出國留學網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
We bet that on cold wintry days, many of you love to stay in your warm home and, every now and then,come out into the kitchen for a snack. Unfortunately, plenty of creepy-crawly critters (爬行生物) like to do the same thing!
Winter is the time when bugs (蟲子) invade your house without an invitation. The season can be tough for such creatures. In winter the air is cold, the ground is hard and many trees have no leaves. So bugs do what they have to do to survive.
Monarch butterflies head south to warmer climates. Ants crowd in deep underground colonies and eat food they have been storing all year. Many insects go into a deep sleep called diapauses. There? re different kinds of diapauses, but all are similar to hibernation, a time when bigger animals become inactive in the cold. Insects go into an inactive period, too, but it often isn? t when the temperature drops.
They rely on more dependable signals in the environment. For example, many insects can tell how much sunlight there? s each day. They use that to tell themselves when to shut down. Bugs are cold-blooded, meaning that their inside temperature is the same as the outside. They can? t move much when it gets below 40 degrees Fahrenheit. So they search for any warm place.
They? re looking for protection. These guys have been doing this for 300 million years, so they don? t really know they? re coming into your house. The home is a recent event in terms of their evolutionary behavior. They enter through tiny cracks or come in unnoticed on your clothes or shoes. Remember that they may be invading your homes for warmth and food, but they don?t care about humans.
[語篇解讀] 本文主要介紹的是:為什么蟲子在冬天會入侵人類住所。
1. What is the purpose of the first paragraph?
A. To point out that humans like to stay at home in winter.
B. To mean that humans and bugs have the same living habits.
C. To mean that bugs will invade humans? houses for their winter.
D. To put forward the idea that bugs are not welcome in winter.
[解析] 推理判斷題。根據(jù)文章第一段可知,蟲子和人類一樣,也會喜歡待在溫暖的屋里,再結合文章的后面幾段可知,本段暗示蟲子在冬天會入侵人類住所。
[答案] C
2.According to the text, what is diapauses?
A. It is the same as the animals? hibernation.
B. It often appears in warm areas all the year.
C. It is done to keep bugs active in winter.
D. It is a deep sleep similar to hibernation.
[解析] 細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段可知答案為D。 [答案] D
3.What often decides bugs? diapauses?
A. The lower local temperature.
B. The amount of sunlight.
C. Kinds of environmental signals.
D. The insects? inside temperature.
[解析] 細節(jié)理解題。根據(jù)文章第四段的“They rely on more dependable signals in the environment”可知,蟲子的“diapauses”是由多種環(huán)境可依賴性因素決定的,不一定全靠溫度或者光照。
[答案] C
4.According to the text, bugs invade humans? homes to________.
A. attack humans
B. look for enough food
C. seek for protection
D. show their evolutionary results
[解析] 細節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一段可知,蟲子進屋是為了尋求保護,把自己置身于安全形勢之下,而不僅僅是為了尋求食物。
[答案] C
5.What would be the best title for the text?
A. Bugs? life on cold wintry days
B. Why do bugs invade your home in winter?
C. Good relations between humans and bugs
D. What does diapauses mean?
[解析] 標題概括題。整篇文章主要告訴讀者的是:在冬天里,為什么蟲子會入侵人類的住所。
[答案] B
[長難句解讀] (1)There?re different kinds of diapauses,but all are similar to hibernation,a time when bigger animals become inactive in the cold.
此句是but連接的并列復合句,but后的部分中a time是hibernation的同位語,而且后面接了when引導的定語從句。
(2)Bugs are cold-blooded,meaning that their inside temperature is the same as the outside.
句中的meaning相當于which means;meaning后接that引導的賓語從句,在此賓語從句中含有the same as結構。
2013高考英語試題分類小結篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
2013高考英語試題分類小結篇:代詞
2013高考英語試題分類小結篇:名詞與主謂一致
2013高考英語試題分類小結篇:冠詞
2013高考英語試題分類小結篇:狀語從句與并列句
2013高考英語試題分類小結篇:倒裝 強調(diào)與省略
2013高考英語試題分類小結篇:形容詞與副詞
2013高考英語試題分類小結篇:交際用語
2013高考英語試題分類小結篇:名詞性從句
2013高考英語試題分類小結篇:狀語從句
2013高考英語試題分類小結篇:介詞
2013高考英語試題分類小結篇:非謂語動詞
2013高考英語試題分類小結篇:動詞與動詞短語
2013高考英語試題分類小結篇:定語從句
2013高考英語試題分類小結篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
相關鏈接:
2013浙江英語試題及答案解析
2013江蘇英語試題及答案解析
2013西藏英語試題及答案解析
2013遼寧英語試題及答案解析
2013新疆英語試題及答案解析
2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
2013青海英語試題及答案解析
| 河南高考語文試題 | 河南高考數(shù)學試題 | 河南高考英語試題 | 河南高考理綜試題 | 河南高考文綜試題 |
| 河南高考語文答案 | 河南高考數(shù)學答案 | 河南高考英語答案 | 河南高考理綜答案 | 河南高考文綜答案 |

