2015年5月30日雅思考試的鐘聲即將敲響,為了讓廣大考生能更有針對性,更高效地復(fù)習(xí)備考,出國留學(xué)網(wǎng)【雅思備考】頻道為大家精心整理了一套2015年5月30日雅思閱讀預(yù)測題,歡迎參考。
2015年5月30日雅思閱讀預(yù)測部分內(nèi)容:
Passage 2
新舊情況:新題
題材:農(nóng)工業(yè)類
題目:新方法解決洪都拉斯農(nóng)業(yè)問題。
文章大意:
講的是Honduras的農(nóng)業(yè),前面一半講種植,過去人們采用刀耕火種的方式(slash-and-burn):就是先把一片樹林砍伐成平地,半年以后再在上面種植植物,這就是造成了土地肥力下降,所以人們就不得不再砍伐新的樹林來開辟耕地。后面講的是政府推廣了一種新的種植方法(L方法具體名字不記得),具體方法就是先在原耕地上種一種能快速生長的樹,而且優(yōu)點(diǎn)是不需要經(jīng)常照料(attention填空題答案),之后把樹的葉子(leaves填空題答案)看下來做肥料,一段時間之后在堆肥的地方挖洞(holes填空題答案)中莊家進(jìn)去。
Descriptive statistics involves tabulating, depicting, and describing collections of data. These data may be quantitative, such as measures of height, intelligence, or grade level - variables that are characterized by an underlying continuum - orthe data may represent qualitative variables, such as sex, college major, or personality type. Large masses of data must generally undergo a process of summarization or reduction before they are comprehensible. Descriptive statistics is a tool for describing or summarizing or reducing to comprehensible form the properties of an otherwise unwieldy mass or data. Inferential statistics is a formalized body of methods for solving another class of problems that present great difficulties for the unaided human mind. This general class of problems characteristically involves attempts to make predictions using a sample of observations. For example, a school superintendent wishes to determine the proportion of children in a large school system who come to school without breakfast, have been vaccinated for flu, or whatever. Having a little knowledge of statistics, the superintendent would know that it is unnecessary and inefficient to question each child; the proportion for the entire district could be estimated fairly accurately from a sample of as few as l00 children. Thus, the purpose of inferential statistics is to predict or estimate characteristics of a
(1). According to the first paragraph, counting and census-taking arc associated with
(A) inferential statistics
(B) descriptive statistics
(C) unknown variables
(D) qualitative changes
Passage 3
新舊情況:新
題材:文學(xué)類
題目:新西蘭少年文學(xué)家
題型:YES/NO/NOT GIVEN 判斷題(4道)
選擇題(6道)
Summary答題庫類填空題(4道)
文章大意:
第一段介紹了一下這個M女作家,最后一句提到在采訪中提及她的生活,她會不自在。
第二段介紹了她最開始寫作就是為了混口飯吃,她可以在汽車站寫作。也介紹了一下她的作品類型,她的作品會出現(xiàn)反面人物,雖然故事內(nèi)容驚險(xiǎn)刺激但是結(jié)尾通??梢灶A(yù)測且是絕大多數(shù)讀者滿意的結(jié)局。
第三段介紹了她的新書,這本書可以說是她的一貫創(chuàng)作風(fēng)格的代表作,新奇,有趣依舊。
第四段介紹了她的另一本書,這本書是再版,改編自風(fēng)靡老一代人的讀物。
第五段有介紹了一本書。
最后一段找了一個其他作家談了一下他對這個M女作家的看法,更正了大眾對她的一些誤解。
Glacier National park in Montana shares boundaries with Canada, an American Indian reservation, and a national forest. Along the North Fork of the Flathead River, the park also borders about 17,000 acres of private lands that are currently used for ranching, timber, and agriculture. This land is an important part of the habitat and migratory routes for several endangered species that frequent the park. These private lands are essentially the only ones available for development in the region.
(1)It can be inferred from the passage that a major interest of the officials of Glacier National Park is to
(A) limit land development around the park
(B) establish a new Park in Montana
(C) influence national legislation
(D) settle border disputes with Canada
本站會對2015年5月30日雅思聽力預(yù)測內(nèi)容進(jìn)行及時的更新,敬請關(guān)注!!!
2015年5月21日雅思閱讀真題解析:
Passage 1
題材:科技類
新舊情況:新題
題目:英國的酒精燃料
題型:填空 +判斷5
文章大意:
乙醇作為新燃料地提煉過程和與汽油的對比。
>>>點(diǎn)擊查看2015年5月21日雅思閱讀真題解析完整版

