?2019年6月英語四級閱讀模擬試題及答案(7-8)

字號:


    考試準(zhǔn)備的怎么辦啦?小編為你精心準(zhǔn)備了2019年6月英語四級閱讀模擬試題及答案(7-8),快來試試吧,希望能對你的考試有所幫助,想知道更多相關(guān)資訊,請關(guān)注網(wǎng)站更新。
    2019年6月英語四級閱讀模擬試題及答案(7)
    Questions 26 to 30 are based on the following passage:
    According to the dictionary definition of “create”, ordinary people are creative every day. To create means “to bring into being, to cause to exist”—something each of us does daily.
    We are creative whenever we look at or think about something in a new way. First this involves an awareness of our surroundings. It means using all of our sese to become aware of our world. This may be as simple as being aware of color and texture, as well as taste, when we plan a meal. Above all, it is the ability to notice things that others might miss.
    A second part of creativity is an ability to see relationships among things. I f we believe the expression, “There is nothing new under the sun,” the creativ ity is remaking or recombining the old in new ways. For example, we might do this by finding a more effective way to study or a better way to arrange our furniture, or we might make a new combination of camera lenses and filters to cr eate an unusual photograph.
    A third part of creativity is the courage and drive to make use of our new ide as, to apply them to achieve some new results. To think up a new concept is one thing; to put the idea to work is another.
    These three parts of creativity are involved in all the great works of genius, but they are also involved in many of our day to day activities.
    26.Which of the following activities is NOT a creative one according to t he passage?
    A.To prepare a meal.
    B.To arrange the furniture in a peculiar way.
    C.To buy some books from a bookstore.
    D.To “write” a letter with the computer.
    27.The author holds that ____.
    A.creativity is of highly demand
    B.creativity is connected with a deep insight to some extent
    C.creativity is to create something new and concrete
    D.to practise and practise is the only way to cultivate one’s creativity
    28.“There is nothing new under the sun.” (Par.3) really implies that ____.
    A.we can seldom create new things B.a new thing is only a tale
    C.a new thing can only be created at the basis of original things D.we can scarcely see really new things in the world
    29.What does the author think about the relationship between a new though t and its being put into practice?
    A.It’s more difficult to create a new thought than to apply it in practice.
    B.To find a new thought will definitely lead to the production of a new thing.
    C.One may come up with a new thought, but can not put it into practice.
    D.A man with an excellent ability of practice can easily become an inventor.
    30.The best title for this passage is ____.
    A.How to Cultivate One’s Creativity B.What is Creativity
    C.The Importance of Creativity D.Creativity—a Not Farway Thing
    參考答案:
    26.答案C。本題可用排除法。根據(jù)第一段可知創(chuàng)造力的含 義是“使事物產(chǎn)生”,“致使事物存在”。而它三個方面的表現(xiàn)可參考“短文大意”,據(jù)此,C為正確答案。
    27.答案B。此題的解答需要在理解文章大意及細(xì)節(jié)基礎(chǔ)上進(jìn)行。選項(xiàng)B意為“創(chuàng)造力在一定程度上取決于非凡的洞察力?!备鶕?jù)最后一段,可知這是一種“天賦”,故正確。這樣就可確定B為正確答案。
    28.答案C。此題可在正確理解句子含義的基礎(chǔ)上采取“排除法”來解答。根據(jù)上下文可以得知:此句的真正含義是“任何新事物的產(chǎn)生都是建立在原有事物基礎(chǔ)之上的”。據(jù)此,A項(xiàng)認(rèn)為“我們很少能創(chuàng)造新事物”,顯然只是句子的字面意思,不正確。B項(xiàng)“創(chuàng)造新事物 是一個神話”,也為字面理解。再看C項(xiàng)“只有在原有事物基礎(chǔ)之上才能創(chuàng)造新事物”,這不正是我們分析得出的結(jié)論嗎?而D項(xiàng)“我們幾乎不可能看到新事物”,更是差之甚遠(yuǎn)。這樣就 可確定C項(xiàng)為正確答案無疑。
    29.答案C。先找有關(guān)細(xì)節(jié)。此問題涉及到對文章第三段最 后一句的理解。作者認(rèn)為“獲得新思想并不意味著就能夠?qū)⑵涓吨T實(shí)踐,暗含“知易行難”的意義。這樣,我們就可對 選項(xiàng)進(jìn)行分析選棄了。這樣就可確定C 為正確答案無疑。
    30.答案B。首先快速通讀全文(注意主題句),可知文章主 要談?wù)摰氖恰皠?chuàng)造力的含義及其三個方面的表現(xiàn)”,整篇文章都是圍繞創(chuàng)造力展開的?,F(xiàn)在來分析選項(xiàng)。這樣就可確定,B項(xiàng)為正確答案。
    2019年6月英語四級閱讀模擬試題及答案(8)
    Questions 21 to 25 are based on the following passage:
    It is simple enough to say that since books have classes fiction, biography, poetry—we should separate them and take from each what it is right that each should give us. Yet few people ask from books what books can give us. Most commonly we come to books with blurred and divided minds, asking of fiction that it shall be true, of poetry that it shall be false, of biography that it shall be flattering, of history that it shall enforce our own prejudices. If we could banish all such preconception when we read, that would be an admirable beginning. Do not dictate to your author; try to become him. Be his fellow worker and accomplice(同謀). If you hang back, and reserve and criticize at first, you are preventing yourself from getting the fullest possible value from what you read. But if you open your mind as widely as possible, then signs and hints of almost imperceptible finess(委婉之處), from the twist and turn of the first sentences, will bring you into the presence of a human being unlike any other. Steep yourself in this, acquaint yourself with this, and soon you will find that your author is giving you, or attempting to give you, something far more definite. The thirty two chapters of anovel—if we consider how to read a novel first—are an attempt to make something as formed and controlled as a building but words are more impalpable than bricks, reading is a longer and more complicated process than seeing. Perhaps the quickest way to understand the elements of what a novelist is doing is not to read, but to write; to make your own experiment with the dangers and difficulties of words. Recall, then, some event that has left a distinct impression on you—how at the corner of the street, perhaps, you passed two people talking. A tree shook; an electric light danced; the tone of the talk was comic, but also tragic; a whole vision, an entire conception, seemed contained in that moment.
    21.What does the author mean by saying “Yet few people ask from books what books can give us.”?
    A.The author means that lots of people read few books.
    B.The author thinks that readers have only absorbed part of knowledge in books.
    C.The author holds that few people have a proper idea about what content some kind of books should include.
    D.The author considers that readers can scarcely understand most of the books.
    22.According to the passage, which of the following statement is right?
    A.A reader should find some mistakes when he is reading.
    B.The more difficult a book is, the more you can get from it.
    C.To read something is easier than to watch something.
    D.One should be in the same track with the writer when he is reading.
    23.What is the possible meaning of “impalpable” (Paragraph 2) in the passage?
    A.Clear. B.Elusive. C.Delicate. D.Precise.
    24.What’s the main idea of this passage?
    A.The importance of reading. B.The proper way to read.
    C.How to get most from one book. D.The characters of a good book.
    25.When a writer is writing he often get the whole conception ____.
    A.after a long time’s thinking
    B.through an instant inspiration
    C.according to his own experience
    D.by way of watching the objects attentively
    參考答案:
    21.答案C。解答此題,正確理解“Yes…us”一句含義是 關(guān)鍵。其實(shí)質(zhì)含義是:“許多人讀書時因觀念不正確,而僅僅能從書本中得到很少的知識獲得很少的啟迪”。這樣,我們 就可以對選項(xiàng)進(jìn)行逐個分析取舍了。A項(xiàng)意為“作者認(rèn)為許多人讀的書都太少”,顯然與我 們的分析不符。B項(xiàng)意為“作者認(rèn)為讀者僅僅從書中汲取了部分知識。”這句話只是引文部 分的字面含義,所以也應(yīng)排除。再看C項(xiàng)作者認(rèn)為許多人對某類書應(yīng)該包含什么樣的內(nèi)容沒 有正確的觀念。這才是作者的隱含意思,所以是正確的。而D項(xiàng)“作者認(rèn)為許多讀者對大量 的書都不能讀懂?!边@也是一種錯誤的理解,也應(yīng)排除。這樣就可確定選項(xiàng)為C。
    22.答案D。此題只能用排除法,去掉與文章細(xì)節(jié)不符的選 項(xiàng)。選項(xiàng)A意為“讀者在閱讀時應(yīng)該能發(fā)現(xiàn)一些錯誤?!蔽恼轮袥]有此細(xì)節(jié),可排除。B項(xiàng)“一本書越難讀,從中得到知 識也越多?!币才c文意無關(guān)。再看C項(xiàng)“閱讀比觀看容易?!备鶕?jù)文章第二段第四句最后一分句可知這正與作者的觀點(diǎn)相反,故也排除。最后只剩下D項(xiàng),應(yīng)為正確答案。而其內(nèi)容“讀者在閱讀時應(yīng)和作者保持一致?!闭亲髡叩挠^點(diǎn),無疑正確。
    23.答案B。先看上文:作家想把素材安排得像一座完整的大房,使之具體化。接下來就是含有“impalpable”一句。句首用“but”引導(dǎo),有轉(zhuǎn)折含義。所以此單詞意義可能與“具體”相對。再看下文,閱讀比觀看更復(fù)雜和費(fèi)時。這樣,該詞的含義就可以基本確定了,應(yīng)該是“非常抽象難以捉摸的”之類的意思。(這里與”磚頭”相比,更加強(qiáng)了這一點(diǎn))據(jù)此可 排除A、D項(xiàng)。C項(xiàng)意為“微妙”,意近。但B項(xiàng)恰好意為“難以捉摸的”,更與生詞含義接近 ,所以應(yīng)選B。此題目C項(xiàng)干擾性較大,注意要避免匆忙選擇,而功虧一簣。
    24.答案B。解答此題關(guān)鍵在于先弄清文章的主旨和大意。 在此基礎(chǔ)上就可進(jìn)行選棄了。此短文主要講“何為正確的讀書方法”。據(jù)此,A項(xiàng)“閱讀的重要性”,C項(xiàng)“如何從書中獲 取最多的信息”,D項(xiàng)“一本好書的特征”,均不能選。而B項(xiàng)“何為正確的讀書方法”,正與我們的分析不謀而合,所以B為正確答案無疑。
    25.答案B。答案可從文章最后一句獲得。解答此類題的關(guān) 鍵就是找到并正確理解有關(guān)細(xì)節(jié)。根據(jù)最后一句可知“作家構(gòu)思的獲得是通過瞬間的感悟?!笨纱_定:B項(xiàng)為正確答案。