionists are taught to smile and speak to the patient. This helps create an atmosphere of trust. Dentists themselves are being taught to communicate more fully with the patient. A phrase such as you’re doing fine tells the patient that the dentist is aware of the patient’s situation. These phrases also help by rewarding the tolerance of pain. Dentist’s offices are being repainted in brown, green, and other relieving colors. Red should be avoided at all costs, because it brings to mind blood and pain. Paintings and other distractions are placed in the room; music is played to help the patients ignore his or her pain.
Some dentists go much further. They take an active role in teaching their patients to relax; some are teaching their patients deep muscle relaxation and breathing control. Some use advanced techniques to help their patients relax in the chair.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. Why are most people unwilling to see the dentist?
【解析】選[A]。選項(xiàng)[A]符合題意,依據(jù)是原文的The reason is quite simple — they are scared,他們害怕,認(rèn)為這是一次痛苦的經(jīng)歷。
30. What is the color suitable to use in painting the wall in a dentist’s office?
【解析】選[D]。原文中提到四種顏色white, brown,green,red,根據(jù)原文Dentist’s offices are being repainted in brown, green, and other relieving colors. Red should be avoided at all costs.可判斷選項(xiàng)[D] green符合題意。
31. What is the main idea of the passage?
【解析】選[C]。本篇材料中有一個(gè)詞反復(fù)提到,就是dentist(牙醫(yī)),剛開(kāi)始說(shuō)到很多人寧愿忍受牙疼而不愿去看牙醫(yī),因?yàn)樗麄兒ε?,后面又講了一系列怎么樣讓患者放松的方法和途徑,由此可知,本文的主要觀點(diǎn)是看牙醫(yī)不是那么痛苦,選項(xiàng)[C]符合題意。
People need to go to the dentist’s office to solve their tooth problem, but most of them would rather endure pain than going there. The reason is quite simple — they are scared. You wait in a white waiting room. All is silent until an assistant calls your name and leads you back to another white room, which is filled with machines and frightens you still further.
At the Medical College of Georgia, dentists are taught principles that should help reduce the patient’s anxiety and tension. Assistants and receptionists are taught to smile and speak to the patient. This helps create an atmosphere of trust. Dentists themselves are being taught to communicate more fully with the patient. A phrase such as you’re doing fine tells the patient that the dentist is aware of the patient’s situation. These phrases also help by rewarding the tolerance of pain. Dentist’s offices are being repainted in brown, green, and other relieving colors. Red should be avoided at all costs, because it brings to mind blood and pain. Paintings and other distractions are placed in the room; music is played to help the patients ignore his or her pain.
Some dentists go much further. They take an active role in teaching their patients to relax; some are teaching their patients deep muscle relaxation and breathing control. Some use advanced techniques to help their patients relax in the chair.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. Why are most people unwilling to see the dentist?
【解析】選[A]。選項(xiàng)[A]符合題意,依據(jù)是原文的The reason is quite simple — they are scared,他們害怕,認(rèn)為這是一次痛苦的經(jīng)歷。
30. What is the color suitable to use in painting the wall in a dentist’s office?
【解析】選[D]。原文中提到四種顏色white, brown,green,red,根據(jù)原文Dentist’s offices are being repainted in brown, green, and other relieving colors. Red should be avoided at all costs.可判斷選項(xiàng)[D] green符合題意。
31. What is the main idea of the passage?
【解析】選[C]。本篇材料中有一個(gè)詞反復(fù)提到,就是dentist(牙醫(yī)),剛開(kāi)始說(shuō)到很多人寧愿忍受牙疼而不愿去看牙醫(yī),因?yàn)樗麄兒ε?,后面又講了一系列怎么樣讓患者放松的方法和途徑,由此可知,本文的主要觀點(diǎn)是看牙醫(yī)不是那么痛苦,選項(xiàng)[C]符合題意。

