2014雙鴨山高考英語閱讀理解專練

字號(hào):


    出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時(shí)公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點(diǎn)評(píng)。請(qǐng)廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時(shí)祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
    A
    The week I turned 50, my marriage came to a sudden end. My house, furniture and everything I’d owned was sold to pay debts that I didn't’ even know I had. In a week I had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family. I’d lost everything except my four teenage children. I used every penny I had to buy five plane tickets from Missouri to Hawaii. Everyone said I was crazy to think I could just go to an island and survive. I was afraid they were right.
    Knowing that no one in the world was going to help us, I rented a cheap apartment. I worked 18 hours a day and lost 30 pounds because I lived on one meal a day. One night as I walked alone on the beach, I saw the red orange glow of the lave (火山巖) pouring out of Kilarea Volcano in the distance. It was time to live my imagination! The next day I quit my job and invested my last paycheck in art supplies and began doing what I loved. I hadn’t painted a picture in 15 years. I wondered if I could still paint. My hands trembled the first time I picked up a brush. But before an hour had passed, I was lost in the colors spreading across the canvas in front of me. And as soon as I started believing in myself, other people started believing in me, too. The first painting sold for $1,500 before I even had time to frame it.
    The past six years have been filled with adventures. My children and I have gone swimming with dolphins, watched whales and hiked around the volcano. We wake up every morning with the ocean in front of us and the volcano behind us. The dream I had more than 40 years ago is now reality. I’m living freely and happily ever after.
    1. It can be inferred from the passage that ______. A. the writer didn’t expect her marriage would end B. the writer’s parents were content with her divorce C. the writer’s husband took away most of her property D. there was something wrong with the writer’s job 答案解析:答案為A。本題為推理題。從第一段的第一句話 “The week I turned 50, my marriage came to a sudden end.” 可以推斷,作者邁入50歲的那一周,婚姻突然解體,這個(gè)是她所沒有預(yù)料到的。故答案為A。 從第一段的 “My house, furniture and everything I’d owned was sold to pay debts that I didn't’ even know I had? I’d lost everything except my four teenage children.” 可以推斷,作者失去了所有的財(cái)產(chǎn),而不是大部分財(cái)產(chǎn),故C選項(xiàng)錯(cuò)誤。又從 “In a week I had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family.”可推斷,她的父母拒絕接受她的離婚,故選項(xiàng)B錯(cuò)誤。D選項(xiàng)未提及。
    2. The writer went to Hawaii to ______.
    A. free herself from trouble B. spend her holiday
    C. earn a living for the family D. realize her childhood’s dream
    答案解析:答案為C。本題為推理題。由第二段前兩句話 “Knowing that no one in the world was going to help us, I rented a cheap apartment. I worked 18 hours a day and lost 30 pounds because I lived on one meal a day.”可知,作者帶著四個(gè)孩子去夏威夷后,沒人幫助,住廉價(jià)的公寓,一天工作18個(gè)小時(shí),吃一頓飯,故可推斷她去夏威夷為了謀生。
    3. Which of the following is NOT true according to the passage ? A. The writer is a woman of great determination. B. The writer has been fond of painting.
    C. The writer sold her first framed painting for 1,500 dollars. D. The writer likes a life full of adventures.
    答案解析:答案為C。本題為推理題。結(jié)合全文,作者50歲的時(shí)候,婚姻瓦解,帶著四個(gè)孩子到夏威夷,偶然的機(jī)會(huì)發(fā)現(xiàn)了生財(cái)之道,利用自己以前的愛好謀生,自力更生,奮斗不息,可推斷她是位有決心的偉大女性,故A選項(xiàng)正確。由作者的經(jīng)歷和最后一段的倒數(shù)第二句話 “The dream I had more than 40 years ago is now reality.” 可知,作者一直喜歡繪畫,故B選項(xiàng)正確。由最后一段首句 “The past six years have been filled with adventures.” 可推斷,作者喜歡冒險(xiǎn)生活,故選項(xiàng)D正確。
    由第三段最后一句話 “The first painting sold for $1,500 before I even had time to frame it.” 可知,作者的第一幅畫在抽空上框之前就賣了$1,500,選項(xiàng)C與文意不符。故答案為C。
    4. What would be the best title for this passage?
    A. My Broken Marriage B. A Hard Life in Hawaii C. Adventures over 6 Years D. My Life After Divorce
    答案解析:答案為D。本題考查文章標(biāo)題。全文描述了作者離婚后去夏威夷如何發(fā)現(xiàn)謀生的機(jī)會(huì),如何過上幸福自由的快樂生活。故答案為D。
    B
    For ten years Jo Eddings felt that she had been banging her head against a brick wall. “I can’t describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very bright daughter who had a problem with language.” She was slow to learn to talk and at 9 her reading and writing were still poor.
    “We took her to psychologists and all sorts of experts, but for years nobody seemed to be able to give us a proper diagnosis or know what to do.” But that changed this month when she heard a radio program about an exhibition called Genes Talking at the Institute of Contemporary Arts (ICA) in London. It was about a research project to discover a gene lined with a condition known as specific language impairment. “As soon as I heard it I knew that this was what I’d been looking for,” she says. “I wasn’t alone; I wasn’t mad. There was someone who understood my daughter.”
    SLI covers speech and grammar problems suffered by children, the most
    familiar of which is dyslexia (誦讀困難). About 8 percent of children are recognized as dyslexic. But a similar number may be suffering from other forms of SLI and are not recognized. The condition is the failure of different parts of the brain to deal with speech and language, and different failures manifest (表明) themselves in different ways.
    The scientist involved in the ICA project was Professor Heather van der Leiy, the director of the Centre for Developmental Language Disorders and Cognitive Neuroscience at University College London, and a leading expert on SLI. “If we can find a genetic link, it will provide the kind of hard evidence that this is a genuine problem, which is needed if we are to cure the disease,” she says.
    1. The underlined part in the first paragraph probably means Jo Eddings couldn’t _____.
    A. understand her daughter and was very sad
    B. help her daughter out of trouble and felt helpless C. afford to treat her daughter’s disease and felt sad
    D. find where to treat her daughter’s disease and felt ashamed
    答案解析:答案為B。本題為句意推測題。從劃線部分后文 “I can’t describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very bright daughter who had a problem with language.”可知,Jo Eddings 對(duì)于女兒的疾病感到沮喪、無助,他非常需要幫助。故答案為B。
    由第二段首句 “We took her to psychologists and all sorts of experts?”可推測,他們帶著女兒看了許多心理醫(yī)生和各種專家,應(yīng)該有能力支付治療費(fèi)用,故C選項(xiàng)錯(cuò)誤。A選項(xiàng)和D選項(xiàng)的 “felt ashamed” 與文意不符。
    2. Jo Eddings was pleased when she _______.
    A. visited and exhibition called Genes Talking B. heard a radio program about an exhibition
    C. discovered a gene linked with her daughter’s problem D. was given a proper diagnosis of her daughter’s illness. 答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)題。由第二段 “But that changed this month when she heard a radio program?” 可知,答案為B。
    3. Which of the following is TRUE according to the passage ? A. Jo Eddings’ daughter was lonely and mad.
    B. Dyslexia is an unknown problem among the public. C. “SLI” stands for Specific Language Impairment. D. Jo Eddings’ daughter’s illness was cured at last.
    答案解析:答案為C。本題為推理題。由第二段 “It was about a research project to discover a gene lined with a condition known as specific language impairment.” 和第三段首句 “SLI covers speech and grammar problems suffered by children, the most familiar of which is dyslexia.”可以推斷,C選項(xiàng)正確。
    由第二段倒數(shù)第二句話 ““I wasn’t alone; I wasn’t mad.” 可知,選項(xiàng)A錯(cuò)誤。由第三段 “About 8 percent of children are recognized as dyslexic.” 可知,B選項(xiàng)錯(cuò)誤。D選項(xiàng)未提及。
    4. On which column can we read the above passage in a newspaper? A. Education News. B. Health News.
    C. Business News. D. Economy News.
    答案解析:答案為B。本題為推理題。結(jié)合全文和最后一段研究SLI的專家描述 “If we can find a genetic link, it will provide the kind of hard evidence that this is a genuine problem, which is needed if we are to cure the disease,” 可推斷,Jo Eddings的女兒的疾病屬于基因問題,和健康有關(guān),故答案為B。
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動(dòng)詞與虛擬語氣
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強(qiáng)調(diào)與省略
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動(dòng)詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動(dòng)詞與動(dòng)詞短語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動(dòng)詞的時(shí)態(tài)和語態(tài)
    

     相關(guān)鏈接:
      2013浙江英語試題及答案解析
      2013江蘇英語試題及答案解析
      2013西藏英語試題及答案解析
      2013遼寧英語試題及答案解析
      2013新疆英語試題及答案解析
      2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
      2013青海英語試題及答案解析
    

    
高考語文復(fù)習(xí)資料 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 高考英語復(fù)習(xí)資料 高考文綜復(fù)習(xí)資料 高考理綜復(fù)習(xí)資料
高考語文模擬試題 高考數(shù)學(xué)模擬試題 高考英語模擬試題 高考文綜模擬試題 高考理綜模擬試題
高中學(xué)習(xí)方法 高考復(fù)習(xí)方法 高考狀元學(xué)習(xí)方法 高考飲食攻略 高考勵(lì)志名言