出國(guó)留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時(shí)公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專(zhuān)家點(diǎn)評(píng)。請(qǐng)廣大考生家長(zhǎng)關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績(jī)!同時(shí)祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績(jī)。
A caring mother is the single most important factor in Preventing teenagers from abusing(濫用)drugs and alcohol,researchers said on Friday. An international study showed that teenagers living with both parents are less likely to suffer from alcohol and drug problems,and a strong maternal bond is the most effective way to fight against them.
“These findings suggest that living with both parents may prevent drug use.”said Dr.McArdle,of Newcastle University in northern England,who led the study.“They also suggest that attachment(感情眷念),particularly to mothers,is a more effective factor and that this is truly across cultures and substances.”The report,which is published in the journal Addiction,involved nearly 4,000 teenagers in England, Ireland, Italy,Germany and the Netherlands.They were questioned about their use of several kinds of drugs and alcohol.The teenagers also filled in questionnaires about their relationship with their parents and grandparents,how well they were supervised(監(jiān)護(hù))after school and whether they were allowed to meet friends at home.
“Both the quality of family relationships and the structure of families have significant influences on youth drug use,”McArdle said in a statement.But he added a strong maternal bond offered the greatest protection against developing drug habits.The rate of drug abuse among teenagers living with both parents and who had a good relationship with their mother was 16.6 percent.If either factor was missing ,the drug abuse rate rose to 32 percent.More than 42 percent of teenagers living in one parent families who did not have a strong bond with their mother used drugs.
Drug prevention campaigns in British schools and on television warn teenagers about the danger of drugs and alcohol but McArdle said no one is dealing with the problem of their parents’ responsibility.
1.The phrase“maternal bond”refers to__________. A.the education of mothers B.the supervision of mothers on children C. whether the mother uses drugs D.the guidance of schools on mothers
答案解析:答案為B。本題為詞義推斷題,考生需結(jié)合上下文才能解答此題。從第一段最后一句話(huà) “…and a strong maternal bond is the most effective way to fight against them.”和第二段Dr.McArdle講的第二句話(huà) “They also suggest that attachment(感情眷念),particularly to mothers,is a more effective factor and that this is truly across cultures and substances.”可以推斷出來(lái),“maternal bond” 指的是 “母親對(duì)孩子的管束”。
2.According to McArdle,which is most likely to have the drug abuse problem? A.16-year-old Tom from a happy big family.
B.17-year-old Kate supervised by her single mother. C.18-year-old Juliet living with her single father. D.19-year-old Mark cared by his parents.
答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推理題。注意題干所問(wèn)的是 “在McArdle看來(lái),哪種情況的青少年最有可能吸毒?” 從第二段Dr.McArdle講的第一句話(huà) “These findings suggest that living with both parents may prevent drug use.”可知A、D選項(xiàng)不可選;從Dr.McArdle講的第二句話(huà) “They also suggest that attachment(感情眷念),particularly to mothers,is a more effective factor and that this is truly across cultures and substances.” 可知B選項(xiàng)不可選;只有C選項(xiàng) “和單身父親一起生活的Juliet” 最有可能吸毒。故答案為C。 3.Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.Teenagers with both parents won’t have the drug use problem. B.Teenagers from several countries filled in the questionnaire. C.Teenagers were asked about their relationship with parents. D.Teenagers in British schools are warned against drugs abuse.
答案解析:答案為A。本題為細(xì)節(jié)題。從第二段 “…involved nearly 4,000 teenagers in England, Ireland, Italy,Germany and the Netherlands.”可知B選項(xiàng)被提到了;從第二段最后一句話(huà) “The teenagers also filled in questionnaires about their relationship with their parents and grandparents,…”可知C選項(xiàng)被提到了;從最后一段 “Drug prevention campaigns in British schools and on television warn teenagers about the danger of drugs and alcohol…”可知D 選項(xiàng)也被提到了。故答案為A。 4.The last paragraph suggests that________.
A
A.schools should answer for the drug problem B.television and media are to blame
C.parents and the society are responsible for the drug problem D.mothers are the cause of youth drug use. 答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推理題。從最后一段 “…but McArdle said no one is dealing with the problem of their parents’ responsibility.”可知,答案為C。
Dear Santa Claus,
My name is Amy. I am 9 years old. I have a problem at school. Can you help me, Santa? Kids laugh at me because of the way I walk and run and talk. I have cerebral palsy. I just want one day where no one laughs at me or makes fun of me.
love, Amy At radio station WJLT in Fort Wayne, Indiana, letters poured in for the Christmas Wish Contest. When Amy's letter arrived at the radio station, manager Lee Tobin read it carefully. He thought it would be good for the people in Fort Wayne to hear about this special third grader and her unusual wish. Mr. Tobin called up the local newspaper.
The next day, a picture of Amy and her letter to Santa made the front page of the "News Sentinel." The story spread quickly. All across the country, newspapers and radio and television stations reported the story of the little girl in Fort Wayne, Indiana, who asked for such a simple, yet remarkable, Christmas gift --- just one day without teasing.
Suddenly the postman was a regular at the Hagadorn house. Envelopes of all sizes addressed to Amy arrived daily from children and adults all across the nation. They came filled with holiday greetings and words of encouragement. Some of the writers had disabilities; some had been teased as children. Each writer had a special message for Amy. Through the cards and letters from strangers, Amy glimpsed a world full of people who truly cared about each other.
Many people thanked Amy for being brave enough to speak up. Others encouraged her to ignore teasing and to carry her head high.
Amy did get her wish of a special day without teasing at South Wayne High School. Teachers and students talked together about how bad teasing can make others feel.
That year, the Fort Wayne mayor officially proclaimed December 21st as Amy Jo Hagadorn Day throughout the city. The mayor explained that by daring to make such a simple wish, Amy taught a universal lesson. "Everyone," said the mayor, "wants and deserves to be treated with respect, dignity and warmth."
1.Amy’s letter showed that_______.
A.her schoolmates cannot understand her disability B.her school isn’t a good place for students like her C.she is often ignored in and out of class D.she wanted to win Christmas Wish Contest
答案解析:答案為A。本題為細(xì)節(jié)推斷題。從Amy的信中 “Kids laugh at me because of the way I walk and run and talk. I have cerebral palsy.”可以知道,Amy 的同學(xué)嘲笑她走路和跑步的方式,由此可以推斷Amy 是殘疾人。故答案為A。
2.The postman was a regular at the Hagadorn house because _______.
A.he went to encourage Amy frequently B. he was quite curious about Amy C. he had to send letters to Amy daily D. he was moved by Amy’s story
答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推斷題。從正文的第三段開(kāi)始兩句話(huà)“Suddenly the postman was a regular at the Hagadorn house. Envelopes of all sizes addressed to Amy arrived daily from children and adults all across the nation.”可知,每天有小孩和大人的不同大小的信件寄給Amy, 因此郵遞員成了Hagadorn house的???regular),每天給Amy 送信。故答案為C。
3. We may infer from Amy’s story that__________. A. people are easy to turn their eyes to the disabled
B. the news media played an important role in helping Amy C. Amy will still be made fun of by others
D. there are few disabled people in Amy’s country
B
答案解析:答案為B。本題為推理題,考生需結(jié)合全文來(lái)進(jìn)行推理和判斷。文章后文提到Amy 受到社會(huì)的關(guān)注,包括市長(zhǎng)The mayor都對(duì)Amy的事件發(fā)話(huà),這一切都是因?yàn)榈谝欢沃须娕_(tái)的manager Lee Tobin對(duì)此事的關(guān)注和第二段中 “…a picture of Amy and her letter to Santa made the front page of the "News Sentinel."報(bào)紙對(duì)此事的報(bào)道。故答案為B。A選項(xiàng)為一般考生的易錯(cuò)項(xiàng),意為 “人們很容易關(guān)注殘疾人”并不是文章要闡述的內(nèi)容。 4. The For Wayne mayor officially proclaimed Amy to Hadadorn Day________. A. to tell how bad teasing can make others feel B. to encourage people to carry their heads high C. to explain how brave Amy was by making her wish D. to call on the public to treat everyone properly
答案解析:答案為D。本題為細(xì)節(jié)理解題。從最后一段最后一句話(huà) “"Everyone," said the mayor, "wants and deserves to be treated with respect, dignity and warmth." 可知,D選項(xiàng)是正確的。
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:情態(tài)動(dòng)詞與虛擬語(yǔ)氣
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:代詞
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:名詞與主謂一致
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:冠詞
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:狀語(yǔ)從句與并列句
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:倒裝 強(qiáng)調(diào)與省略
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:形容詞與副詞
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:交際用語(yǔ)
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:名詞性從句
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:狀語(yǔ)從句
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:介詞
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:非謂語(yǔ)動(dòng)詞
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:動(dòng)詞與動(dòng)詞短語(yǔ)
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:定語(yǔ)從句
2013高考英語(yǔ)試題分類(lèi)小結(jié)篇:動(dòng)詞的時(shí)態(tài)和語(yǔ)態(tài)
相關(guān)鏈接:
2013浙江英語(yǔ)試題及答案解析
2013江蘇英語(yǔ)試題及答案解析
2013西藏英語(yǔ)試題及答案解析
2013遼寧英語(yǔ)試題及答案解析
2013新疆英語(yǔ)試題及答案解析
2013內(nèi)蒙古英語(yǔ)試題及答案解析
2013青海英語(yǔ)試題及答案解析
| 高考語(yǔ)文復(fù)習(xí)資料 | 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 | 高考英語(yǔ)復(fù)習(xí)資料 | 高考文綜復(fù)習(xí)資料 | 高考理綜復(fù)習(xí)資料 |
| 高考語(yǔ)文模擬試題 | 高考數(shù)學(xué)模擬試題 | 高考英語(yǔ)模擬試題 | 高考文綜模擬試題 | 高考理綜模擬試題 |
| 高中學(xué)習(xí)方法 | 高考復(fù)習(xí)方法 | 高考狀元學(xué)習(xí)方法 | 高考飲食攻略 | 高考勵(lì)志名言 |

