2014中考英語閱讀理解考前沖刺(5月23日)

字號(hào):


    中考英語閱讀理解解題技巧:猜讀理解題干及選項(xiàng)包含的信息。注意題干的主語、疑問詞及重要的謂語,留意問句中的五個(gè)W(即who, what, when, where, why)和How等問題。然后有針對(duì)性地對(duì)文章進(jìn)行掃讀,對(duì)有關(guān)信息進(jìn)行快速定位,整合、甄別、分析、對(duì)比,篩選、提煉,形成概念,得出結(jié)論。更多有關(guān)2014中考英語的信息可登錄出國留學(xué)網(wǎng)英語頻道,歡迎收藏本站(CTRL+D即可收藏)!
    Conor Grennan was unwilling to be a volunteer(志愿者). The 29-year-old American was not sure if he had the skills or a strong feeling for it.
    However, he went to work at an orphanage(孤兒院) in Nepal. His first thought was to make people impressed.
    "I thought that if I volunteered just once. I could retell the story over and over," Grennan said in a Huffington Post article.
    However, his three-month stay it the orphanage turned into in unusual experience. It was 2004 and Grennan had given up his job to begin a year-long around-the-world trip, His first three months were spent in Nepal.
    When he arrived in the village, he knew nothing about the children or the local culture. When he opened the gate of the Little Princes Children's Home, he was faced by the excited children.
    The young American ended up caring for 18 children. He later discovered that they were trafficked(被拐賣的)children. So he walked through the mountains with great difficulty to find the kids' families, "I started walking with photos of the kids." he told the Reuters reporter. "I would show up in villages and show photographs around. I went with 24 photos, and I found 24 families."
    At the same time, he put his heart into Nepalese culture.
    Grennan said, “Volunteering is the single best way to see how the rest of the world lives.”
    He also encouraged others to do what he had done. He believes that volunteering needs only making decisions to show up.
    Grennan's fight against child-trafficking has changed him. His book, Little Prince, came out last week.
    52. At first, Grennan simply wanted to _______by volunteering in Nepal.
    A. write travel stories B. learn the skills
    C. help the kids there D. impress people
    53. When Grennan came to the Little Princes Children’s Home. _______.
    A. 18 children were ill in bed B. the children there felt excited
    C. he decided to give up his job D. he’d lived in Nepal for a year
    54. From the passage we can learn that Grennan _______.
    A. found the kids’ families easily B. was good at taking pictures
    C. wrote the book Little Princes D. asked others to go to Nepal
    55. Which is the best title for the passage?
    A. Volunteer changes a lot B. Volunteer is with the kids
    C. Volunteer becomes a writer D. Volunteer travels in Nepal
    【主旨大意】本文講述了美國年輕人康納如何從不愿意參加志愿者活動(dòng),到熱衷于與拐賣兒童作斗爭不平凡的經(jīng)歷。
    52.D 細(xì)節(jié)理解題。由文中的第二段中“His first thought was to make people impressed.”可知,起初他想給那里的人們留下好印象。
    53.B 細(xì)節(jié)理解題。由文中的第五段第二句“When he opened the gate of the Little Princes Children's Home, he was faced by the excited children.”可知,當(dāng)孤兒院的孩子看到他的到來,感到非常興奮。 54.C細(xì)節(jié)理解題。由文中的最后一段第最后一句“His book, Little Prince, came out last week.”可知,《小王子》這本書是康納寫的。 55.A主旨大意題??v觀全文,都在圍繞康納參加志愿者活動(dòng)后,發(fā)生了很大的變化這個(gè)話題展開的。 (A)
     
    
    51. We can see this ad _________.
    A. at a cafe B. at a library C. at school D. at home
    52. We can go for lunch at _________on Monday.
    A. 10:30 B. 11:45 C. 12:30 D. 14:30
    53. Mrs. Zhou will spend _________ if she goes for dinner on Friday.
    A. $ 6 B. $ 7 C. $ 11 D. $ 12
    54. Mr. Brown and his 8-year-old son had to pay _________ for dinner last Sunday.
    A. $ 7 B. $ 11 C. $ 12 D. $ 17
    55. You can _________ according to the ad.
    A. take away the food in one box for $ 8 B. enjoy all you can eat and barbecue
    C. get a free bottle of wine with your friend D. call the Chinese Cafe at 9651 4655
    【主旨大意】這是一家中國餐館做的廣告,包括營業(yè)時(shí)間、價(jià)格、菜肴種類以及優(yōu)惠條件。
    51. A 從廣告標(biāo)題Chinese Cafe看出答案。
    52. C 從廣告左邊第一條說明,可看出星期一午餐營業(yè)時(shí)間是12:00—14:00。
    53. D 從廣告左邊第三條說明,可得出星期六正餐價(jià)格是$12。
    54. D從廣告左邊第五條說明,可得出星期日正餐價(jià)格成人是$11,十歲以下是$6。
    55. B 排除法答題。A項(xiàng)take away the food in one box for$8是錯(cuò)誤的,應(yīng)是$5; C
    項(xiàng)get a free bottle of wine with your friend也是錯(cuò)誤的,應(yīng)是free bottle of wine for each table of four; D項(xiàng)call the Chinese Cafe at 9651 4655也是錯(cuò)誤的,應(yīng)是4655 9651。
    
2014中考各科目復(fù)習(xí)資料匯總
語文:閱讀 詩歌 名句 綜合 作文:素材 范文 技巧 中考范文 數(shù)學(xué):填空 壓軸 模擬 解題
英語:單選 閱讀 易錯(cuò) 綜合 作文:句型 模板 技巧 熱點(diǎn)話題 政治:選擇 問答 辨析 提綱
物理:易錯(cuò) 選擇 重點(diǎn) 公式 化學(xué):認(rèn)識(shí) 解讀 演練 熱點(diǎn)難點(diǎn) 歷史:問答 考點(diǎn) 材料 基礎(chǔ)
生物:選擇 提綱 考點(diǎn) 資料
    
地理:基礎(chǔ) 提綱 問答 熱點(diǎn)材料 2006--2012滿分作文匯總

     
    

    
2013年部分省市中考試題匯總
2013山東中考政治試題匯總 2013四川中考政治試題匯總 2013山東中考物理試題匯總
2013四川中考?xì)v史試題匯總 2013四川中考化學(xué)試題匯總 2013山東中考生物試題匯總
2013四川中考生物試題匯總 2013山東中考地理試題匯總 2013江蘇中考地理試題匯總
2013江蘇中考?xì)v史試題匯總
    
2013四川中考物理試題匯總 2013湖北中考政治試題匯總

    出國留學(xué)網(wǎng)中考頻道為您搜集整理
    

    
中考政策 中考狀元 中考飲食 中考備考輔導(dǎo) 中考復(fù)習(xí)資料