出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
Benjamin Stassen took his own life in 2010. His parents thought their twenty-one year old son was happy. Since his suicide, they have attempted to learn why he killed himself.
Alice and Jay Stassen thought Benjamin’s Facebook account might hold clues to his suicide. But the account does not belong to them, nor did it belong to their son. Facebook owns everything in his account. That is what the company says in its user agreement.
Jay Stassen says he found it difficult even to communicate with Facebook.
A court ordered the company to let the Stassens see their son’s account. However , Facebook has yet to obey the order.
Lawyer John Boucher stays informed about digital rights and the law. But he admits that he and his wife have signed many user agreements without reading them. He says he would not know how to get information from his wife’s accounts if she dies.
JOHN BOUCHER: “I have no clue. So there is a dual problem here. One is people don’t think about it. And two, even if they did, they might find they are legally barred from doing it. I personally think what’s going to happen over time is there are going to be model laws drafted to deal with all these circumstances. But they’re going to take years to be accepted by the states, you know. There’s going to be a gray area for the foreseeable future.”
Some businesses now are offering people a way to control what happens to their online information after they die. One way to do this is to place your online accounts and passwords in a digital storage area. You give the owners of the area orders about which information to destroy and which to give others when you die.
Mark Plattner recently used a program called Sitesucker to download his friend’s blog. He then uploaded a copy of the blog to a new web site under his control. Mark Plattner says we should all plan our own digital legacy. He says “don’t be passive - get to work on your online after life now.”
67.In Para I, the author mentions Benjamin’s death to ____.
A. make readers curious about the reason of Benjamin’s death
B. appeal people to pay attention to their children’s mental health
C. show the importance of having access to users’ digital accounts
D. arouse the interest of people in the topic of this passage
68.According to the passage, we may safely say ____.
A. Facebook has not put the court’s judgment into use
B. Facebook possesses users’ digital accounts illegally
C. John was tricked in signing the user agreements
D. the only clue to Benjamin’s death is users’ accounts
69.As for the solution to this problem, what attitude does John take?
A. pessimistic B. optimistic C. ambiguous D. indifferent
70.Faced with this situation, what can users do?
A. Users have no choice but to be subject to Facebook.
B. Users can turn to the court to defend their legal rights.
C. Users can copy and store their online accounts and passwords.
D. Users can do nothing but refuse to use Facebook.
【文章大意】
本文主要講述人死后其生前的網(wǎng)絡(luò)賬戶和密碼該如何處理的問題,其是否應(yīng)該向死者的家屬透露的問題,以John夫婦的具體遭遇為切入點,表達人們了對于這個問題的關(guān)注程度,也展望了未來,人們期待法律得到修改,以便使此類網(wǎng)絡(luò)隱私問題可以在適當(dāng)?shù)臅r候得到人性化的解決。同時也提供了合理化的應(yīng)對辦法。
67.D 猜測段落寫作意圖 文章講述人去世后,其生前在網(wǎng)上注冊的賬戶,密碼等個人信息在某些情形下能否請求相關(guān)網(wǎng)站告知當(dāng)事人家屬的問題。文章以“Benjamin”自殺后,其父母請求Facebook網(wǎng)站提供兒子賬號以求解開兒子自殺之謎而遭拒的具體事例作為開頭,目的明顯在于喚起讀者對此話題的興趣。
68.A 判斷信息正誤(細節(jié)題)文章第一段第六句“Facebook owns everything in his account ”銀行拒絕透露Benjamin生前的賬戶信息,Jay 夫婦將Facebook 考上法庭,第二段講到“Facebook has yet to obey the order.”可知,F(xiàn)acebook 尚未遵守法庭的判決。
69.A 猜測人物態(tài)度 第三段第4,5,6句提到John認為在將來即使有關(guān)網(wǎng)絡(luò)隱私的法律得到修改,國家也很難接受它,他覺得可以預(yù)見的未來是一片灰色?!癐 personally think what’s going to happen over time is there are going to be model laws drafted to deal with all these circumstances. But they’re going to take years to be accepted by the states, you know. There’s going to be a gray area for the foreseeable future.” 由此看出John認為前途很渺茫,所以他是 pessimistic (悲觀的)
70.C 理解文章相關(guān)內(nèi)容,并運用于實際,第四段第2句 “One way to do this is to place your online accounts and passwords in a digital storage area.” 及第五段第1,2,3句 “Mark Plattner recently used a program called Sitesucker to download his friend’s blog. He then uploaded a copy of the blog to a new web site under his control. Mark Plattner says we should all plan our own digital legacy.”可以看出,針對John 的案例,作者向讀者提的建議是:人們可以將自己的網(wǎng)絡(luò)賬號復(fù)印并保存下來,以備不時之需。
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強調(diào)與省略
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
相關(guān)鏈接:
2013浙江英語試題及答案解析
2013江蘇英語試題及答案解析
2013西藏英語試題及答案解析
2013遼寧英語試題及答案解析
2013新疆英語試題及答案解析
2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
2013青海英語試題及答案解析
| 內(nèi)蒙古高考語文試題 | 內(nèi)蒙古高考數(shù)學(xué)試題 | 內(nèi)蒙古高考英語試題 | 內(nèi)蒙古高考理綜試題 | 內(nèi)蒙古高考文綜試題 |
| 內(nèi)蒙古高考語文答案 | 內(nèi)蒙古高考數(shù)學(xué)答案 | 內(nèi)蒙古高考英語答案 | 內(nèi)蒙古高考理綜答案 | 內(nèi)蒙古高考文綜答案 |

