8月17日的GRE考試馬上就要來(lái)了,同學(xué)們?cè)诳记凹訌?qiáng)一下復(fù)習(xí),多看一道題說(shuō)不定就多拿點(diǎn)分?jǐn)?shù)哦。出國(guó)留學(xué)網(wǎng)GRE欄目為大家?guī)?lái),預(yù)祝大家取得理想成績(jī)!
2016年8月17日GRE閱讀機(jī)經(jīng)
閱讀1
Meltzoff and Moore reported experiments showing that human newborns possess the ability to imitate certain facial expressions, such as a protruding tongue or an open mouth. Yet numerous researchers challenge Meltzoff’s interpretation that such neonatal imitation is the origin of later imitation, which appears at approximately eight to twelve months of age. These researchers point out that the neonatal imitative response disappears or is lessened at approximately two months. Moreover, since in follow-up studies only one type of imitative response toward a facial expression (that is, tongue protrusion) was observed, some researchers assert that neonatal imitation is not imitation at all but may simply be a form of exploratory behavior in response to interesting stimuli.
According to the passage, those who challenge “Meltzoff’s interpretation” do so on the basis that it
A. implies inaccurate predictions
B. lacks testable consequences
C. assumes a discredited theory
D. leaves an unexplained gap
E. involves circular reasoning
參考答案:C
該題對(duì)應(yīng)文本第二第三句。Meltzoff認(rèn)為新生嬰兒的模仿行為是后期嬰兒八至十二個(gè)月大時(shí)的模仿行為的起源。而其他研究人員認(rèn)為新生嬰兒的模仿行為在兩個(gè)月后消失或減少。而且后面繼續(xù)提到,只觀察到一種模仿。故該題選C合適,Meltzoff的解釋不足信。
閱讀2
The passage implies which of the following about the experimental results reported by Meltzoff and Moore?
A. They were, at best, only partially borne out by subsequent studies
B. They cast doubt on the validity of a particular claim about newborns
C. They formed the basis for revised interpretation of other behaviors of newborns
D. They derived from a methodology that turned out to be flawed
E. They challenged the distinction between imitative and nonimitative behavior in newborns
參考答案:E
根據(jù)文本最后一句可以知道Meltzoff and Moore的實(shí)驗(yàn)結(jié)果將新生兒對(duì)外界刺激的探索視為模仿?;煜薸mitative and nonimitative behavior.
除了閱讀機(jī)經(jīng),更有邏輯機(jī)經(jīng)精彩內(nèi)容 點(diǎn)擊查看
GRE閱讀生詞問(wèn)題解決方案
GRE閱讀考試文章很多來(lái)源于國(guó)外原版的期刊或雜志,話題覆蓋面廣,科技,自然,環(huán)保,社會(huì),文化,工作,生物,地理等無(wú)不涉及,所以遇到生詞在情理之中。但一部分考生遇到生詞后就信心全失,慌亂至極,打破了自己原有的閱讀節(jié)奏和速度,做題時(shí)也因?yàn)樯~被卡殼,結(jié)果題目不僅沒有解出,還影響了后面的做題速度和時(shí)間,可謂“一發(fā)動(dòng)而遷全身”。對(duì)此,專家認(rèn)為,生詞的出現(xiàn)在所難免,只要大家有基本的詞匯量,完全可以將生詞的問(wèn)題逐一擊破。
1. 有時(shí)候生詞屬于比較專業(yè)的詞匯,它們的出現(xiàn)不是為了考察考生的詞匯量,更多的是檢閱大家的應(yīng)變和判斷能力。尤其在題目中出現(xiàn)的所謂生詞,更是可以壞事變好事,成為考生定位答案的線索詞。
2. 有時(shí)候生詞的含義可以在上下文中直接得到。在GRE閱讀文章時(shí)遇到的生詞,有相當(dāng)一部分的含義可以通過(guò)多種猜測(cè)單詞的方法得到,所以,在生詞的周圍或上下文尋找其解釋不失為有效途徑。
GRE機(jī)經(jīng)欄目推薦:
2016GRE全國(guó)成績(jī)查詢
2016年GRE考試時(shí)間表
2016年GRE考試真題及答案匯總

