2014伊春高考英語閱讀理解專練

字號:


    出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
    A
    Many people eventually get round to trading in their first car. But not Mike Harrison. He loves his 1931 black Bentley sports car so much that he’s still driving it – 54 years after be bought it.
    Mr Harrison was 20 when he paid £150 (about £3,000 now) for the car after passing his test in 1956. It had already done 85,000 miles and he has since driven it a further 100,000, yet the car still runs like clockwork.
    It is now one of only three left in the country and is worth £250,000. Despite its value, Mr Harrison, 74, says he would never sell the car “which has been my best friend and part of my family all my life”.
    Mr Harrison courted his wife Jenny in it during the early sixties and it was their family car when children Caroline, now 46, and Ben, 42, came along. Even when he took a job as an advertising executive which came with the company car of his choice, Mr Harrison kept the Bentley.
    He said: 'How many people still have their first car these days when everything is so disposable? But it is a real eye-catcher. It has something that modern cars just don't have - style and character. 'I still drive it most days, even though it only does about 15 miles to the gallon!' Petrol was just six shillings (30p) a gallon when Mr Harrison bought the Bentley, which had a top speed of 120mph.
    He has spent thousands of pounds on repairs over the years but has kept the bodywork in good condition himself, hand-painting the underneath and spraying the black panels of the bodywork.
    For decades the Bentley was a regular sight on the roads near Mr Harrison's home in Hampton Court, Surrey. He now uses it as a runaround after retiring to Whitney-on-Wye, Herefordshire.
    Mrs Harrison, 71, said: “It was a nuisance(累贅) keeping it in tip-top order with me helping out with the repairs by passing Mike the spanners the whole time. But I wouldn't have changed any of it --- I feel like a Queen every time I'm in it.”
    1. When Mike Harrison bought his black Bentley sports car, it was . A. a hand – made car B. a second – hand car C. one of only three left D. unique in style
    答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)推理題。由文章第二段第二句話 “It had already done 85,000 miles ?” 可知,Mike Harrison 買車的時候,車已經(jīng)跑了85,000 miles,可以推斷, Bentley sports car是二手車。故答案為B。 2. Mike Harrison would never sell the car mainly because .
    A. it has witnessed his life and his family B. it is very eye –
    catching
    C. it has save much oil D. it runs very fast 答案解析:答案為A。本題為推理題。由第三段 “Mr Harrison, 74, says he
    would never sell the car ‘which has been my best friend and part of my family all my life’ ”.和第四段的進一步解釋可知,這輛車一直陪伴著他和他的家庭,故答案為A。
    3. It can be concluded from the passage that the car . A. has cost more for repairs than it is worth B. has almost been retired
    C. has caused much trouble to Mrs. Harrison. D. is priceless to the family
    答案解析:答案為D。本題為文章主旨推理題。通讀全文可知,盡管Mike
    Harrison 的車現(xiàn)在已經(jīng)速度減慢,需要經(jīng)常修理,但是它見證了Mike Harrison和他的家庭生活,所以這輛車在他們的心中是無價的。故答案為D。 由第三段 “It is now one of only three left in the country and is worth £250,000.”和第六段 “He has spent thousands of pounds on repairs over the years ?”可知,車的修理費是幾千鎊,但是價值是250,000鎊,故A選項錯誤。 由最后一段最后一句話 “But I wouldn't have changed any of it --- I feel like a Queen every time I'm in it.”可知,這輛車還是在使用,并沒退休,故B選項錯誤。C選項未提及。 4. What’s the main purpose of this writing?
    A. To show that an old car is better than a new one. B. To share Mike Harrison’s story of his first car. C. To ask people to treasure old things.
    D. To describe the quality of a black Bentley.
    答案解析:答案為B。本題考查文章的寫作目的,結(jié)合前面的問題可知,全文
    都是在圍繞Mike Harrison和他的車展開,故答案為B。
    B
    America’s population was booming and spreading west in the early 1800’s. Westward expansion came mostly at the expense of the Indians who were often forced to move from their native lands.
    In the state of Georgia, the population increased 600 percent in the matter of 40 years. As a result, many of its native tribes(部落) were pushed out. The Cherokee Indians, of western Georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828. In 1830, however, president Andrew Jackson authorized (批準(zhǔn)) the Indian Removal Act. The Cherokees fought the law, and it was overturned by chief justice John Marshall two years later.
    Just three years later, however, in 1835, the Treaty of New Echota was signed. The "Treaty" was not authorized by the Cherokee Nation, but rather, a small group of Cherokee radicals led by John Ridge. Under the "Treaty", the Cherokee were to leave Georgia and the government would compensate them at a price determined to be about 5 percent of the value of the land. The majority of the Cherokee Nation would never had agreed to the "Treaty", but the U.S. government ratified it anyway. John Ridge was thus seen as a traitor by the Cherokees - and would later pay with
    his life. The Georgia government then staged a "land lottery" in which Cherokee land was divided into 160 equal portions. They were sold to anyone who had $4.00 and who had won a chance to own land. In 1838, General Winfield Scott and 7,000 troops invaded Cherokee land. Men, women, and children were forced to walk westward from Georgia nearly 1,000 miles with minimal facilities and food, to reservations set up for them in Oklahoma. Cherokee chief John Ross, eventually was able to convince Winfield Scott that his people should lead the tribe west. Scott agreed and Ross divided the people into smaller groups so they could forage for food on their own. Although Ross may have save countless lives, nearly 4,000 Indians died walking this Trail of Tears. 1. Which of the following happened first?
    A. Cherokees’ walk to Oklahoma. B. The Indian Removal Act. C. The Treaty of New Echota. D. The Georgia “Land Lottery”. 答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)題。由文章第二段倒數(shù)第二句話 “In 1830,
    however, president Andrew Jackson authorized the Indian Removal Act.”可知,B選項發(fā)生在1830年;由第三段第一句話 “Just three years later, however, in 1835, the Treaty of New Echota was signed.”可知,C選項發(fā)生在1835年;由第三段倒數(shù)第二句話 “The Georgia government then staged a ‘land lottery’ in which Cherokee land was divided into 160 equal portions.”可知,D選項發(fā)生在Treaty of New Echota后; 由最后一段前兩句話 “ In 1838, General Winfield Scott and 7,000 troops invaded Cherokee land. ?set up for them in Oklahoma.”可知,A選項發(fā)生在最后。故答案為B。
    2. The underlined part “ratified it” (in Para. 3) can be replaced by
    “ ”.
    A. made it official B. signed it secretly C. removed it D. ignored it
    答案解析:答案為A。本題為語義推斷題。結(jié)合該短語出現(xiàn)的句子 “The
    majority of the Cherokee Nation would never had agreed to the ‘Treaty’, but the U.S. government ratified it anyway.”, “ratified it” 出現(xiàn)在 “but” 后面,可見該短語和前面的never had agreed to the “Treaty" 意思相反,故答案為A,使條約正式化。
    3. Why was John Ridge viewed as a traitor by the Cherokees?
    A. Because he sold his land to the U.S.Government at a low price. B. Because he represented the U.S. Govermment.
    C. Because he signed an unfair treaty for the Cherokees. D. Because he carried out a “l(fā)and lottery” in Georgia.
    答案解析:答案為C。本題為推理題。細(xì)讀第三段,Treaty of New Echota
    被簽署,但不是經(jīng)過Cherokee 民族批準(zhǔn)的,而是由John Ridge領(lǐng)導(dǎo)的一小群Cherokee極端分子干的,規(guī)定Cherokee民族離開Georgia,政府賠償給他們原有土地的百分之五,大多數(shù)Cherokee 人并不同意該條約,但是美國政府最終還是批準(zhǔn)了該條約,因此John Ridge被認(rèn)為是Cherokee的民族叛徒。故答案為C。
    4. According to the passage, what is the key factor for the “Trail of
    Tears”?
    A. The conflict between the Cherokees and the local government. B. The increase of population in the state of Georgia.
    C. The constant struggle for land between the native Americans and the settlers.
    D. The discovery of gold in western Gerogia.
    答案解析:答案為D。本題為推理題。文章的最后提到 “nearly 4,000 Indians died walking this Trail of Tears”, 為什么會發(fā)生此事?本題實際考察現(xiàn)象背后的實質(zhì):Cherokee 印第安人為什么要移民?由文章第二段 “The Cherokee Indians, of western Georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828.” 可知,western Georgia 發(fā)現(xiàn)了金子后,白人就覬覦此片土地淘金,發(fā)生了后來的移民事件,留下了Cherokee 印第安人的血和淚。故答案為D。
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強調(diào)與省略
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
    

     相關(guān)鏈接:
      
    2013浙江英語試題及答案解析
      2013江蘇英語試題及答案解析
      2013西藏英語試題及答案解析
      2013遼寧英語試題及答案解析
      2013新疆英語試題及答案解析
      2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
      2013青海英語試題及答案解析
    

    
高考語文復(fù)習(xí)資料 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 高考英語復(fù)習(xí)資料 高考文綜復(fù)習(xí)資料 高考理綜復(fù)習(xí)資料
高考語文模擬試題 高考數(shù)學(xué)模擬試題 高考英語模擬試題 高考文綜模擬試題 高考理綜模擬試題
高中學(xué)習(xí)方法 高考復(fù)習(xí)方法 高考狀元學(xué)習(xí)方法 高考飲食攻略 高考勵志名言