2014大興安嶺高考英語閱讀理解專練

字號:


    出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
    A
    Telepathy is the ability to communicate without the use of the five senses.It’s an instinct which can be woken up in times of emergency or need. When we feel that something is happening or about to happen by instinct, we’re using resources wihtin the unconscious mind. When the resources of two persons’ unconscious minds think link together into the same frequency. We call it telepathy.
    We can either send or receive telepathy. If you know who is calling before you answer the ringing phone, you are probably a good receiver. If you think of a person, and they call you, you are most likely better at sending.
    You can easily put your abilities to the test. Think of somebody and will them to contact you. Be patient. The other person may not be a good receiver, but they should contact you much earlier than would normally be expected. Or whenever the phone rings, try "feeling" who's contacting you. Don't guess, try to feel the vibrations. However, if neither of these work for you, that doesn't mean that you are not capable of telepathy. As mentioned earlier, telepathy is most likely to turn up in case of emergency.
    Telepathic Dreams often contain telepathic messages. Two people may both dream of the other, and find that their dreams have a clear connection. These people are probably linking to each other’s uncounscious mind.
    Telepathy&Relationships The more people spend time together, the more likely they are to be able to link up to the others mind, especially when separated.There are two reasons for this. One is that they understand the others, mind through time spent together;the other is that there is usually a strong desire to communicate. A mother will often sense that her child is in danger. This is due to the child desperately wanting his/her mother, knowing that this is the person who would always want to be there for them, and the mothers deep desire to protect her child from harm.
    1. When does telepathy occur? A. It occurs when one senses that a close friend of his/her is in danger. B. It occurs when one has very good five senses.
    C. It occurs when one wants to call his/her best friend. D. It occurs when one doesn’t know a stranger.
    答案解析:答案為A。本題為推理題。由第一段第一、二句話 “Telepathy is the ability to communicate without the use of the five senses.It’s an instinct which can be woken up in times of emergency or need.” 可知,心靈感應(yīng)不依靠五官感覺,而是在緊急關(guān)頭或者有需要的時候,這種潛能才能被激發(fā)出來。故A選項正確。
    2. Which of the following can be used as the title of the passage?
    A. Receiving Telepathy B. Telepathy: Mind-to Mind Contact C. Telepathy: People’s Dream D. Dream of Telepathy
    答案解析:答案為B。本題考查文章的標(biāo)題。全文都是圍繞心靈感應(yīng)而展開,故答案為B。
    3. Which of the following is true according to the passage?
    A. The more people separate, the more likely that telepathy will occur. B. It is by using the five senses that telepathy occurs.
    C. Telepahy happens when people live far away and have no chance to see one another.
    D. One is better at sending than receiving telepathy if one receives a friend’s call as one wishes.
    答案解析:答案為D。本題為細(xì)節(jié)題。由第二段 “If you think of a person, and they call you, you are most likely better at sending.” 可知,如果你正在想著某人,然后他就給你打電話了,那么你可能更擅長于發(fā)送感應(yīng),D選項意思與文章符合。 故答案為D。
    由最后一段 “The more people spend time together, the more likely they are to be able to link up to the others mind, especially when separated.” 可知,人們在一起相處的時間越長,他們的心靈相互間就越有可能產(chǎn)生共鳴,尤其是當(dāng)分開的時候,故A、C選項錯誤,結(jié)合第一題分析知B選項同樣錯誤。
    4. Which of the following belongs to telepathy?
    A. By accident, you are aware of a friend of yours is coming to see you. B. People’s communication over the telephone. C. A mother’s sense of her child is in danger. D. A couple’s long separation.
    答案解析:答案為C。本題為推理題。由最后一段 “ A mother will often sense that her child is in danger..”可知,C選項正確。結(jié)合前面幾題的分析可知,A、D不正確,B選項與文章毫不相干。
    B
    Buying a house for most of the people is a once in a lifetime decision, which means people decide to do so only after coming across the ideal house. Surprisingly, eight in every 10 home buyers are unhappy with their houses. A survey conducted by the Beijing Consumers' Association (BCA) recently shows about 80 percent of the 2,315 respondents in 23 residential complexes of Beijing are dissatisfied with the soaring house prices. They think the reasonable price in Beijing should be between 3,000 yuan and 7,000 yuan per square meter. The quality of the buildings, the surrounding environment and traffic and property management are the other factors that play a role in people's decision to buy a house.
    The BCA has suggested strict sales regulations and contracts to ease house-owners' sufferings. It has urged the authorities to impose severe punishment on developers found violating building and other rules and joining hands with others to bid up property prices About 41.2 percent of the respondents have complained that their houses have defective designs, while nearly 40 percent say the lighting and ventilation are far from satisfactory. The landscapes in the residential areas are a source of unhappiness for 43.2 percent of the respondents, and about one-third say they were "bluffed" into buying "third grade" houses. And more than half are not satisfied with the sport and entertainment facilities in their neighborhood. Property management in the buildings, 56.5 percent of the respondents say, is way below standard compared to the high fee charged by the complexes. A 60 percent of the consumers doubt the contents of developers' advertisements, with only 6.3 percent being satisfied.
    Experts have suggested consumers gather thorough knowledge about a developer and their work before deciding to buy a house from it. They should check the day-light conditions and ventilation in different weather conditions in advance, if possible.
    1. According to the passage, ___________ of the buyers are NOT content with their houses?
    A. 80% B. 60% C. 56.5% D. 41.2%
    答案解析:答案為A。本題為細(xì)節(jié)題。由第一段最后一句話 “Surprisingly, eight in every 10 home buyers are unhappy with their houses.” 可知,答案為A。
    2. Which is the best title of the passage?
    A. Most home buyers are unhappy with their houses. B. Buying a house is an impotant decision. C. Thinking carefully before buying a house.
    D. The enviroment is important when making a decision.
    答案解析:答案為A。本題考查文章的標(biāo)題。全文第一段最后一句話點題,80%的購房者對他們的房子不滿意,后文圍繞購房者對房子的哪些方面不滿意而展開,最后一段給出專家的購房建議。故答案為A。
    3. The meaning of the underlined word probably means ______.
    A. fooled B. cheated C. asked D. forced 答案解析:答案為B。本題考查詞義推斷題。結(jié)合劃線部分的上下文 “The landscapes in the residential areas are a source of unhappiness for 43.2 percent of the respondents, and about one-third say they were ‘bluffed’ into buying ‘third grade’ houses.” ,可以推斷,三分之一的人認(rèn)為他們被欺騙買了 “三流”的房子,故答案為B。
    4. If you want to buy a flat, according to the survey, you will consider the following EXCEPT _______.
    A. property management B. the surrounding enviroment C. the quality of the buildings D. the height of the building 答案解析:答案為D。本題為細(xì)節(jié)題。由文章第二段最后一句話 “The quality of the buildings, the surrounding environment and traffic and property management are the other factors that play a role in people's decision to buy a house.”可知,答案為D。
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:情態(tài)動詞與虛擬語氣
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:代詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞與主謂一致
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:冠詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句與并列句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:倒裝 強調(diào)與省略
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:形容詞與副詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:交際用語
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:名詞性從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:狀語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:介詞
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:非謂語動詞
      
    2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞與動詞短語
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:定語從句
      2013高考英語試題分類小結(jié)篇:動詞的時態(tài)和語態(tài)
    

     相關(guān)鏈接:
      
    2013浙江英語試題及答案解析
      2013江蘇英語試題及答案解析
      2013西藏英語試題及答案解析
      
    2013遼寧英語試題及答案解析
      2013新疆英語試題及答案解析
      2013內(nèi)蒙古英語試題及答案解析
      2013青海英語試題及答案解析
    

    
高考語文復(fù)習(xí)資料 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 高考英語復(fù)習(xí)資料 高考文綜復(fù)習(xí)資料 高考理綜復(fù)習(xí)資料
高考語文模擬試題 高考數(shù)學(xué)模擬試題 高考英語模擬試題 高考文綜模擬試題 高考理綜模擬試題
高中學(xué)習(xí)方法 高考復(fù)習(xí)方法 高考狀元學(xué)習(xí)方法 高考飲食攻略 高考勵志名言