2014佳木斯高考英語閱讀理解專練

字號:


    出國留學網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
    A
    Belton and Canfield are two seashore towns, not far apart. Both towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday- makers and other tourists(觀光者).
    Last August there was a fire at the Sea breeze Hotel in Belton. The next day, this news appeared on page two of the town’s newspaper, The Belton Post:
    FIRE AT SEABREEZE
    Late last night firemen hurried to the Sea breeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroom. The hotel manager said that a cigarette started the fire. We say again to all our visitors: “Please don’t smoke cigarettes in bed.” This was Belton’s first hotel fire for five years.
    The Canfield Times gave the news in these words on page one. ANOTHER BELDON HOTEL CATCHES FIRE
    Last night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel. An angry holiday-maker said, “An electric lamp probably started the fire. The bedroom lamps are very old at some of these hotels. When I put my bedside light on, I heard a funny noise from the lamp.” We are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in Canfield.
    What are the facts, then? It is never easy to find out the exact truth about an accident. There was a fire at the Sea breeze Hotel last August: that is one fact. Do we know anything else? Yes—we know that firemen went to the hotel.
    Now what do you think of the rest of the “news”?
    1. Which of the following best gives the main idea of this text?
    A. Belton and Canfield are both good places for tourists in summer. B. A fire broke out one night in Sea breeze Hotel last summer. C. It was not easy to find out exact truth from newspapers. D. Two newspapers gave reports on the same matter.
    答案解析:答案為C。本題為主旨大意題。文章前面的內(nèi)容陳述了兩則不同的新聞報道,后面的內(nèi)容對新聞報道進行總結(jié),由倒數(shù)第二段第二句話 “It is never easy to find out the exact truth about an accident.” 可知,答案為C。
    2. Which of the following are probably facts?
    a. The fire broke out in a bedroom at the hotel. b. A cigarette started the fire. c. An old lamp started the fire. d. The fire broke out at night.
    e. There has never been a fire in Canfield. A. b and c B. a and d C. c and e D. a and c 答案解析:答案為B。本題為細節(jié)題。由第一則報道的第一句話 “Late last
    night firemen hurried to the Sea breeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroom.” 和第二則報道的第一句話 “Last night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel.”可知,火災都發(fā)生在晚上和房間里,故答案為B。
    3. The Canfield Times used the headline (標題) like this in order to make its readers think _______.
    A. hotels in Belton often catch fire
    B. hotels in Belton don’t often catch fire
    C. this was the second fire at the Sea breeze Hotel
    D. Belton was a good place except that hotels there are not quite safe 答案解析:答案為A。本題為細節(jié)推理題。Canfield Times報紙報道的新聞標題使用 “another” 意在告訴讀者Belton的旅館經(jīng)常發(fā)生火災,這樣可以使得自己城市的旅游業(yè)更具有競爭力。故答案為A。
    4. The Canfield newspaper gave a report just the opposite to the Belton Post by saying that _______.
    A. the bedroom lamps were very old at the Sea breeze Hotel
    B. the bedroom lights made funny noise when the fire took place
    C. the firemen failed to save clothing, bedclothes and other things D. such accidents never happened in Canfield for the past 5 years 答案解析:答案為C。本題為細節(jié)題。 Canfield報紙報道的第一句話 “Last night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel.” 一語中的,把最重要的信息首先傳遞給受眾,“消防員到達太晚未能挽救房間里的衣服,床單被褥和一些家具”, C選項的意思與此吻合,故答案為C。干擾項A選項是該則報道后面的內(nèi)容,不可選。
    B
    With only about 1,000 pandas left in the world, China is desperately trying to clone the animal and save these in a dangerous situation. That's a move similar to what a Texas A & M University researchers have been undertaking for the past five years in a project called "Noah's Ark".
    Noah's Ark is aimed at collecting eggs, embryos(胚胎), semen and DNA of these animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species should become extinct, Dr. Duane Kraemer, a professor in Texas A & M's College of Veterinary, Medicine, says there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.
    It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will probably become extinct in over 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years.
    This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to implant the embryo into a host animal.
    The entire procedure could take from three to five years to complete.
    "The nuclear transfer of one species to another is not easy, but the lack of available panda eggs could be a major problem," Kraemer believes. "They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy (having a baby). It takes a long time and it's difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are certainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort," adds Kraemer, who is one of the leaders of the Project at Texas A&M, the first-ever attempt at cloning a dog.
    "They are trying to do something that's never been done, and this is very similar to our work in Noah's Ark. We're both trying to save animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and there's a lot we can learn from what they are attempting to do. The cooperation between us is very much needed."
    1. The final aim of "Noah's Ark" project is to_______. . A. make efforts to clone the endangered pandas B. save endangered animals from dying out
    C. collect DNA of endangered animals to study D. transfer the nuclear of one animal to another
    答案解析:答案為B。本題為細節(jié)題。由第二段內(nèi)容可知,“諾亞方舟”項目的目的在于收集瀕臨滅絕的動物的卵子、胚胎、精子和DNA,并用液體氮將它們儲存起來。如果某些物種滅絕了,將會有足夠的基礎建設材料再造這些物種。最后一段第二句 “We're both trying to save animals that face extinction.”又一次提到了這個項目的目的,即拯救瀕臨滅絕的物種。故答案為B。 2. According to Professor Kraemer, ________.
    A. the long time lasting cloning research could be successful. B. the eggs transfers immediately result in having a baby.
    C. the lack of nuclear transfer could be a major problem to have new pandas.
    D. if species should die out, basic building blocks would heal them. 答案解析:答案為A。本題為推理題。由倒數(shù)第二段第一句話 “?but the lack of available panda eggs could be a major problem”可知,C選項錯誤。由該段第二句話 “They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy (having a baby).”可知,B選項錯誤。由該段第三句話 “It takes a long time and it's difficult, but this could be groundbreaking science if it works.”可知,這(細胞核移植)需要很長時間,而且難度很大,但是一旦成功,便會成為開創(chuàng)性的科學。言外之意就是長期的克隆研究技術(shù)或許能成功。故A選項正確。
    第二段提到 “If certain species should become extinct, ?there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.”,而 D選項 “如果物種滅絕,基礎建設材料將治愈他們”夸大了基礎建設材料的作用,與原文不符,故錯誤。
    3. The best title for the passage may be_________. A. China's Success in Pandas Cloning B. Helping Ways to Avoid Extinction
    C. Exploring the Possibility to Clone Pandas D. The Practice in Noah's Ark
    答案解析:答案為C。本文為新聞報導類文章,第一段點出了文章的中心,中國在努力克隆瀕臨滅絕的大熊貓,從第二段起具體介紹Duane Kraemer對中國科學家克隆大熊貓的做法的評價,并與美國科學家正在從事的“諾亞方舟” 項目做了對比。文章最后一段表達了他們對中國同行所做的工作的高度評價。故最佳標題為C “探索克隆大熊貓的可能性”。
    4. From the passage we know that_______.
    A. Kraemer and his team have succeeded in cloning a panda B. scientists try to implant a panda's egg into a rabbit
    C. Kraemer will work with Chinese scientists in clone researches D. about two thousand species are to die out in a century 答案解析:答案為D。本題為細節(jié)題。由第三段第一句話 “It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will probably become extinct in over 100 years.”可知,D選項正確。
    A選項明顯錯誤;由第四段第一句話 “This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit.”可知,B選項錯誤。由最后一段最后一句話 “The cooperation between us is very much needed.” 可知,Professor Kraemer是說有必要合作,而不是將會與中國科學家一起致力于克隆研究, C選項與此表達不符,故不選。
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強調(diào)與省略
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
    

     相關鏈接:
      
    2013浙江英語試題及答案解析
      2013江蘇英語試題及答案解析
      2013西藏英語試題及答案解析
      
    2013遼寧英語試題及答案解析
      2013新疆英語試題及答案解析
      2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
      2013青海英語試題及答案解析
    

    
高考語文復習資料 高考數(shù)學復習資料 高考英語復習資料 高考文綜復習資料 高考理綜復習資料
高考語文模擬試題 高考數(shù)學模擬試題 高考英語模擬試題 高考文綜模擬試題 高考理綜模擬試題
高中學習方法 高考復習方法 高考狀元學習方法 高考飲食攻略 高考勵志名言