出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
A
Banks view online banking as a powerful “value-added” tool to attract and keep new customers while helping to eliminate costly paper handling or teller(出納員)interactions in an increasingly competitive banking environment.
Today, most large national banks, many local banks and credit union ?s offer some form of online banking, variously known as PC banking, home banking, electronic banking or Internet banking. Online banks are sometimes referred to as “brick-to-click” banks, both to tell them from “brick-to-mortar” banks that haven’t yet offered online banking, as well as from “virtual”(虛擬)banks that have no physical branches or tellers whatsoever.
The challenge for the banking industry has been to design this new service channel in such a way that its customers will readily learn to use and trust it. Most of the large banks can now offer fully safe , fully functional(功能的)online banking for free or for a small cost. As more banks succeed online and more customers use their sites, fully functional online banking will likely become as commonplace as automated teller machines (ATM).
Online banking has a lot of advantages. Unlike your corner bank, online banking sites never close; they’re at hand 24 hours a day, seven days a week and they’re a mouse click away. If you’re out of state or even out of the country when a money problem appears, you can log on instantly to your online bank and take care of business. Online bank sites generally carry out and confirm (確認(rèn))deals at or quicker than ATM processing speeds. Many online banking sites now offer fashionable tools to help you manage all of your valuable items more effectively.
1. The word “eliminate” in the first paragraph probably means “ ”.
A. keep
B. remove
C. reduce
D. improve
答案解析:答案為B。本題為詞義推斷題。結(jié)合該詞在第一段的前后文,銀行認(rèn)為網(wǎng)上銀行是一種強(qiáng)大的增值工具, 可以用它來吸引和維護(hù)新的客戶,同時也可以幫助 “to eliminate costly paper handling or ?”,此處costly意為 “昂貴的,代價高的”, 由此可知,eliminate 意為 “去除” 。故選B。
2. What is the challenge for the banking industry according to the text?
A. To make online banking attractive. B. To open new services all over the
world.
C. To offer online banking for free.
D. To take care of
business 24 hours a day.
答案解析:答案為A。本題為段落主旨題。第三段的首句為本段的中心句,提到了“The challenge for the banking industry?that its customers will readily learn to use and trust it.” 即銀行業(yè)面對的挑戰(zhàn)是讓客戶學(xué)習(xí)使用和信任這種新的服務(wù),第三段后面的內(nèi)容都是對中心句進(jìn)行解釋和說明。故答案為A,讓網(wǎng)上銀行變得具有吸引力。解答此題同樣要注意同義句的轉(zhuǎn)換。
3. From the text we can conclude that .
A. “brick-to-click” banks are in fact another kind of physical banks B. the function of a “brick-to-click” bank is as common as that of an ATM C. a “brick-to-mortar” bank is no better than a virtual one D. customers can deal with their banking by a mouse click
答案解析:答案為D。本題為細(xì)節(jié)理解題。從第二段 “Online banks are sometimes
referred to as “brick-to-click” banks, both to tell them from “brick-to-mortar” banks that haven’t yet offered online banking, as well as from “virtual”(虛擬)banks that have no physical branches or tellers whatsoever.”可知,網(wǎng)上銀行有時候被稱作是“brick-to-click” 銀行,不同于沒有網(wǎng)上銀行業(yè)務(wù)的 “brick-to-mortar” 銀行; 網(wǎng)上銀行也是虛擬銀行,沒有實體的分行,故A不對;C選項中no better than 意為 “和 ... 一樣不好”, 與文意不符。在第三段最后一句話 “? fully functional online banking will likely become as commonplace as automated teller machines (ATM).”中,注意 “will likely” , 故B選項不對。
通過分析知,網(wǎng)上銀行被稱作是 “brick-to-click” 銀行, 可知D選項的意思 “顧客憑借鼠標(biāo)就可以進(jìn)行網(wǎng)上銀行操作”與文意符合。故答案為D。 4. What would be the best title for this text?
A. Banking of Various Forms
B. Improvement of Banking Industry
C. Development of Online Banking D. Functions of the “Brick-to-Click”
Bank
答案解析:答案為C。本題考查文章的標(biāo)題。本文都是在圍繞網(wǎng)上銀行展開,故答案為C。
B
Awareness Weeks (認(rèn)知宣傳周)have become a regular part of Britain’s cultural landscape over the past few years . They started back in 1957, when one charity (慈善機(jī)構(gòu)), Christian Aid, decided to make all its money-raising efforts on one time of year. It was thought that by doing this they would get more publicity for their cause.
They were right, and soon other charities and campaign (活動)groups followed them. These days , most donations(捐款)to charity are not collected on the streets.
So instead of just asking for money, charities prefer to spend their time “raising awareness” —spreading knowledge of the work they do or the cause they support . They also compete with businesses and trade groups who use awareness weeks as marketing campaigns for their products.
There are now 500 awareness weeks held every year in the UK. No week goes by without one group or another trying to make the British public aware of something, with most held in May or October.
The danger with all these awareness weeks is that people start to become cynical(不信任). Take National Smile Week; it seems like a great idea. Let’s all make each other’s life a little bit happier with a friendly smile. But really it’s just a group of dentists and cosmetics companies trying to sell us toothpaste. It’s enough to make you want to start National Forget About It Week.
“People feel that many awareness campaigns are just marketing exercises,” says Ms Ormiston , who edits the Awareness Campaign Register, a news letter which encourages people who run Awareness Weeks to become more aware of each other . “But 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”
“There’s still no official group for awareness campaigns,” says Ms Ormiston. “People can do what they like, whatever the size of their budgets(經(jīng)費)or their public relations machines allows .”
This situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns. This could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation(模仿) charity campaigns.
But there is another way. Maybe it’s time for National Weak Awareness Week, especially for people whose awareness of Awareness Weeks is weak.
1. What’s the main purpose of awareness weeks run by charities in Britain?
A. To raise money for charities.
B. To spread knowledge of charities.
C. To take up marketing campaigns. D. To advertise their goods for sale.
答案解析:答案為A。本題為細(xì)節(jié)題。從第一段第二句話 “?decided to make all its money-raising efforts on one time of year.”可知,答案為A。 2. Why do people start to become cynical about awareness weeks?
A. Too many awareness weeks make people feel bored.
B. People feel many awareness weeks are just for marketing exercises. C. People have a weak awareness of awareness weeks.
D. Awareness weeks are held too often and too much money is raised.
答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)題。第四段中提到了人們開始對認(rèn)知宣傳周不滿意,第五段中首句 “People feel that many awareness campaigns are just marketing exercises?”可知,答案為B。
3. What does Ms Ormiston think about awareness weeks?
A. Most of the awareness weeks should not be for making money.
B. Official groups should take the place of charities in awareness campaigns. C. People can do what they like in awareness weeks.
D. People can get larger budgets through awareness campaigns.
答案解析:答案為A。本題為細(xì)節(jié)題。從第五段的最后一句話 ““But 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”可知,答案為A。在第六段中Ms Ormiston提到認(rèn)知宣傳活動沒有正式的群體(no official group for awareness campaigns),因而人們可以做他們想做的,不考慮到活動經(jīng)費或者公共關(guān)系機(jī)器所允許的范圍。故B,C,D都與文意不符。
4. Which of the following is the right measure to be taken to solve the problems
in awareness campaigns?
A. Laws should stop awareness weeks run by real charities.
B. There should be large public relations departments in awareness campaigns. C. Business and awareness campaigns should not be held at the same place. D. Marketing campaigns should not be in the name of charity ones.
答案解析:答案為D。本題為推理題。從倒數(shù)第二段首句 “This situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns.”可知,要解決前面提到的問題就要制定法律來阻止真正的慈善活動被市場營銷活動所過度遮蔽,言外之意就是市場營銷活動不應(yīng)在慈善活動的名義下進(jìn)行。故答案為D。A選項與文意不符;B選項未提及。倒數(shù)第二段的第二句話 “This could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation charity campaigns.”可知,文中提到了 “different times”,而非C 選項的 “not be held at the same place”, 故C選項不正確。
5. What’s the writer’s view on Awareness Weeks?
A. National Forget About It Week should be held to stop awareness weeks. B. National Smile Week is a great idea to improve people’s life.
C. National Weak Awareness Week can help people better understand awareness
weeks.
D. Awareness Weeks should be stopped because of marketing campaigns.
答案解析:答案為C。本題考查作者的觀點態(tài)度。最后一段中,作者提到 “Maybe it’s time for National Weak Awareness Week, especially for people whose awareness of Awareness Weeks is weak.”,由此可知,作者認(rèn)為對那些認(rèn)知宣傳周意識薄弱的人要進(jìn)行宣傳,言外之意就是National Weak Awareness Week可以幫助人們更好的理解認(rèn)知宣傳周。故答案為C。 A,B, D 都與文意不符。
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強(qiáng)調(diào)與省略
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
相關(guān)鏈接:
2013浙江英語試題及答案解析
2013江蘇英語試題及答案解析
2013西藏英語試題及答案解析
2013遼寧英語試題及答案解析
2013新疆英語試題及答案解析
2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
2013青海英語試題及答案解析
| 高考語文復(fù)習(xí)資料 | 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 | 高考英語復(fù)習(xí)資料 | 高考文綜復(fù)習(xí)資料 | 高考理綜復(fù)習(xí)資料 |
| 高考語文模擬試題 | 高考數(shù)學(xué)模擬試題 | 高考英語模擬試題 | 高考文綜模擬試題 | 高考理綜模擬試題 |
| 高中學(xué)習(xí)方法 | 高考復(fù)習(xí)方法 | 高考狀元學(xué)習(xí)方法 | 高考飲食攻略 | 高考勵志名言 |

