2014山西臨汾高考英語閱讀理解訓(xùn)練

字號:


    出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
    Nanotechnology is a fashionable word these days. The name “nano”(納米) comes from the size of molecules, which are measured in nanometers—or one billionth of a metre. Through operating the atoms and molecules, scientists can change the nature of common materials and even create new materials that have new properties.
    But scientists are concerned about its possible risks to our daily lives.
    Clothing merchants claim their nano—cloth keeps our bodies warmer in winter, saving us from needing thick coats. Vitamin companies boast their nano—pills are easier to absorb. Home decoration companies suggest you use their nano—paint, which has no smell, is waterproof, and free from poisonous substances.
    Nanomaterials are making our lives better, its creators say. The US National Science Foundation predicts nanotechnology research will grow into a US $-trillion industry over the next 10 years.
    But relatively little is known about the potential health and environmental effects of the tiny particles. Just atoms wide, they are small enough to penetrate cells easily in lungs, brains and other organs. US best—seller “Prey”, written by Michael Crichton, paints a doomsday in which a group of tiny nanomachines escapes the lab and threatens to take control of humanity.
    Studies have shown that some nanoparticles can be poisonous to animal cells. There are fears that exposure can cause breathing problems, since nanoparticles could be taken in through the nose, causing unknown problems to brain cells. Scientist also fear that nanoparticles placed on the skin could damage DNA. “No one knows, and that’s the problem,” said Pat Mooney, director of the ETC Group. “People are rubbing them on the skin as sunscreens and as cosmetics.”
    Mooney’s group is calling for products such as sunscreen, that are directly absorbed into the body to be taken off the shelf until they’re proved safe.
    What do you think is nanotechnology is?
    A. It is a fashionable technology that operates the atoms and molecules.
    B. It is a fashionable technology that can be used to create DNA.
    C. It is a fashionable technology that is created by a scientist named Nano.
    D. It is a fashionable technology that combines chemistry with physics.
    What benefits can nanotechnology bring to us except ____.
    A. It can allow us to be free from thick coats by wearing clothes made of nano-cloth.
    B. It can allow us to create more new materials to meet the need of our modern society.
    C. It can help us to take control of the doomsday.
    D. It can help us to decorate our homes more environmently friendly.
    Studies have made it clear that ______.
    A. exposure to nanoparticles can damage DNA.
    B. rubbing nano cosmetics on the skin can help control skin diseases.
    C. all nanoparticles can’t be poisonous to animal cells.
    D. the nanoparticles have bad effects on health and environment.
    What the underlined part “be taken off the shelf” in the last paragraph mean?
    A. Mooney’s group recommends that consumers to buy nano products such as sunscreen on the
    shelf.
    B. Mooney’s group suggests that nano products such as sunscreen win a great success on the shelf.
    C. Mooney’s group suggests nano products such as sunscreen be sold on shelf instead of on the street.
    D. Mooney’s group suggests nano products such as sunscreen be proved safe before they are sold.
    【文章大意】納米科技開始走進人們的生活,各路商家紛紛大打納米牌。納米科技在帶給人們方便的同時,也存在未知的風險。因此有研究人員建議未確定具體的安全性之前不要使用。
    1.A 細節(jié)理解題。由第一段Through operating the atoms and molecules, scientists can change the nature of common materials and even create new materials that have new properties.
    可知納米科技就是科學(xué)家可以通過物理方式,改編原子或分子的屬性,或創(chuàng)造新物質(zhì)的一種技術(shù)。
    2.C 細節(jié)理解題。根據(jù)第三自然段可知,A,B,D都是文章講到的好處,而根據(jù)第五段US best—seller “Prey”, written by Michael Crichton, paints a doomsday in which a group of tiny nanomachines escapes the lab and threatens to take control of humanity.可知美國暢銷書中提到的世界末日時納米粒子逃出實驗室控制了人類,與C不符,所以C正確。
    3.C 細節(jié)理解題。根據(jù)第六段第一句Studies have shown that some nanoparticles can be poisonous to animal cells. 可知并非所有的納米微粒都對身體細胞有危害。C答案中all...not表示部分否定。
    4.D 猜測詞義題。由第六段No one knows, and that’s the problem,” said Pat Mooney, director of the ETC Group. “People are rubbing them on the skin as sunscreens and as cosmetics.可知Mooney指出人們還在往身上擦納米化妝品,沒有人知道那有危險。所以D對。
    ?
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強調(diào)與省略
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
    

     相關(guān)鏈接:
      2013浙江英語試題及答案解析
      2013江蘇英語試題及答案解析
      2013西藏英語試題及答案解析
      2013遼寧英語試題及答案解析
      2013新疆英語試題及答案解析
      
    2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
      2013青海英語試題及答案解析
    

    
山西高考語文試題 山西高考數(shù)學(xué)試題 山西高考英語試題 山西高考理綜試題 山西高考文綜試題
山西高考語文答案 山西高考數(shù)學(xué)答案 山西高考英語答案 山西高考理綜答案 山西高考文綜答案