Section Ⅲ Reading Comprehension 閱讀理解
Read the following passage. Answer the questions by choosing A, B, C or D.
Since he was a child, Don Cameron has been interested in anything that flies. He grew up on the outskirts of Glasgow and, as a student at Glasgow University, joined the University Air Squadron. Interest in the mechanics of movement, if not flight, was a family tradition. His grandfather was an engineer, who turned his hand to making model steam engines and boats.
Don Cameron’s first job was at Bristol Aircraft, where he worked as an engineer. He then had jobs in the steel works at Lanwern and for Rio-Tinto Zine in Bristol, working with computers. In the mid-sixties came news of American experiments with hot air balloons that crossed the Atlantic, so he and a couple of friends decided to build their own balloon. Probably the first hot air balloon in Western Europe, they called it the Bristol Belle. Now there are 300 balloons in this country aloneand at least two-thirds of them have been made by the firm Don Cameron set up, Cameron Balloons.
At 40 he has already been halfway round the world by balloons. In 1972 he piloted the first hot air balloon to cross the Swiss Alps; and later that year he took part in what he calls "an odd expedition" to the Sahara Desert, with two balloons and a truck to carry the gas. He has crossed the Channel by balloon and even flown in the Arctic Circle in one. He started the business in the basement of the large Victorian house, where he lives with his wife Kim and two children. Now Cameron Balloons has its own premises in an old church hall in Bristol, making about 150 bal loons a year. They include specially designed balloons for advertising purposes. The firm exports all over the world and is setting up a factory in America, where balloons will be made for them under license. The turnover is now around $ 500 000 a year and there is a staff of about 25.
1. Don Cameron’s interest in flying .
[ A ] began at school
[ B ] began at university
[ C ] came from a wish to imitate his grandfather
[ D ] was the result of his professional experience
2. He began working with balloons .
[ A ] as a relaxation from his work on aircraft
[ B ] as part of his job at the time
[ C ] as a hobby
[ D ] when he heard that some Americans had crossed the Atlantic in one
3. Don Cameron’ s company .
[ A ] is the only one of its kind in Britain
[ B ] made the first balloon in Europe
[ C ] has made most of the balloons in Britain
[ D ] is now the largest in the world
4. When he started his company, Don .
[ A ] spent most of his time on test flights
[ B ] was mainly interested in designing balloons for advertising
[ C ] worked hard, whereas now he relaxes
[ D ] built the balloons at home
5. The success of Don’s business can be measured by the fact that .
[ A ] he has made 150 of the balloons in Britain
[ B ] he now has enough orders to employ a number of people
[ C ] he delivers balloons to France
[ D ] he is going to move his factory to America
參考譯文
從孩提時(shí)代,唐.卡梅倫就對(duì)任何能飛的東西感興趣。他在格拉斯哥市郊長(zhǎng)大,在格拉斯哥大學(xué)學(xué)習(xí)期間參加了學(xué)校空軍。不僅僅是對(duì)飛行,對(duì)所有機(jī)械運(yùn)動(dòng)感興趣是家庭的傳統(tǒng)。他的祖父是一名工程師,他承擔(dān)著制作蒸汽機(jī)模型和輪船的工作。
唐.卡梅倫的第一份工作在布里斯托航天公司,在那里他是一名工程師。之后他在蘭文鋼鐵工廠和布里斯托里約廷托愛好者雜志工作,與計(jì)算機(jī)打交道。在60年代中期,美國(guó)人做熱氣球試驗(yàn)的消息從大西洋彼岸傳來,卡梅倫和他的朋友們決定制造他們自己的熱氣球。這或許是西歐第一個(gè)熱氣球吧,他們把它命名為“布里斯托美人”?,F(xiàn)在僅在本國(guó)就有300個(gè)熱氣球,它們中至少有2/3是由唐•卡梅倫建立的公司所制造的“卡梅倫熱氣球”
到了卡梅倫40歲的時(shí)候,他已經(jīng)乘坐熱氣球飛過了大半個(gè)地球。l972年他成為駕駛熱氣球飛越瑞士阿爾卑斯山的第一人。那年的晚些時(shí)候,由兩個(gè)熱氣球和一輛卡車攜帶汽油,他參加了被他稱作是“奇幻之旅”的撒哈拉沙漠探險(xiǎn)。他駕駛熱氣球飛越英吉利海峽,甚至還在一次旅程中繞北極一圈。他在維多利亞式大房子的地下室里開始了自己的事業(yè),他和他的妻子及兩個(gè)孩子一起住在這里?,F(xiàn)在卡梅倫熱氣球公司在布里斯托一座舊教堂的大廳里建立了自己的廠房,每年大約制造150個(gè)熱氣球。其中包括廣告專用熱氣球。公司產(chǎn)品出口全世界,并在美國(guó)建立了工廠,并被特許為美國(guó)制造氣球。目前的營(yíng)業(yè)額約為每年$500 000美元.員工約25人。
答案及解析
1.唐•卡梅倫對(duì)飛行的喜愛_____。
【答案】[A]
【解析】文章的第一句提到Since he was a child,Don Cameron has been interested in anything which flies所以我們可以排除[B]和[D],[C]項(xiàng)說他的興趣來自對(duì)他祖父的模仿。文章說His grandfather was an engineer,who turned his hand to making model steam engines and boats,由此可知他的祖父是個(gè)制造蒸汽機(jī)模型和輪船的工程師,而不是飛機(jī)。
2.他開始做熱氣球的工作_____。
【答案】[C]
【解析】從文中第二段第一句和第二句Don Cameron’s first.job was at Bristol Aircraft,where he worked as an engineer.He then had jobs in the steel works at Lanwern and for Ri0.Tinto Zine in Bristol,working with computers.可排除[A]和[B],文中提到news of American experiments with hot air balloons cmssed the Atlantic,仔細(xì)分析句子結(jié)構(gòu),會(huì)發(fā)現(xiàn)該句的主語是news而非American,該句意為“美I$1 X做熱氣球試驗(yàn)的消息從大西洋彼岸傳來”。所以[D]項(xiàng)是對(duì)該句話的曲解。
3.唐•卡梅倫德公司____。
【答案】[C]
【解析】[A]和[D]兩個(gè)選項(xiàng)文中沒有提及,可以很容易排除。文中提到Don Cameron和他的朋友可能制造出了西歐的第一只熱氣球,所以[B]項(xiàng)也是錯(cuò)的。我們可以從文章第二段最后一句Now there are 300 balloons in this country alone—at least two—thirds of them have been made by the firm Don Cameron set up,Cameron Balloons。因此[C]項(xiàng)正確。
4.當(dāng)他開始建立他的公司時(shí),唐____。
【答案】[D]
【解析】文章第三段第九行提到He started the business in the basement of the large Victorian house, where he lives with his wife Kim and two children.由此可知道他的公司最早建立在他家的地下室里。所以得出此題應(yīng)該選[D]。
5.唐事業(yè)成功的標(biāo)志為以下事實(shí)____。
【答案】[B]
【解析】因?yàn)镈on Cameron的公司的氣球年產(chǎn)量為l50,而不是說在英國(guó)有150只熱氣球是他的公司生產(chǎn)的,可以排除[A]。文章提到the firm exports all over the world,說他的公司的熱氣球出口到全球,所以[C]項(xiàng)說法也不確9 0文中說Don Cameron’s company is setting up a factory in America.但是并沒有說要把公司搬到美國(guó),所以[D]項(xiàng)也可以排除。根據(jù)文章最后一句The turnover is now around $500 000 a year and there is a staff of about 25,我們可以得出正確答案[B]。
Read the following passage. Answer the questions by choosing A, B, C or D.
Since he was a child, Don Cameron has been interested in anything that flies. He grew up on the outskirts of Glasgow and, as a student at Glasgow University, joined the University Air Squadron. Interest in the mechanics of movement, if not flight, was a family tradition. His grandfather was an engineer, who turned his hand to making model steam engines and boats.
Don Cameron’s first job was at Bristol Aircraft, where he worked as an engineer. He then had jobs in the steel works at Lanwern and for Rio-Tinto Zine in Bristol, working with computers. In the mid-sixties came news of American experiments with hot air balloons that crossed the Atlantic, so he and a couple of friends decided to build their own balloon. Probably the first hot air balloon in Western Europe, they called it the Bristol Belle. Now there are 300 balloons in this country aloneand at least two-thirds of them have been made by the firm Don Cameron set up, Cameron Balloons.
At 40 he has already been halfway round the world by balloons. In 1972 he piloted the first hot air balloon to cross the Swiss Alps; and later that year he took part in what he calls "an odd expedition" to the Sahara Desert, with two balloons and a truck to carry the gas. He has crossed the Channel by balloon and even flown in the Arctic Circle in one. He started the business in the basement of the large Victorian house, where he lives with his wife Kim and two children. Now Cameron Balloons has its own premises in an old church hall in Bristol, making about 150 bal loons a year. They include specially designed balloons for advertising purposes. The firm exports all over the world and is setting up a factory in America, where balloons will be made for them under license. The turnover is now around $ 500 000 a year and there is a staff of about 25.
1. Don Cameron’s interest in flying .
[ A ] began at school
[ B ] began at university
[ C ] came from a wish to imitate his grandfather
[ D ] was the result of his professional experience
2. He began working with balloons .
[ A ] as a relaxation from his work on aircraft
[ B ] as part of his job at the time
[ C ] as a hobby
[ D ] when he heard that some Americans had crossed the Atlantic in one
3. Don Cameron’ s company .
[ A ] is the only one of its kind in Britain
[ B ] made the first balloon in Europe
[ C ] has made most of the balloons in Britain
[ D ] is now the largest in the world
4. When he started his company, Don .
[ A ] spent most of his time on test flights
[ B ] was mainly interested in designing balloons for advertising
[ C ] worked hard, whereas now he relaxes
[ D ] built the balloons at home
5. The success of Don’s business can be measured by the fact that .
[ A ] he has made 150 of the balloons in Britain
[ B ] he now has enough orders to employ a number of people
[ C ] he delivers balloons to France
[ D ] he is going to move his factory to America
參考譯文
從孩提時(shí)代,唐.卡梅倫就對(duì)任何能飛的東西感興趣。他在格拉斯哥市郊長(zhǎng)大,在格拉斯哥大學(xué)學(xué)習(xí)期間參加了學(xué)校空軍。不僅僅是對(duì)飛行,對(duì)所有機(jī)械運(yùn)動(dòng)感興趣是家庭的傳統(tǒng)。他的祖父是一名工程師,他承擔(dān)著制作蒸汽機(jī)模型和輪船的工作。
唐.卡梅倫的第一份工作在布里斯托航天公司,在那里他是一名工程師。之后他在蘭文鋼鐵工廠和布里斯托里約廷托愛好者雜志工作,與計(jì)算機(jī)打交道。在60年代中期,美國(guó)人做熱氣球試驗(yàn)的消息從大西洋彼岸傳來,卡梅倫和他的朋友們決定制造他們自己的熱氣球。這或許是西歐第一個(gè)熱氣球吧,他們把它命名為“布里斯托美人”?,F(xiàn)在僅在本國(guó)就有300個(gè)熱氣球,它們中至少有2/3是由唐•卡梅倫建立的公司所制造的“卡梅倫熱氣球”
到了卡梅倫40歲的時(shí)候,他已經(jīng)乘坐熱氣球飛過了大半個(gè)地球。l972年他成為駕駛熱氣球飛越瑞士阿爾卑斯山的第一人。那年的晚些時(shí)候,由兩個(gè)熱氣球和一輛卡車攜帶汽油,他參加了被他稱作是“奇幻之旅”的撒哈拉沙漠探險(xiǎn)。他駕駛熱氣球飛越英吉利海峽,甚至還在一次旅程中繞北極一圈。他在維多利亞式大房子的地下室里開始了自己的事業(yè),他和他的妻子及兩個(gè)孩子一起住在這里?,F(xiàn)在卡梅倫熱氣球公司在布里斯托一座舊教堂的大廳里建立了自己的廠房,每年大約制造150個(gè)熱氣球。其中包括廣告專用熱氣球。公司產(chǎn)品出口全世界,并在美國(guó)建立了工廠,并被特許為美國(guó)制造氣球。目前的營(yíng)業(yè)額約為每年$500 000美元.員工約25人。
答案及解析
1.唐•卡梅倫對(duì)飛行的喜愛_____。
【答案】[A]
【解析】文章的第一句提到Since he was a child,Don Cameron has been interested in anything which flies所以我們可以排除[B]和[D],[C]項(xiàng)說他的興趣來自對(duì)他祖父的模仿。文章說His grandfather was an engineer,who turned his hand to making model steam engines and boats,由此可知他的祖父是個(gè)制造蒸汽機(jī)模型和輪船的工程師,而不是飛機(jī)。
2.他開始做熱氣球的工作_____。
【答案】[C]
【解析】從文中第二段第一句和第二句Don Cameron’s first.job was at Bristol Aircraft,where he worked as an engineer.He then had jobs in the steel works at Lanwern and for Ri0.Tinto Zine in Bristol,working with computers.可排除[A]和[B],文中提到news of American experiments with hot air balloons cmssed the Atlantic,仔細(xì)分析句子結(jié)構(gòu),會(huì)發(fā)現(xiàn)該句的主語是news而非American,該句意為“美I$1 X做熱氣球試驗(yàn)的消息從大西洋彼岸傳來”。所以[D]項(xiàng)是對(duì)該句話的曲解。
3.唐•卡梅倫德公司____。
【答案】[C]
【解析】[A]和[D]兩個(gè)選項(xiàng)文中沒有提及,可以很容易排除。文中提到Don Cameron和他的朋友可能制造出了西歐的第一只熱氣球,所以[B]項(xiàng)也是錯(cuò)的。我們可以從文章第二段最后一句Now there are 300 balloons in this country alone—at least two—thirds of them have been made by the firm Don Cameron set up,Cameron Balloons。因此[C]項(xiàng)正確。
4.當(dāng)他開始建立他的公司時(shí),唐____。
【答案】[D]
【解析】文章第三段第九行提到He started the business in the basement of the large Victorian house, where he lives with his wife Kim and two children.由此可知道他的公司最早建立在他家的地下室里。所以得出此題應(yīng)該選[D]。
5.唐事業(yè)成功的標(biāo)志為以下事實(shí)____。
【答案】[B]
【解析】因?yàn)镈on Cameron的公司的氣球年產(chǎn)量為l50,而不是說在英國(guó)有150只熱氣球是他的公司生產(chǎn)的,可以排除[A]。文章提到the firm exports all over the world,說他的公司的熱氣球出口到全球,所以[C]項(xiàng)說法也不確9 0文中說Don Cameron’s company is setting up a factory in America.但是并沒有說要把公司搬到美國(guó),所以[D]項(xiàng)也可以排除。根據(jù)文章最后一句The turnover is now around $500 000 a year and there is a staff of about 25,我們可以得出正確答案[B]。

