出國留學(xué)網(wǎng)高考頻道在考試后及時公布各科高考試題答案和高考作文及試卷專家點評。請廣大考生家長關(guān)注,祝福廣大考生在2013年高考中發(fā)揮出最佳水平,考出好成績!同時祝愿決戰(zhàn)2014高考的新高三學(xué)員能倍加努力,在2014年高考中也能取得優(yōu)異的成績。
A
US billionaires are back on top with Microsoft founder Bill Gates again the world's richest man in a year when even billionaires felt the heat of the global recession, Forbes magazine said Wednesday.
The wealthy few did not escape big shocks this year, with net worth on the list of 793 billionaires -- down from 1,125 billionaires in 2008-- plummeting to 2.4 trillion dollars from 4.4 trillion, Forbes said.
"The biggest news today is that we are here and there still are billionaires," Forbes spokeswoman Monie Begley joked at a press conference.
The much-watched annual rich list put Gates back on top with a net worth of 40 billion dollars, although he saw his bank balance lose 18 billion over the last 12 months. In second came investor Warren Buffett with 37 billion dollars, despite losing 25 billion dollars this year in the value of his Berkshire Hathaway shares. Also losing 25 billion dollars, Mexican telecoms king Carlos Slim still managed to come in third with 35 billion dollars.
New York Mayor Michael Bloomberg, at number 17, was notable as the only top 20 member to see a net gain. That was not because of his salary, which is a symbolic one dollar a year, but thanks to re-evaluation of Bloomberg financial news agency after the mayor bought a 20 percent stake from Merrill Lynch last year for 4.5 billion dollars.
About 64 percent of the billionaires are self-made and their average age is 63.7, a slight rise resulting from the lower number of rich Russians and Chinese, whose average ages last year were 46 and 48.
By contrast with that aging trend, Gates is a relatively youthful 53. The youngest billionaire prize this year goes to Albert von Thurn und Taxis of Germany, who is 25 and listed as having 2.1 billion dollars. But one of the young success stories from last year -- Facebook founder Mark Zuckerberg -- dropped off the list altogether. 1. Of all the billionaires mentioned above, who didn’t lose in the global recession?
A. Bill Gates. B. Warren Buffet. C. Carlos Slim. D. Michael Bloomberg.
答案解析:答案為D。本題為細(xì)節(jié)題。由第五段“New York Mayor Michael Bloomberg, at number 17, was notable as the only top 20 member to see a net gain.”可知,排名第十七的Michael Bloomberg是唯一一位前20名富翁中獲得凈利的,因此他就是在全球經(jīng)濟蕭條中沒有輸?shù)娜耍蚀鸢笧镈。
2. The sentence “The biggest news today is that we are here and there still are billionaires” may probably means ______
A. the number of billionares in 2009 is much smaller than that in 2008 B. the number of billionares in 2009 is a bit larger than that in 2008
C. there are many billionaires in America, which is the biggest news today. D. the biggest news is that many billionaires are at the press conference 答案解析:答案為A。本題為語義理解題。該句話出現(xiàn)在第三段《財富(福布斯)》雜志發(fā)言人在記者招待會上的玩笑話,結(jié)合第二段的內(nèi)容 “The wealthy few did not escape big shocks this year, with net worth on the list of 793 billionaires -- down from 1,125 billionaires in 2008 -- plummeting to 2.4 trillion dollars from 4.4 trillion, Forbes said.”可知,發(fā)言人指出今年(2009年)有793位億萬富翁,2008年卻有1,125位,因此該發(fā)言人的言外之意就是2009年的億萬富翁比2008年少了,故答案為A。C選項只是文字的表層意思,D選項與文意完全不符合,均不選。 3. How many billion dollars did the US billionaires lose in 2008 altogether mentioned in the paragraph 4?
A. 18 B. 25 C. 43 D. 50
答案解析:答案為C。本題為數(shù)字計算題。題干要求算出第四段中美國的億萬富翁在2008年總共損失多少美元,由第四段可知,Gates損失了18 billion,Warren Buffett損失了25 billion,他們都是美國人,總共是43 billion,故答案為C。第四段提到的第三位雖然也損失了25 billion,但是是墨西哥人,因此他所損失的美元不計入總數(shù)。
4. What is the best title of the passage?
A. Self-Made Billionaires B. What Made Billionaires C. Bill Gates Back on Top Again D. Biggest Gainter and Biggest Loser 答案解析:答案為C。本題要求選擇最佳標(biāo)題。從文章的語言可以看出本文為新聞報道,首段的內(nèi)容就是該報道的中心內(nèi)容,故答案為C。
B
The "Earth Hour" initiative(自發(fā)行動) started in Australia' s biggest city Sydney last year when an estimated 2. 2 million people flicked the switch --- leaving the Sydney Opera House bathed in moonlight and the Harbor Bridge blacked out.
Organizer Andy Ridley said Sydney ' s 60 minutes of darkness generated huge interest around the world and 23 other cities from the Asia Pacific, North America, Europe and the Middle East had now signed up to be part of the 2008 event.
The eight latest cities to join "Earth Hour" are Atlanta, San Francisco and Phoenix in the US; Thailand's capital Bangkok; Ottawa, Vancouver and Montreal in Canada and Dublin in Ireland. They joined Australian cities Sydney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane, Adelaide; Denmark's Copenhagen, Aarhus, Aalborg and Odense; the Philippine capital Manila, Fiji ' s biggest city Suva. Christchurch in New Zealand; Chicago; Tel Aviv and Toronto.
Ridley said he expected the "Earth Hour" concept, which is managed by the conservation group WWF, to extend beyond the borders of these countries on the scheduled start time of 8:00 p. m. local time on Saturday
March 29.
“ I think it already has become much bigger," he said. "The idea was that anyone could do it, whether they were in a small village in France or a city like Sydney. "
Ridley said the Sydney event, in which residents were asked to switch off lights and appliances for one hour, had raised awareness about the problem of global warming while reducing greenhouse gas emissions by conserving energy.
"I know that on the night we thought we might be able to cut energy use in the city by five percent but it ended up being 10. 1 percent," he said.
He said he hoped Earth Hour provided a "very big visual message" to politicians that climate change must be addressed quickly.
“The problem is massive but we do make a difference when we all take action," he said.
1. The purpose of the "Earth Hour" activity is _____ . A. to conserve energy B. to change the climate
C. to reduce the greenhouse gas emissions
D. to draw people' s attention to the global warming 答案解析:答案為C。本題為細(xì)節(jié)推理題。由第六段 “Ridley said the Sydney event, in which residents were asked to switch off lights and appliances for one hour, had raised awareness about the problem of global warming while reducing greenhouse gas emissions by conserving energy..” 可知,地球日就是人們關(guān)燈一小時,此活動已經(jīng)提高了人們?nèi)驓夂蜃兣瘑栴}的意識,通過節(jié)能的方式來減少溫室氣體排放,故C選項正確。 A選項 “節(jié)能”是方式,D選項 “引起人們對全球氣候變暖的關(guān)注”,是地球日的影響而不是目的。故答案為C。
2. The underlined word "flick" in paragraph 1 means ______.
A. switch on B. switch off C. move quickly D. hit quickly 答案解析:答案為B。本題為詞義猜測題。結(jié)合該詞出現(xiàn)的上下文 “?when an estimated 2. 2 million people flicked the switch --- leaving the Sydney Opera House bathed in moonlight and the Harbor Bridge blacked out.” 可知,破折號后面的內(nèi)容是對前面的“flicked the switch”進行解釋,讓悉尼歌劇院沐浴在月光中,悉尼大橋一片漆黑,可以推斷flicked the switch就是關(guān)燈。flick 即意為switch off “關(guān)掉”。switch on 意為“打開”,move quickly 意為“迅速移動”,hit quickly意為“迅速打擊”,均不符合該詞意思。故答案為B。
3. Which city doesn’t join the black-out organization?
A. Bangkok. B. Manchester. C. Montreal. D. Brisbane. 答案解析:答案為B。本題為細(xì)節(jié)題。由第三段 “?Thailand's capital Bangkok; Ottawa, Vancouver and Montreal in Canada and Dublin in Ireland. They
joined Australian cities Sydney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane, ?”可知, Manchester沒有加入該組織。故答案為B。
4. From the passage we can learn that_____ .
A. the black-out activity will have a great effect on climate change B. the " Earth Hour" initiative first began in the capital of Australia C. all the countries in the world become interested in the black-out activity
D. the black-out activity has already caught politician' s attention to the climate change
答案解析:答案為A。本題為推理題。由最后一段 ““The problem is massive but we do make a difference when we all take action," he said.”可推斷,地球日關(guān)燈一小時會對氣候變化產(chǎn)生影響, 故答案為A。
由第一段 “The ‘Earth Hour’ initiative started in Australia' s biggest city Sydney last year?” 可知,B選項表述錯誤,悉尼不是澳大利亞的首都。C選項明顯表述錯誤。由倒數(shù)第二段 “He said he hoped Earth Hour provided a ‘very big visual message’ to politicians that climate change must be addressed quickly.”可知,政治家對氣候變化的重視是Ridley的希望,D選項與此不符,均不選。
?
| 高考語文復(fù)習(xí)資料 | 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 | 高考英語復(fù)習(xí)資料 | 高考文綜復(fù)習(xí)資料 | 高考理綜復(fù)習(xí)資料 |
| 高考語文模擬試題 | 高考數(shù)學(xué)模擬試題 | 高考英語模擬試題 | 高考文綜模擬試題 | 高考理綜模擬試題 |
| 高中學(xué)習(xí)方法 | 高考復(fù)習(xí)方法 | 高考狀元學(xué)習(xí)方法 | 高考飲食攻略 | 高考勵志名言 |

